menü bezár
vissza a listaoldalra

Mutasd az ajtód, megmondom, ki vagy! – kalandozás a színes bejárati ajtók világában

2023. okt.. 12
Blog 1533729223

Tekintsd meg műanyag bejárati ajtó termékkínálatunkat!

 

Sokat foglalkoztunk már a bejárati ajtó színek kérdéskörével. . Elemeztük az alapszíneket és jelentésüket, megnéztük az idei év legtrendibb összeállításait, és inspirációval, tippekkel is szolgáltunk a tökéletes árnyalat kiválasztásához. Közkívánatra, következzen egy újabb cikk a műanyag modern ajtó színek témakörében, ezúttal egy kicsit más megközelítésben. 

Lakóházunk igazi otthonná formálásában a beltér kialakítása mérvadó lesz, de a külcsínre is érdemes odafigyelnünk – ezek együttesével egy valóban otthonos életteret álmodhatunk meg maguknak. A nyílászárók színe azonban már nemcsak fehér lehet. A Realtherm termékpalettájával biztosan nem maradunk stílusos ajtó nélkül: egy szélesebb körbe is eljuttatjuk a legnépszerűbb színárnyalatokat. Alapvető törekvésünk, hogy bárki találhasson az otthonához és lakókörnyezetéhez passzoló bejárati ajtót. Kínálatunkban a letisztult árnyalatok (pl. antracit szürke bejárati ajtó, barna bejárati ajtó) mellett lehetőség nyílik szabadjára engedni a fantáziánkat. Vidámabbnál-vidámabb árnyalatokkal várjuk mindazokat, akiknek igenis fontos a nyílászárók megjelenése. Cégünknél mindezt megfizethető színes műanyag bejárati ajtó árak kínálásával valósíthatjuk meg.

Kezdd meg a nézelődést a modern ajtó színek kínálatában, és találd meg velünk személyes kedvenced!


Műanyag bejárati ajtóink

Egy kis történelem 


Amióta ember létezik, azóta ajtó is. Persze nem a mai modern nyílászárókra kell gondolni. Kezdetben hánccsal, bőrrel vagy valamilyen textíliával takarták le a ki-és bejárásra szolgáló nyílásokat. Kinézetének fontossága csak az ókorban kapott hangsúlyt. A különböző díszítések, faragások például kifejezetten presztízs értékkel bírtak. Tehát időszámításunk előtt már igenis számított a design! 

 

Anglia és Írország: a színes ajtók paradicsoma 


A színes ajtó láz vélhetően Írországban kezdődött, a 19. században. Az okát pontosan nem lehet tudni. Egy vicces legenda szerint azért volt szükség az ajtók színesre festésére, hogy – az italt korántsem megvető – ír férfiak még véletlenül se keverjék össze lakásukat a szomszéd házéval. Akármi is az igazság, Dublinban még a mai napig gyakran találkozhatunk ilyen megkapó és figyelemfelkeltő bejárati ajtókkal. Anglia szintén a színes ajtók hazájának tekinthető. Ez valószínűleg azért van, mert egy kis vidámsággal, egyediséggel szeretnék ellensúlyozni a komor téglafalak monotonitását. 

 

műanyag bejárati ajtó piros Angliában és Írországbanfa vagy színes műanyag bejárati ajtó árak

 

Festett fa, vagy fóliás műanyag? 


Mivel a PVC alapú nyílászárók csak a 20. század közepén jelentek meg, az első színes ajtók nyilvánvalóan még fából készültek. A technika fejlődősével azonban egyre jobb és jobb minőségű műanyag bejárati ajtók álltak a vásárlók rendelkezésére. Így a fa helyett – kedvező áruk, kiváló hő- és hangszigetelő képességük miatt – ma már egyre inkább ez az anyag kerül előtérbe. Sokan azonban nem tudják, hogy ilyenkor sem kell lemondaniuk az egyedi megjelenéséről.

Leáldozóban vannak az egyhangú, fehér nyílászárók


Ma már elmúltak azok a korok, amikor átlépünk egy nyílászárót forgalmazó cég küszöbén, és csak egyhangú, fehér ajtók köszönnek vissza ránk. A rohamos léptékű fejlődésnek hála, gyakorlatilag bármilyen dekorfólia színt meg tudnak valósítani a gyártók. Számtalan színes bejárati ajtó létezik tehát, csak úgy, mint egy kék bejárati ajtó vagy éppen egy piros bejárati ajtó. A vidámabb, feltűnőbb színek mellett azonban olyan árnyalatok is fellelhetők, mint a klasszikus antracit szürke bejárati ajtó, vagy egy natúr megjelenésű barna bejárati ajtó.

Az egyik leggyakrabban használt megoldás a dekorfóliázás. Szenvedélyes vörös, nyugtató zöld vagy modern szürke? Megtalálod kínálatunkban! Ha természetes hatásra vágysz, műanyag bejárati ajtódat el tudjuk készíteni a valódi fára megszólalásig hasonlító kivitelben is. Teljesen egyedi külsőt szeretnél? Az alumínium borítás nem csak extra strapabíró, de bármilyen színben megálmodható.

Meguntad a szimpla fehér színt? Valami ütős megjelenéssel dobnád fel otthonodat? Ha Realtherm, akkor megfizethető színes műanyag bejárati ajtó árak!


BEJÁRATI AJTÓ KÍNÁLATUNK

 

 

színes műanyag bejárati ajtó árak választása
Egy kék bejárati ajtó igazi harmóniát sugároz

 


Egy színes műanyag bejárati ajtó hosszú távra szól, és nemcsak pár évre választunk magunknak megfelelő stílusú nyílászárót. Kívülről nézve pedig rendkívül hangsúlyos része otthonunknak – amennyiben az ütősebb árnyalatú vagy éppen az antracit szürke bejárati ajtó az utcafrontra néz, akkor ez lesz az első látvány, amivel a hozzánk érkezők találkozni fognak. Érdemes alaposan átgondolni döntésünket, hiszen egy jól megválasztott színnel – mely harmonizál a ház külsejével – kedvező első benyomást tehetünk.

Ne feledjük, hogy amíg a belső terek, szobák színét viszonylag gyakrabban módosíthatjuk, addig a bejárati ajtó színek akár hosszú évtizedekig is meghatározhatják házunk külső megjelenését. És hát, mi sem szeretnénk pusztán csak azért megválni egy nyílászárótól, mert elhamarkodottan választottuk ki az ajtólap megjelenését. Döntés előtt mindenképpen mérlegeljük az alábbi tényezőket!

Tippek a színes bejárati ajtó  kiválasztásához


 

1. Egyéni ízlésünk kontra divat

Minden évben vannak meghatározó trendek, divathullámok, melyekhez sokan igazítják lakásuk külső- és belső színvilágát, megjelenését. A lakberendezési magazinokból számos inspirációt meríthetünk, azonban ne ez legyen az elsődleges szempontunk. Lehet, hogy például egy adott évben divat lesz a kék bejárati ajtó vagy a piros bejárati ajtó, de nekünk nem fog beleilleni a lakókörnyezet megjelenésébe. Igyekezzünk saját- és családunk egyéniségét, személyes stílusát is belecsempészni, illetve mindenképpen vegyük számításba az épület stílusát, méretét és a ház egyéb külső jegyeit is, melyekről lentebb olvashatsz.

 

műanyag bejárati színek egyéni ízlésünk szerint

 

2. Az épület stílusa, mérete

Ha házunk alapterülete csekély, lehetőleg kerüljük a sötét színeket, inkább válasszunk világosabb árnyalatokat. Ha előszobánk sötét, az ajtó külső színével harmonizáló üvegbetéttel is elkészíttethetjük új nyílászárónkat, mely több természetes fényt enged majd be otthonunkba.
Az épület stílusa is szerepet játszhat a választásban: klasszikusabb, tradicionális megjelenésű házakhoz általában kiválóan illeszkedik a vidám sárga és a kalandos piros szín. Ha otthonunk modern, minimalista stílusú, biztosan nem fogunk mellé, ha szürke vagy sötétebb barna bejárati ajtót választunk. A mediterrán stílussal a legtöbb esetben jól harmonizálnak a természetközeli kék és zöld árnyalatok.

 

3. Tökéletes összhang

A legfontosabb szempont a bejárati ajtó színek meghatározásánál, hogy minden esetben törekedjünk a harmóniára, a kifogástalan összképre. A homlokzatfestés színvilágán túl számos apró tényezőt figyelembe kell vennünk: a már meglévő nyílászárók – például ablakok, teraszajtó – , valamint a különböző külső burkolatok színe, stílusa, és anyaga döntő fontosságú. Nem elhanyagolható tényező a lakásbelsőben, főleg az előszobában használt színvilág sem.

 

harmónikus színválasztás műanyag kék bejárati ajtó


Lehengerlő felületek, megfizethető színes műanyag bejárati ajtó árak?

Tekintsd meg termékkínálatunkat!

 

 

Inspirációk a modern ajtó színek kiválasztásához


A nyílászárók népszerűségének legfőbb oka vélhetően az, hogy lehetőséget nyújtanak egyéniségünk kinyilatkoztatására, kreativitásunk megmutatására. Érdemes kellő körültekintéssel eljárnunk a választást illetően, melyhez a következőkben egy kis inspirációval szolgálunk. Egy jól megválasztott színnel, harmonikus összképpel ugyanis mi is tanúbizonyságot adunk a saját ízlésvilágunkról, egyéniségünkről. És, hogy miért szeretjük annyira, hogy már nemcsak fehér színű lehet egy nyílászáró? Úgy formálhatjuk át az egész lakókörnyezet kinézetét, hogy ehhez valójában semmilyen drasztikusabb, költségesebb átalakítást nem kell majd végrehajtani.

 

Íme hat elragadó színvilág, melyekkel más-más üzenetet közvetíthetünk a külvilág felé:

1. Feltűnő piros

A Feng Shui szerint az észak felé néző épületeknél – melyek a tűz elemhez tartoznak – a piros bejárati ajtó szerencsét és gazdagságot hoz a ház lakóinak. Melegséget sugárzó szín, mellyel élénk és vibráló hatást kelthetünk. Azonnal magára vonja a figyelmet, így egy ilyen választással biztosan kitűnhetünk a tömegből. Műanyag bejárati ajtódhoz piros dekorfóliát is választhatsz kínálatunkból.

 

feltűnő piros műanyag bejárati ajtó

 

2. Nyugtató zöld

Az előző ponthoz hasonlóan (műanyag bejárati ajtó barna színben), a zöld árnyalat is a természetet és a megújulást szimbolizálja. Népszerű mohazöld (moss green) árnyalatú műanyag bejárati ajtónk elegáns megjelenést kölcsönöz otthonodnak, miközben természetességet, harmóniát és nyugalmat közvetít.

3. Energikus citromsárga

A napsütés, a vidámság és az energikusság színe, mely bizonyítottan jótékony hatással van a gondolkodásra és a kreativitásra. Rendkívül figyelemfelkeltő és inspiráló. Ha egy citromsárga nyílászáró mellett döntünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a napunk is jobban indul majd.

4. Modern és elegáns szürke

Nagyobb, összefüggő felületen monotonnak hathat, ugyanakkor élénkebb színekkel, például narancssárgával vagy arannyal kombinálva exkluzív, egyedi hatást kelt. A antracit szürke bejárati ajtó egyszerre hagyománykövető, modern és sikkes. Kínálatunkban különböző árnyalatú, divatos szürke dekorfóliákat találsz a világostól egészen a sejtelmes és elegáns antracid szürkéig.

5. Sokoldalú kék

Az ég és a tenger színe, mely a természetben is gyakran előfordul. Számos árnyalata létezik, mind-mind különböző üzenetet közvetít. A sötétkék például a megbízhatóság és az intelligencia színe. Ilyen típusú árnyalat dekorfólia kínálatunkban az acélkék (Steel Blue) is, mellyel céltudatosságunkat és megfontoltságunkat fejezhetjük ki. Nálunk a kék bejárati ajtó tehát egy gyönyörű és megnyugtató árnyalatban érhető el.

 

ég, tenger és antracit szürke bejárati ajtó
Kék, zöld vagy csak antracit szürke bejárati ajtó? Érdemes szétnézni a Realtherm kínálatában!

 

6. Natúr földszín

A műanyag bejárati ajtó barna színben az egyik legkedveltebb választás. Amennyiben egy barna bejárati ajtó választásával tennénk szebbé környezetünket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy barátságos és harmonikus megjelenést érhetünk el. A lágy, természetes barna bejárati ajtó számos színben érhető el, így a hagyományosabb árnyalatoktól kezdve a vöröses beütésen át, egészen a klasszikus színvilágig nézelődhetünk.

Tekintsd meg színes műanyag bejárati ajtó termékkínálatunkat!

 

Tekintsd meg műanyag bejárati ajtó termékkínálatunkat!

 

 

Melyiket válasszam?


Elmúltak azok az idők, amikor a műanyag  nyílászáró csak fehér lehetett. Ugyan ez modern és letisztult megjelenést kölcsönöz, de ha kreatívabbak, játékosabbak akarunk lenni, természetesen más színt is választhatunk, mellyel kifejezhetjük egyéniségünket.
Tény, hogy a színek hatnak ránk, befolyásolják érzéseinket. Gondoljunk csak bele: első benyomásnál mennyire számít, hogy milyen ruhát viselünk, így otthonunk megítélésében is fontos szerepet játszhat a műanyag bejárati ajtó színe. Ez otthonunk kapuja, mely kívülről és belülről is egyaránt központi szerephez jut.

 

piros bejárati ajtó
A modern ajtó színek rendkívül árnyalatgazdag megjelenést ígérnek

 

Alapszínek és jelentésük

Meleg színek: ide tartozik a piros, a narancssárga és a sárga, ezek különféle árnyalatai és variációi (pl. a borvörös, a mahagóni). Növelik a melegség érzetet, alapvetően az energia és a szenvedély színei.

Hideg színek: kék, zöld, lila és ezek különböző változatai. (pl. acélkék, kékeszöld). Elsősorban a víz, az éjszaka és a természet színei. Csökkentik a hőérzetet.

Semleges színek: számos dolgot szimbolizálhatnak. A fehér például a tisztaságot, a szürke a visszafogottságot jelképezi, a fekete pedig az elegancia, a titokzatosság színe.

 

műanyag bejárati ajtó színskála modern ajtó színek
Meleg és hideg színek a színskálán

 

Színharmóniák: mely színek illenek össze egymással?

Ha házunk színe semleges, könnyebb dolgunk van, hiszen ez kitűnő alapként szolgál, valamennyi színnel párosítható. Ha alapszínünk nem ilyen, az alábbi tippek segíthetnek a bejárati ajtó színek kiválasztásában:

  • A komplementer színek – a színkör egymással szemben álló színei – remekül kiegészítik egymást. Ilyenek például a sárga és az ibolya, vagy a kék és a narancs. Érdemes azonban odafigyelni az arányokra, a kevésbé tolakodó szín legyen a meghatározó.
  • Variálhatunk egymás melletti illetve egymáshoz közeli színeket is, melyek ugyanabból az elsődleges színből származnak. Így műanyag bejárati ajtónk tökéletesen harmonizál majd a ház színével. 

Amennyiben további ötletekre van szükséged, a honlapunkon található színkonfigurátor a segítségedre lehet.

Érdekelnek a színes műanyag bejárati ajtó árak? Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

 

Ajánlatkérés

 

Hasonló cikkek

Blog 1515405333

Csarnokátadó ünnepség, új lendület a műanyag nyílászárók gyártásában!

2023.10.12

tovább
Blog 1604872606

Biztonsági ajtók a betörések ellen

2023.10.12

tovább
Blog 1525343147

Egyedi műanyag bejárati ajtók stílusos dekorfóliákkal

2023.10.12

tovább
Facebook Instagram Google map Email Phone

Realtherm k.f.t. kérelmezi az Ön beleegyezését az alábbiakban részletezett célokra:

Az Ön és eszközének személyes adatai (ún. süti adatok - például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat) kezelünk az alábbiakban részletezett célokra. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink ilyen célú adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatja a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Technikai sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal működését. Anonymizált információkat tartalmaznak.

Analitikai sütik

Szolgáltatásaink javítására szolgál. Google Analytics anonym információkat gyűjt az Ön által látogatott oldalakon