menü bezár
vissza a listaoldalra

Műanyag ablak színek - színválasztékunk

2022. dec.. 14
Image copy 5

A történelem bármely szakaszát is nézzük, néhány kivételtől eltekintve, az építészetben a funkcionalitás mellett mindig nagy hangsúlyt fektettek az adott kor emberei a forma-, és színvilágra is. Ez persze sokszor csupán az előkelők kiváltsága volt, gondoljunk csak a hatalmas és pompás kastélyokra, villákra, vagy akár a szemkápráztató templomokra. Manapság már mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy otthonában, üzlethelyiségében kedve szerint játsszon a formákkal, színekkel, akár a nyílászárók terén is. 

Színt viszünk életébe!


A színek nagyon fontos kifejezőeszközök, hiszen ezek gyakran tükrözik személyiségünket, stílusvilágunkat, vagy akár életszemléletünket is. A színekkel, és esetenként a formákkal való játék otthonunk arculatának legfőbb komponensei, így nem csoda, hogy sokszor okoz nehézséget az uralkodó színvilág, majd pedig az ehhez passzoló további árnyalatok kiválasztása, megtalálása. 

A nyílászárók sem jelentenek kivételt ez alól, ugyanis igencsak sokat nyomnak a latban az összképet tekintve.

A Realtherm Kft. berkeiben nagyon jól tudjuk, hogy ahány ember, család, háztartás, annyi stílus, ízlésvilág és elvárás jelentkezik. Ennek fényében cégünk a különleges és egyedi igényekre specializálódott, ami azt jelenti, hogy az általunk gyártott és forgalmazott ajtók, valamint ablakok megrendelésre, az ügyfeleink sajátos elképzeléseit és elvárásait figyelembe véve készülnek. A különböző technológiai paramétereken és formavilágon túl ez természetesen a színárnyalatokra is kiterjed. Röviden ez azt jelenti, hogy Ön akár 50 féle stílusos dekorfólia közül is választhat, köztük például fa-, vagy alumínium dekorral és RAL szerinti színekben

A Realtherm Kft. az utóbbi évek egyik leginnovatívabban fejlődő vállalata a hazai nyílászárógyártás terén. Ennek oka, hogy Európa szerte piacvezető gyártók profiljait használjuk fel az egyedi ötletek megvalósítása során, illetve nagy gondot fordítunk a precíz és hibátlan munkavégzésre. Számunkra ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb visszajelzés munkánk valódi értékéről, így igyekszünk minden téren eleget tenni az elképzeléseknek, elvárásoknak.

 

A megjelenés és a funkcionalitás találkozása

Egy színes műanyag ablak, mely az összképet tekintve tökéletesen passzol az uralkodó színvilághoz, rendkívüli módon fel tudja dobni a lakást. Példának okáért a rusztikus stílus kedvelői alapvetően a fa mintázattal, barna színvilággal operálnak, így célszerű, ha a nyílászárók is ilyen színvilágban pompáznak. Sokan a megjelenést, az esztétikumot helyezik előtérbe nyílászárók vásárlásakor és a rusztikus stílushoz hűen, fa ablakokat, vagy ajtókat választanak.

Ugyanakkor itt rögtön két fontos dolgot is kiemelnénk. Az egyik, hogy a fa alapanyagú nyílászárók, noha kétség kívül esztétikusak a megfelelő környezetben, a funkcionalitás terén már jóval kedvezőtlenebb tulajdonságokról beszélhetünk. A fából készült profilok ugyanis korántsem olyan időt állók, mint műanyagból, vagy fémből készült társaik, ráadásul karbantartásuk, tisztításuk is jóval nehezebb, időigényesebb. Mindemellett a hő-, és hangszigetelés terén is elmarad a fa profil. 

A másik dolog, amire szerettünk volna kitérni az az, hogy amennyiben a Realtherm Kft. termékei mellett teszi le a voksát, nem kell mérlegelnie a megjelenés és a funkcionalitás között. Gyártmányaink tökéletesen ötvözik a megjelenést a technológiai paraméterekkel. Ékes példája ennek, hogy műanyag ablakinkat akár fa mintázatú dekorfóliával is megrendelheti, így nem csorbul otthonában sem a rusztikus összhatás, sem a hőszigetelés, vagy a biztonság.

 

színes műanyag ablak
A Realtherm Kft.-nél választható műanyag ablak színek alapja a RAL színskála

 

Színes kínálatunk


Amint azt már említettük, a dekorfóliák a RAL színskála színeiben pompáznak, azaz ezek közül válogathat, ha le szeretné cserélni elavult ablakait. De tulajdonképpen mi is az a RAL színskála?

A RAL Classic színskála egy Európában széles körben elfogadott és alkalmazott, különböző színekből összeállított rendszer, amelyet a német RAL gGmbH hozott létre évtizedekkel ezelőtt és a mai napig is kezel. Ez tulajdonképpen egy színkatalógus, melyben minden színhez egy egyértelmű azonosító számot rendeltek hozzá. Ilyen módon lehetséges például a festékek, műanyag ablak színek precíz kommunikálása.

A RAL színskála jelenleg 213 színárnyalatot tartalmaz, és számos gyártó használja a termékeihez a színkommunikáció megkönnyítése végett.

A RAL színei közé való bekerülésnek komoly kritériumai vannak. Egyrészt a színárnyalatnak időtállónak kell lennie, nagyfokú fedést kell biztosítson, és szemmel láthatóan különböznie kell a meglévő színárnyalatoktól. Előbbi azért is fontos szempont, hogy az egyes, színekkel bevont termékek minél tovább megőrizzék eredeti árnyalatukat, így például a színes műanyag ablak tartóssága is minél hosszabb legyen. 

A Realtherm Kft.-nél akár 50 féle dekorfólia közül is választhat, melyek legnagyobb részét a RAL szerinti színek teszik ki. 

 

Színes műanyag ablak árak


Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mennyivel drágább a színes műanyag ablak, mint mondjuk a klasszikus, fehér színű profil. Kétségtelen, hogy a színes műanyag ablak árak valamennyivel magasabbra rúgnak, hiszen a dekorfólia árát is ki kell fizetni. Ennek mértéke azonban gyártótól, forgalmazótól, sőt, a színválasztástól is erősen függ. Általánosságban azt lehet elmondani, hogy az alapáras fehér műanyag nyílászáróhoz képest ez 20-35%-os felárat jelent, de mint említettük, ettől lefelé és felfelé is eltérő árakkal bárhol találkozhatunk. 

Ha kíváncsi arra, hogy az Ön által megálmodott ablak milyen árkategóriában mozog, vagy konkrétan milyen ablak színek érhetők el kínálatunkban, vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy  kérjen tőlünk ajánlatot még ma! 

Cégünk árpolitikájára jellemző, hogy igyekszünk kedvező, mindenki számára előnyös ajánlatokkal élni. 

 

Nem tudja, milyen színű ablakot válasszon otthonába? Segítünk!


Az otthonunk arculatához tökéletesen passzoló ablak színek kiválasztása nem kifejezetten egyszerű feladat, még ha talán elsőre annak is tűnhet, hiszen ha mellé nyúlunk és rossz lesz az összhatás az több szempontból is kellemetlen végeredményt jelent. 

Most hoztunk néhány tanácsot, tippet, hogy mit mivel érdemes alkalmazni, milyen hatást érhetünk el bizonyos színeket kombinálva.

Kezdjük is a legegyszerűbb verzióval, a fehér színnel, hiszen a klasszikus fehér színű műanyag ablakok univerzális megoldást jelentenek, bármilyen épülettípuson megállják helyüket, azonban ez nem jelenti azt, hogy törvényszerűen minden lakás, vagy családi ház stílusához passzolnának. Ilyen például a már említett rusztikus stílus, de ott sem ajánlatos fehér nyílászárót választani, ahol az uralkodó színvilág nagyon világos, hogy ezt valamennyire ellensúlyozni lehessen. Emellett a modernitást, letisztultságot képviselő szürke, vagy fémes hatással operáló lakásokban sem célszerű ezt alkalmazni.

 

Antracitszürke műanyag ablak

A modern épületekhez elsősorban az antracitszürke műanyag ablakok ajánlottak. Az antracit színe egy hidegebb árnyalatú fémes hatást kelt, mely remekül illeszkedik a modern architektúrába, ahol alapvetően a szürke szín dominál. Remekül harmonizálnak az antracitszürke nyílászárók a sötét tetővel. A terrakotta, a barna, az arany színek szintén beilleszthetők a szürke dominálta színvilágba, azonban ezekkel érdemes óvatosan bánni, ha meg akarjuk őrizni az elegáns jegyeket. A kevesebb néha több.

Egyébiránt, ha a szürke műanyag ablak mellett teszi le a voksát, érdemes megjegyezni, hogy a szürke kereteket ne helyezzük sötét homlokzatba, amely elnyomja az ablakok természetes szépségét.

Amennyiben Ön a meleg színek kedvelője, szeretné a természet közelségének látszatát kelteni, akkor érdemes a fás színek palettájáról a világosabb árnyalatokat választani, mint például a tölgy. Ez remekül ötvözhető a természetes színvilágot képviselő belső terekkel. Az aranytölgy rendkívül sokoldalú szín, remekül utánozza a természetes fát. Modern és ipari enteriőrökbe, valamint hagyományos stílusvilágba egyaránt illeszkedik. Az aranytölgy ablakok nagyon jól passzolnak a fából készült bútorokhoz, különösen a sötétebbekhez. Fapadlóhoz, bőr- vagy kárpitozott bútorokhoz, például kanapékhoz és fotelekhez is remekül passzolnak.

 

Dió műanyag ablak

Az aranytölgy színével szemben a dió már jóval sötétebb, elegáns hatást kelt és csak a körülmények függvényében állapítható meg, hogy inkább a klasszikus, esetenként rusztikus stílust képviseli, vagy sokkal inkább eredményez egy modern arculatot. A dió színt idéző ablak minden barna, bézs és krémszínű homlokzathoz, valamint barna tetőhöz illik. A belső térben a sötét bútorokhoz és kiegészítőkhöz, valamint a világosabb kárpitokhoz passzol.

 

Zöld műanyag ablak

A természetes hatás nem csupán a barna színnel idézhető elő. A zöld, mint a természet legjellemzőbb színe ugyancsak kiváló választás lehet. A zöld egy időtlen szín, mely jól illeszkedik a rusztikus stílushoz, hiszen példának okáért remekül kiegészíti a vörös téglát. Ugyanakkor a modern belső terekhez egyaránt alkalmazhatók a zöld nyílászárók, révén, hogy rengeteg árnyalat közül válogathatunk. Ha otthonában elsősorban a barna, bézs vagy a krémszín dominál, egy zöld bejárati ajtó, vagy ablak tökéletes lehet az Ön számára. A zöld nyílászárók természetes hatású dekorációként barátságos, harmonikus környezetet teremtenek. 

 

Kék ablakok

Talán először extravagánsnak tűnhet egy kék ablak, azonban tó-, vagy folyóparti házakban, nyaralókban igencsak impozáns lehet a víz színét és a vízpart hangulatát idéző ablak. A kék rengeteg más színnel párosítható, beleértve az élénk árnyalatokat, mint a narancs vagy a piros, és a tompított, semleges tónusokat, mint a bézs és a szürke. Homok színű vakolattal, élettel teli zöld kerttel káprázatos összhatást érhet el otthona külső megjelenésében. 

 

Sötét vagy világos stílust válasszak?

Az ablakkeret színeivel kapcsolatban, ha nincs konkrét elképzelésünk, az egyik fő kérdés, hogy inkább világosabb, vagy sötétebb színvilág mellett tegyük le a voksunkat. A barna és a fehér a legnépszerűbb színek, ami az ablakkeretek illeti, de napjainkban a fekete is egyre inkább elterjedt. A sötétebb keretárnyalatok rendkívül elegánsnak tűnnek, és merész megjelenést kölcsönöznek, különösen világos színű házak esetében. A világosabb keretek fényesebbé és nyitottabbá tehetik az otthonát, letisztult megjelenést kölcsönöznek, de nem válnak túlságosan hangsúlyossá. Ha nem tud választani, a szürke ablakkeretekkel még mindig tökéletesítheti kívánt megjelenését.

Bármilyen szín, árnyalat, vagy stílus mellett is teszi le a voksát, a Realtherm Kft.-re mindig számíthat, hiszen gazdag termék-, és dekorfólia kínálatunkban mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő termékeket. Mindezt páratlan minőséggel és hatékonysággal párosítva. 

Ne habozzon, kérjen árajánlatot még ma!


 

 

AJÁNLATKÉRÉS


Hasonló cikkek

Blog 1638179938

Hőszigetelt ablak a tökéletes klímához

2023.10.12

tovább
Blog 1531403238

Az ablakszigetelés fontossága a forró nyári hónapokban

2023.10.12

tovább
Blog 1635248298

Az anyagválasztás szempontjai új nyílászárónál

2023.10.12

tovább
Facebook Instagram Google map Email Phone

Realtherm k.f.t. kérelmezi az Ön beleegyezését az alábbiakban részletezett célokra:

Az Ön és eszközének személyes adatai (ún. süti adatok - például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat) kezelünk az alábbiakban részletezett célokra. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink ilyen célú adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatja a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Technikai sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal működését. Anonymizált információkat tartalmaznak.

Analitikai sütik

Szolgáltatásaink javítására szolgál. Google Analytics anonym információkat gyűjt az Ön által látogatott oldalakon