Emelő-toló ajtó rendszer

 • Deceuninck Vision/Elegant
  A Deceuninck Elegant család tagjai kiváló hő-és hangszigetelő értékekkel rendelkeznek, ideális választásnak számítanak hőszigetelt lakások és házak számára.
  Tolóajtó, Elegant emelő-toló ajtó rendszer
  a műszaki tartalom változtatásának jogát fenntartjuk
 • Rehau Synego
  Elegáns megjelenés, formatervezett design. A magas stabilitási elvárásoknak megfelelő nyílászáró, melyre hőszigetelésben is számíthatunk.
  a műszaki tartalom változtatásának jogát fenntartjuk

Emelő-toló erkélyajtó

Az emelő-toló erkélyajtó a nyílászárók eddigi legmodernebb, legfejlettebb kategóriája, amely a speciális vasalatrendszernek és a kifinomult mechanikai paramétereknek köszönhetően napjainkban egyre népszerűbb.

Emelő-toló erkélyajtó előnyei:

 • modern, elegáns megjelenés
 • helytakarékosság, akár 5-7 méteres nyílások áthidalása is lehetséges
 • vízszintesen eltolhatóak a szárnyak, minimális erőkifejtéssel
 • optikailag nagyítja a teret a panorámás kilátásnak köszönhetően
 • akár a padlóig süllyeszthető küszöbmagasság, mely biztosítja az akadálymentességet 
 • speciális vasalat, mely akár egy 400kg-os ajtó mozgatását is könnyedén lehetővé teszi
 • jelentős üvegfelület, mégis védelmet biztosít a külső behatások ellen
 • 40 féle színnel és dekorral választható

emelő-toló erkélyajtó biztonsági üvegezéssel

 

Az emelő-toló erkélyajtók működési elve

A toló-bukó erkélyajtótól eltérően itt az ajtó alsó élében található a futókocsi. A szárnyak a falsíkkal egy vonalban helyezkednek el. A kilincs elfordításával az ajtószárny felemelkedik, és a síneken könnyedén oldalra tolható.


Az általunk forgalmazott Elegant emelő-toló erkélyajtók fő tulajdonságai:

Beépítési mélység: optimális, szárny 76 mm, tok 175 mm.

Tömítés: közvetlenül az ajtóprofilban elhelyezve, tökéletesen véd az eső, a szél és egyéb időjárási viszontagságok ellen.

Üvegezés: emelő-toló erkélyajtóink 3 rétegű, akár 52 mm vastagságú illetve biztonsági üvegezéssel is választhatóak.

Küszöb: alig 19mm vagy besüllyeszthető, így tökéletesen akadálymentes.  Két féle anyagból készülhet, PVC az új épületekhez és alumínium küszöb a régebbi típusú házakhoz.
Szigetelés: 5 kamrás profil, így a kiváló hőszigetelő képesség garantált.
Méret: akár 2,6 x 6,5 méteres kivitelben is rendelhető az extra panorámás kilátásért.

 

 

A XXI. századi lakberendezési trendek egyik hangsúlyos eleme a belső és külső terekhez, stílusunkhoz egyaránt passzoló nyílászárók beszerelése, hiszen ezek rendkívüli módon tudják alakítani otthonunk arculatát. Egy-egy stílusos, modern erkélyajtó kifejezetten sokat nyom a latba, mivel egyszerre ékesíti a külső és a belső architektúrát is. Az erkélyajtóknak számos típusa és vállfaja létezik, így szinte garantált, hogy Ön is könnyen megtalálja az igényeinek megfelelő, stílusához illő nyílászárót. A következő néhány mondatban ebben segítünk Önnek.

 

Emelő-toló ajtórendszer

A Realtherm kínálatában csakis a stílusos, modern megjelenésű és funkcionalitás terén is tökéletes nyílászárórendszereket találhatja meg, melyeket Európa legnépszerűbb beszállítóitól szerzünk be. Nincs ez másképp a műanyag erkélyajtó kategóriájában sem. Ezen a téren az emelő-toló ajtórendszerek alkotják repertoárunk fő vonalát. Az emelő toló erkélyajtó és a toló-bukó szerkezet között főként az a különbség, hogy az ajtószárny belső, illetve alsó homloklapján nem látható a futókocsi, ugyanis ez rejtett helyen, az ajtó alsó élében kap helyet. Ez több szempontból is praktikus, hiszen megkönnyíti a közlekedést, és megjelenésben is esztétikusabb látványt nyújt. 

 • Az emelő toló erkélyajtó előnyei között az egyik legnépszerűbb a padlóig süllyeszthető küszöbmagasság, aminek köszönhetően könnyen akadálymentessé teheti otthonát.
 • A nagy üvegfelületek kedvelőinek, akik imádják a panorámakilátást szintén tökéletes választás lehet egy emelő-toló rendszer, hiszen igen széles, akár 2,6 m magas és akár 6,5 m széles kivitelben is megvásárolhatók a szóban forgó nyílászárók. A toló-bukó ajtók esetén ezzel szemben a méretválaszték korlátozott, az akadálymentesített közlekedés pedig nem megvalósítható.
 • Szintén a toló erkélyajtó mellett szól, hogy egyetlen nagy üvegfelületről beszélünk, így tulajdonképpen a hőhídmentes padlócsatlakoztatás sem jelent problémát. A modern technológiának köszönhetően nem csupán rendkívül egyszerű az emelő toló erkélyajtó nyitása és csukása, de akár elektromosan is működtethető.

  

Emelő toló teraszajtó: minden téren, minden térhez 

Akadálymentes közlekedés, könnyű karbantartás

Az emelő toló erkélyajtó kétséget kizáróan a nyílászárók top kategóriájába sorolható termék. A legkülönlegesebb egyéni igényekre szabva szinte bárhol alkalmazhatóak, olyan helyeken is, ahol a toló-bukó erkélyajtókkal nem lehet a falnyílást áthidalni. A rengeteg előnynél fogva az árkategóriát tekintve a toló bukó rendszerek ugyan magasabb szintet képviselnek, azonban mindenképpen megéri ebbe fektetni. Egyrészt a kevesebb mozgó alkatrész miatt kisebb a meghibásodás lehetősége, így a karbantartása nem igényel komolyabb hozzáértést, vagy időráfordítást. Másfelől, ha a háztartásban él gyermek, idős ember, vagy netán mozgássérült személy, akkor az ilyen típusú ajtók egyszerűbbé teszik a közlekedést, kevesebb a baleset esélye is.

 

emelő toló erkélyajtó a modern otthonokhoz

A toló erkélyajtó hatalmas üvegfelületei rendkívüli vizuális élményt nyújtanak

 

Több természetes fény az otthonában emelő toló teraszajtóval

A műanyag erkélyajtó nagyméretű üvegfelülete páratlan kilátást nyújt a külvilágra, másrészt az otthonába bejutó természetes fény mennyisége is sokkal több, mint a normál nyílászárók esetében. A természetes fény jó hatással van az egészségre, közérzetre is. A modern építészeti trendek is leginkább az egyre nagyobb üvegfelületek irányába haladnak, hiszen az igényesen kivitelezett erkélyajtók esztétikája különleges élményt nyújthat. A szűkösebb lakásokban kifejezetten célszerű az erkélyekre emelő toló ajtókat telepíteni, ugyanis a sokkal tágasabb belső terek látszatát keltik. A kialakításnál fogva akár 6 méter szélességben is beépíthető, melynek akkor van igazán nagy jelentősége, ha a kilátás nyújtotta élmény az elsődleges igények között szerepel.

 

Emelő toló erkélyajtó: csúcsminőség megfizethető áron

A Realtherm kínálatában Elegant és Synego termékek szerepelnek, melyek kétséget kizáróan Európa legjobb minőséget előállító gyártói között szerepelnek, s mindezt megfizethető árakon.

Az Elegant emelő-toló ajtó rendszer összefogja mindazon előnyöket, melyeket fentebb felsoroltunk. Ezen termékek a hatalmas és minőségi üvegfelületek egyik legnépszerűbb képviselője. Az ajtószárnyak könnyűszerrel eltolhatók, így a gyerekek, idősek számára is biztonságos és egyszerű a kezelése. A hő-, és hangszigetelés természetesen szintén prioritást élveznek és a legmodernebb technológiát alkalmazzák. A hatkamrás Deceuninck profilrendszer felel a kiemelkedően magas hőszigetelési teljesítményért. Emellett akár 52 mm-es, hangszigetelő üveggel is megrendelhetőek, kiegészítve biztonsági kétsarkas üvegezőléccel és acélmerevítéssel a masszív, betörésbiztos ajtóért. Az erkélyajtót közvetlenül érik az időjárás viszontagságai, így fontos az időjárásálló kialakítás, mely hatványozottan érvényes az Elegant termékekre.

A Synego termékeiről szintén hasonló paraméterek mondhatók el. A Rehau Synego emelő-toló ajtó rendszerek sok tekintetben hasonlóak az Elegant termékeihez, néhány kisebb eltéréssel. A káprázatos kilátás, a rengeteg természetes napfény és az energiatakarékosság ötvöződik ezen gyártmányokban. Kezelésük szintén egyszerű, megteremtik az akadálymentesített közlekedés lehetőségét, magasfokú biztonságot nyújtanak. A hibátlan hang-, és hőszigetelés természetesen itt sem mellékes, a legjobb teljesítményt nyújtják. Méret szempontjából kivételes termékekről van szó, hiszen akár 10x2,45 méteres kialakításban is kapható. A hőszigetelőképességért az ötkamrás Rehau Synego profilrendszer felel, a 48 mm-es vastagság pedig a beszűrődő hangok megállításában játszik fontos szerepet.

Mind az Elegant, mind a Synego termékek esetében közel 50 féle színválasztékból válogathat, így garantáltan megtalálja a saját és otthona stílusához illő erkélyajtókat.

 

Kapcsolatfelvétel

Ha elvesztette a fonalat a műszaki paraméterek sokaságában ne aggódjon, bátran keressen fel minket, s készségesen segítünk kiválasztani a megfelelő nyílászárót.

A műanyag erkélyajtó rendszerek rengeteg előnnyel járnak, és számos szempontból megkönnyítik mindennapi életünket, hiszen olyan funkciókkal bírnak, melyek napjainkban már elengedhetetlenek, elég csak az akadálymentesített közlekedésre gondolni. Nem mellesleg az esztétikus megjelenés, a csodás panoráma is fontos szempontok lehetnek. Ma már mindenki megtalálhatja az otthona architektúrájához leginkább illő ajtókat.
Ha bármilyen kérdése van, vagy további információkra vágyik, vegye fel velünk a kapcsolatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével, vagy nézzen szét weboldalunkon, ahol számos blogcikket és termékleírást találhat.

 

Elegant és Synego emelő toló erkélyajtók, kérjen tőlünk ajánlatot!


 

 

További tudnivalók az erkélyajtókkal, teraszajtókkal kapcsolatban

 

Helytakarékos erkélyajtóink Önt is elvarázsolják


Napjainkban sokan keresik a helytakarékos megoldásokat, melyek összhangban vannak a XXI. századi lakberendezési trendekkel. Számos praktika és trükk létezik arra, hogy belső tereinket egyrészt nagyobbnak érezzük, másrészt, hogy ténylegesen nyerjünk némi teret. Ebben kifejezetten nagy szerepet kapnak a nyílászárók is, kiváltképp az erkélyajtók, hiszen méretüktől, nyílási irányuktól függően befolyásolhatják a belső, vagy külső architektúrát. A következő cikkben arról olvashat, miért éri meg az emelő-toló erkélyajtó vásárlása, ha az egyik fő szempont a helytakarékosság.

 

mutatós műanyag erkélyajtó
Emelő-toló erkélyajtó, ha elegáns megoldást keres

 

Üveg tolóajtó teraszra: elmosódik a határ külső és belső terek között

Az erkélyajtóknak számos formája, szerkezete létezik, ám most kifejezetten az emelő-toló erkélyajtókra helyezzük a hangsúlyt, hiszen a Realtherm kínálatában is megtalálhatja az ilyen kialakítású, stílusos, modern, tökéletesen funkcionáló nyílászárórendszereket. Az emelő-toló erkélyajtó egy fix elemből, valamint egy tolható szárnyból áll. Abban különbözik a szintén népszerű toló-bukó szerkezettől, hogy az ajtószárny belső, illetve alsó homloklapján nem látható a futókocsi, ugyanis ez rejtett helyen, az ajtó alsó élében kap helyet. A nyíló szárny a kilincs elfordításával megemelkedik, és a tokra felszerelt sínrendszerben a fix szárny elé tolható. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy hatékonyan tudjon a hellyel spórolni, hiszen az ajtó egy sínen mozog, nincs szükség arra, hogy helyet biztosítson a befelé, vagy épp kifelé nyíló erkélyajtónak, nem kell a bútorok elhelyezését ennek függvényében mérlegelni. 

 

Kényelmes és biztonságos: nincs küszöb

Több más pozitív hozadéka is van azonban annak, ha ezt a rendszert választja. Egyik nagy előnye ugyanis, hogy a közlekedést is megkönnyíti, főleg ott, ahol mozgássértültek, idősek is élnek, ugyanis a küszöbmagasság egészen a padlóig süllyeszthető. Van egy rejtett alumínium sín, mely egysíkban van a padlózat felületével, az ajtók ezen mozognak, így megelőzhetőek a balesetek, senki sem fog megbotlani a küszöbben. 

Már ez is rengeteget jelent, ha szeretne nagyobb tereket nyerni, hiszen nyitott erkélyajtónál szinte egybeolvadnak a belső és külső terek, az erkély könnyedén a nappali, ebédlő, vagy hálószoba „részévé” válhat. 

 

nagyszerű helytakarékos erkélyajtók
Az emelő-toló erkélyajtókat családi házaknál és különböző szálláshelyeken is előszeretettel alkalmazzák

 

Nagyméretű teraszajtó: impozáns és biztonságos üvegfelületek

Ehhez hozzájárul az emelő-toló erkélyajtók egy szintén egyedi tulajdonsága, mégpedig a természetes fényforrás a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően. Leegyszerűsítve a dolgot, egyetlen nagy üvegfelületről beszélünk, mely páratlan kilátást biztosít a külvilágra, ezzel is kitágítva a lakás falai szabta fizikai határokat.

A modern építészeti trendek és a helytakarékos belső architektúra metszéspontjában kapnak helyet az emelő-toló erkélyajtók, hiszen egyre többen választják a letisztult stílusú, ám ugyanakkor impozáns, nagy üvegfelületekkel operáló nyílászárókat. A kisebb méretű panellakásokban igen célszerű ezek alkalmazása, ugyanis sokkal tágasabb belső terek látszatát keltik. Lakása, vagy családi háza paramétereitől függően akár 6 méter szélességben is beépíthető a szóban forgó ajtótípus.

Ráadásul a kevesebb mozgó alkatrész miatt kisebb a meghibásodás esélye is, így a karbantartása sem igényel komolyabb hozzáértést, vagy időráfordítást.

 

Modern erkélyajtó, teraszajtó rendszerek a Realtherm kínálatában

Mint már arról szó esett, a Realtherm termékkínálatában is szerepelnek kiváló minőségű emelő-toló rendszerek, mégpedig az Elegant és Synego gyártóktól. Bármely márkát is választja, garantáljuk, hogy elégedett lesz a végeredménnyel. Mindkét gyártó Európa legjobbjai közé tartozik, így nem véletlen, hogy óriási népszerűségnek örvendenek nemcsak hazánkban. Az Elegant és Synego erkélyajtókkal megvalósíthatja elképzeléseit, hiszen a legmodernebb technológiát alkalmazva egyesítik a funkcionalitást az esztétikus megjelenéssel. Nem csupán az impozáns külső, a helytakarékos megoldások miatt váltak népszerűvé az általunk is forgalmazott termékek, hanem azért is, mert kiváló hő-, és hangszigetelő képességekkel bírnak, biztonságosak és az egyéni igények szerint rengeteg méretben, formában vagy épp színben is elérhetőek. A káprázatos kilátás, a rengeteg természetes napfény és az energiatakarékosság ötvöződik ezen gyártmányokban. 

Az Elegant és Synego rendszerekről weboldalunkon részletesebb leírásokat is találhat, mindenképp érdemes utána járni, milyen egyedülálló paraméterekkel bírnak ezek a gyártmányok. 

Kérdése van? Segíthetünk a választásban? Vegye fel velünk a kapcsolatot online ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével és kollégáink rövid időn belül megkeresik Önt elérhetőségein!

 

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

 

 

erkélyajtó

A szállodákban, nyaralókban is előszeretettel alkalmazzák az óriási üvegfelületekkel operáló emelő-toló erkélyajtókat


Milyen egy mutatós emelő-toló erkélyajtó?


Az elegancia az építészet és lakberendezés világában is központi szerepet kap, hiszen napjaink építőművészeti stílusának meghatározó eleme a funkcionalitás mellett a külső megjelenés, az esztétikum. Ennek jegyében igyekszünk olyan köntösbe öltöztetni otthonunkat, mely tükrözi a saját személyiségünket, stílusvilágunkat, a világról alkotott képünket. A színek, formák, anyagok változatos felhasználása révén könnyedén megvalósíthatjuk elképzeléseinket.

Otthonunk arculatának hangsúlyos összetevői a nyílászárók, ajtók, ablakok megjelenése, hiszen általában ezekkel szembesülünk először. A nyílászárókon belül különleges helyet foglalnak el az erkélyajtók. Az erkélyajtóknak mondhatni két fő típusa van mechanikai szempontból, a toló-bukó, illetve az emelő-toló ajtók. Noha mindkét verziót előszeretettel alkalmazzák, az előbbi típusok egyre inkább teret vesztenek az emelő-toló rendszerekkel szemben, hiszen nem csak praktikusabbak, könnyebben mozgathatók, de a megjelenésüket tekintve is egy impozánsabb, kecsesebb formát vélhetünk felfedezni. 

A funkcionalitás és küllembeli különbségek leginkább abból fakadnak, hogy az emelő-toló rendszerek mechanikai alkatrészei rejtettek. Az ajtószárny belső, illetve alsó homloklapján nem látható a futókocsi, ez az ajtó alsó élében kap helyet. Az alkatrészek láthatatlanságának köszönhetően rendkívüli esztétikai élményt nyújtanak a letisztult, egyszerű, könnyed formák, melyeket vegyíthet a hatalmas üvegfelületekkel, és különböző színekkel. A változatos, egyedileg alakítható formavilág minden otthonnak egyedi megjelenést kölcsönöz, kedvére alakíthatja ki lakása fényvilágát és stílusorientációját. 

 

erkélyajtó

 

Nem csak szép, hasznos is

A külsőségek jóllehet manapság már az elsődleges szempontok közé tartoznak a nyílászárók kiválasztásánál, a funkcionalitást sem szabad félvállról venni. Hiszen egy rosszul kiválasztott ajtó, vagy ablak akár hatalmas ráfizetés is lehet, elég csak a biztonságtechnikára, vagy a hőszigetelési paraméterekre gondolni. Az emelő-toló ajtók kifejezetten előnyösek ilyen szempontból, hiszen rengeteg olyan tulajdonsággal bírnak, melyek megkönnyítik a használatot és jól működő nyílászárókká teszik az ajtószerkezetet. 

A Realtherm által forgalmazott ajtók mind primer minőséget képviselnek az esztétikum mellett. Az emelő-toló rendszerek olyan helyeken is alkalmazhatóak, ahol a toló-bukó erkélyajtókkal nem lehet a falnyílást áthidalni, a kevesebb mozgó alkatrész miatt kisebb a meghibásodás esélye is, valamint a padlóig süllyeszthető küszöbmagasságnak köszönhetően a közlekedés is sokkal könnyebb, és biztonságosabb. Az ajtók mozgatása sem jelent különösebb nehézséget, de igény szerint akár elektromosan is működtethetők a maximális kényelemért, vagy biztonságért. 

 

Összhangban a külvilággal

A küllem, mint tudjuk meglehetősen fontos az architektúra világában, ám nem csak esztétikai vonzata van a megjelenésnek. Kifejezetten praktikus is lehet, hiszen gondoljunk csak bele, egy óriási üvegfelület milyen csodás kilátást biztosíthat a kertre, vagy a magasból a városra. Ezzel hihetetlen módon növelheti a kisebb méretű lakások térérzékét, sokkal több természetes fény juthat be otthonába, mely köztudottan jó hatással van a hangulatra, csökkenti a stresszt, de ugyan ez igaz a nagyobb terekre és kellemes kilátásra is. 

 

Tekintse meg emelő-toló ajtórendszereinket:


Elegant és Synego erkélyajtók

 

 

a műanyag erkélyajtó előnyei
Egy emelő-toló erkélyajtó gyönyörű panorámás kilátást tesz lehetővé

 

Hogyan válasszunk erkélyajtót, teraszajtót?


A terasz vagy erkélyajtó az a nyílászáró típus, mely teret nyit a külvilágra, így természetesen hasonló elvárásaink vannak vele kapcsolatban, mint egy bejárati ajtónál: biztonság, jó hőszigetelés és esztétikus megjelenés. Ezen kívül az ablakok funkcióit is ellátja, hiszen természetes fényt visz otthonunkba.

 

Milyen típusú erkélyajtók, teraszajtók léteznek?

Anyaguk szerint, akárcsak a bejárati ajtóknál és ablakoknál, három alaptípust különböztetünk meg. Ezek előnyeiről és hátrányairól már rengeteget írtunk, napjainkban a legtöbben a korszerű és időtálló műanyag nyílászárók mellett döntenek.

Működtetési elvük szerint öt féle változatról beszélhetünk. A rögzített felületű, fix erkélyajtó általában nyitható részekkel kombinálva jelenik meg. A nyíló funkciójú teraszajtóknál már egy- és kétszárnyas kivitelből is választhatunk, tetszőleges nyitásiránnyal. A bukó-nyíló típus már kettős funkciót lát el, mely a kilincs állásának módosításával érhető el. A toló-bukó szerkezet gördülő vasalattal van ellátva, működtetése oldalirányba történő elmozdítással történik.

Az előző típushoz hasonló az emelő-toló erkélyajtó, mely a legmodernebb kategóriát képviseli a piacon. A szárnyak oldalirányba, minimális erőkifejtéssel eltolhatóak, rendkívül helytakarékos megoldás, mely lenyűgöző, panorámás kilátást tesz lehetővé.

 

emelő-toló erkélyajtó a gyönyörű kilátáshozakadálymentes emelő toló erkélyajtó
Egy emelő-toló erkélyajtó akadálymentes közlekedést biztosít

 

Erkélyajtó, teraszajtó vásárlási szempontok

Ahogyan a többi nyílászáró típusnál, az erkélyajtónál is fontos szempont az optimális hő illetve hangszigetelő képesség. Emelő-toló erkélyajtóink kiváló paraméterekkel rendelkeznek e téren. A 6 légkamrás Deceuninck profilrendszer, a különleges, közvetlenül az ajtóprofilban helyet kapó belső tömítés és a lélegzetelállító formatervezés mind-mind garantálja a kiváló minőséget és megbízhatóságot.

Érdemes azt is átgondolnunk, hogy milyen gyakran és milyen célból használnánk új erkélyajtónkat, mekkora szabad átjárhatóságra lesz szükségünk. Ez a méretet és a típust is alapvetően meghatározza. Amennyiben fontos számunkra, hogy nagy mennyiségű természetes fény jusson be a házba, és feltétel az akadálymentes közlekedés, úgy mindenképpen érdemes egy korszerű emelő-toló erkélyajtót beépíttetnünk.

 

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

 

 

gyönyörű kilátást biztosítanak a hatalmas erkélyajtó méretek

 

Öt ok az emelő-toló erkélyajtók mellett és ellen!


Mind vágyunk, vagy vágytunk már egy szép erkélyre, esetleg teraszra. Sokan rendelkezünk is vele, azonban annak helykapacitása gyakran nem elég egy hagyományosan funkcionáló erkélyajtó számára. Ekkor jöhetnek szóba az emelő-toló erkélyajtók, amik nem csak helyet spórolnak ott ahol nincs, de igazán kényelmes és modern kialakításuk növelheti a 21.század emberének komfortérzetét.

Jó, mert:

 1. Mint már fent említettem nem biztos, hogy a pici erkélyen a régi építésű panel kis fűszeres kertjét összerakhatjuk, ha egy ajtónak is ki kell nyílnia. Persze nyílhat bentre is, de akkor meg hova rakod a tévét? Hova kerül a bőrfotel? Így sincs semmi hely, még mínusz 2 m² pont nem hiányzik. Viszont egy ilyen erkélyajtó oldalra húzva nyílik, sem kint, sem bent nem vesz el helyet.
 2. Kevesebb helyen van elosztva az ajtó, nagyobb az üvegfelület, tehát sokkal több fény jut a házba. Tény, hogy az embernek fényre van szüksége, a kevés fény D-vitamin hiányt jelent, ami különböző betegségekhez vezet. Viszont, ha betegség nem is alakul ki, az első tünet mindenképp: levertség, fáradtság, rossz hangulat. A fényes ház mindenki kedélyét javítja, míg egy sötét ház csak tovább rontja azt.
 3. Egy régi fajta ,,toló-bukó erkélyajtó" az emelő-toló erkélyajtóval szemben egy fix kerettel rendelkezik, tehát adott egy küszöbmagasság. Ezzel szemben egy emelő-toló erkélyajtót akár a padlószintig lehet süllyeszteni, hogy szinte akadálytalanul haladhassunk át a sínen. Ez nem utolsó szempont olyan családoknál, ahol mozgássérült családtag is él.
 4. Könnyű használat! A hagyományos erkélyajtókkal szemben egy ilyen ajtót akár egy kisgyerek, vagy akár egy idős ember is gond nélkül használhat. Speciálisan kialakított mechanikája lehetővé teszi, hogy a gyakran igen nagy súlyú ajtó elmozdítása is könnyed feladat legyen.
 5. Növeli a lakás komfortszintjét, sokkal modernebb hatást kelt, mint a hagyományos ajtók. Panoráma kilátást tesz lehetővé.

emelő-toló erkélyajtó kényelmes és modern kialakítástegye komfortossá lakását emelő-toló erkélyajtóval
Álmaink otthonában nyissuk össze a külső-és belső teret emelő-toló erkélyajtóval!

És, hogy miért ne:

Rövid listánk végére kiderült, mindegy mennyire próbálunk ellenérveket találni, nem sikerül. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk az erkélyajtóknak ezt a családját, amit nyugodtan kijelenthetünk, hogy a nyílászárók között talán a legpraktikusabb és hasznosabb jelenleg.

 

Elegant és Synego emelő toló teraszajtók, kérjen tőlünk ajánlatot!

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS