2021. okt. 19

Mit várhatunk el egy modern bejárati ajtótól?

Mit várhatunk el egy modern bejárati ajtótól?

A modern architektúrára jellemző, hogy megköveteli az egyszerű, letisztult formákat, azonban teret enged az egyéni elképzeléseknek, saját stílusvilágot tükröző megoldásoknak is. Persze a küllem mit sem ér, ha a funkcionalitás vagy a biztonság terén hiányosságokat tapasztalunk. A bejárati ajtók elsődleges funkciója még mindig a biztonság megteremtése, otthonunk védelme. Ugyanakkor a XXI. századi nyílászárók már rendkívüli hatékonysággal tudják ötvözni az esztétikát a funkcionalitással, így nem kell lemondanunk egyikről sem a másik javára. Az alábbi cikkben röviden arról olvashat, hogy mit is kell nyújtania egy modern bejárati ajtónak.  

 

Megjelenés és esztétikum

Napjainkban szinte végeláthatatlan a kínálat a nyílászárópiacon, így ha bejárati ajtó vásárlása előtt áll, érdemes néhány dolgot szem előtt tartania mielőtt letenné a voksát bármi mellett a bőség zavarában. Alapvetően rengeteg dizájn, szín-, és formavilág közül válogathatunk, de akár az egyedi, különleges elképzelések is megvalósíthatóak. A modern bejárati ajtók esetében már elsődleges szempontok között szerepel a megjelenés a funkcionalitással egyetemben, noha utóbbi valljuk be, sokkal lényegesebb. Ennek az az oka, hogy míg pár évtizeddel ezelőtt a trendi megjelenés valamilyen visszásságot eredményezett a teljesítményben, például a hő-, vagy hangszigetelés, esetleg a biztonság terén, addig a gyártók ma már könnyűszerrel ki tudják küszöbölni ezeket az akadályokat. Mondhatni ma már kéz a kézben jár a kvalitás és az esztétikum. Ha minőségi gyártó terméke mellett dönt, nem kell lemondania arról, hogy a bejárati ajtó passzoljon a stílusvilágához a funkcionalitásért cserébe. Ez a modern bejárati ajtók egyik legnagyobb vívmánya.    

 

Biztonság 

Ahogy arról már szót ejtettünk, a bejárati ajtó legfőbb funkciója kétség kívül az, hogy garantálja otthonunk, családunk, értékeink biztonságát. Egy-egy régi, elavult vagy silány minőségű ajtó pillanatok alatt feltörhető, már ránézésre könnyű célpontnak ígérkezik. Ezzel szemben a modern gyártmányoknak rendkívül szigorú kritériumoknak kell megfelelni, mielőtt az áruházak kirakatába, vagy az Ön otthonába kerülnének. Egyéni preferenciák alapján többféle biztonsági minősítés közül is választhat a MABISZ besorolása alapján. Azt mindenképp érdemes tisztázni, hogy feltörhetetlen bejárati ajtó nincs. A biztonság záloga abban rejlik, hogy a szóban forgó gyártmány hány percig képes ellenállni a feltörést célzó fizikai behatásokkal szemben. Minél több időbe telik feltörni az ajtót, annál nagyobb a lebukás esélye, így a betörők a korszerű bejárati ajtókat inkább messziről elkerülik. 

 

biztonságos bejárati ajtó
Mindig fordítson nagy gondot a betörésvédelemre, ha új nyílászárókat szeretne vásárolni!


Szigetelőképesség

A klímaváltozás korában minden eszközt meg kell ragadni, hogy tegyünk valamit környezetünk védelme érdekében. Otthonunk megfelelő hőszigetelésével nemcsak a környezetvédelem mellett szállhatunk síkra, de energetikai kiadásainkon is rengeteget faraghatunk. Alapvetően a fűtési időszakban pazaroljuk el a legtöbb energiát, de egyre többen vásárolnak légkondicionáló készülékeket is, így nyáron is jelentős kiadásokat szülhet a nem megfelelő szigetelés. Noha az ablakok szerepe ebben hangsúlyosabb, nem szabad félvállról venni a bejárati ajtó hőszigetelő kvalitásait sem, mivel csak így tudunk egy tökéletesen szigetelő rendszert létrehozni. A modern bejárati ajtók ennek a kritériumnak is eleget tesznek, legyen az fém-, vagy épp műanyag termék.
A hőtartóképesség mellett pedig a hangszigetelésről is érdemes pár szót ejteni. A bejárati ajtó esetében ez akkor válik kifejezetten hangsúlyossá, ha az közvetlenül az utcafrontra néz, vagy panellakásról beszélünk, ahol fokozottan fontos a folyosóról beszűrődő zajok tompítása. 

A három legfontosabb szemponton túl persze vannak egyéb meghatározó kritériumok is, úgy mint az akadálymentesítés, vagy az egyéni elképzelések a méretet, szín-, netán formavilágot illetően.

Válassza Ön is a Realtherm által forgalmazott modern bejárati ajtókat, hogy ne kelljen semmiről se lemondania! Nálunk garantáltan megtalálja azt az ajtót, amit megálmodott.  


(164 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?