2018. aug. 03

Miért nem érdemes „olcsó” műanyag nyílászárót választani?

műanyag nyílászáró vásárlása

A legtöbben természetesen úgy vagyunk vele, hogy van egy adott költségkeret, mely a rendelkezésünkre áll új műanyag ablak vagy bejárati ajtó vásárlására. Nagyon ráfázhatunk azonban, hogy ha csak ezen szempont alapján döntünk. A következőkben elmondjuk, hogy miért...

Olcsó nyílászárónak „híg a leve”?


Tisztázzuk, mi számít olcsónak. A nyílászáró piacon rendkívül eltérő árakkal találkozhatunk. Az internetes ajánlatokat böngészve már ötven-hatvanezer Ft körüli összegért vásárolhatunk például új műanyag bejárati ajtót. Az sem ritka, hogy bukó-nyíló műanyag ablakot pedig már alig több mint tízezer forintért hirdetnek egyes értékesítők. 

Fontos azonban látni azt, hogy az olcsó nem egyenlő a kedvező árral, mert az a legtöbb esetben sajnos tükrözi az adott termék minőségét is. Egy ilyen típusú műanyag ablak nem fog megfelelően szigetelni, ami akár havonta jelentős összegeket fog elvenni a családi kasszából. Előfordulhat, hogy már néhány hónap múlva meghibásodik, és hívhatjuk a szerelőt.

 

műanyag bejárati ajtók vásárlása szakembertől

 

Egy silány minőségű műanyag bejárati ajtó beszerelésére a szakemberek 99%-a valószínűleg még csak garanciát sem fog vállalni. Ha pedig meghibásodik egy alkatrész, a megfelelő típus felkutatása is gyakran lehetetlen feladatnak bizonyul majd. Egy olcsóbb és egy drágább árfekvésű nyílászáró között általában 15% körüli árbeli eltérés tapasztalható. Érdemes tehát megfontolni, megéri-e a plusz fáradozást és a későbbi magasabb anyagi ráfordítást egy gyanúsan olcsó, így kevésbé minőségi termék megvásárlása.

 

dekoratív műanyag ablakok

 

Akkor milyen szempontok alapján vásároljak?

- Először is gondoljuk végig az igényeinket. Milyen hang- és hőszigetelő képességű nyílászáróra van szükségünk? Vigyázat! Egy öt légkamrás műanyag ablak még NEM jelent egyértelműen csúcsminőséget!

- Csak olyan cégtől vásároljunk például új műanyag ablakot, aki leellenőrizhető, megbízható, és termékeinek eredete egyértelműen visszakereshető. Amennyiben van rá lehetőség, azt is érdemes megtudni, hogy hány éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

(2900 megtekintés)
vissza