2023. máj. 01

Miért jó üvegezett műanyag bejárati ajtót vásárolni?

miért válasszunk tele üveges bejárati ajtó árak

Miután belépünk egy lakás vagy ház ajtaján, legtöbbször az előszobával találjuk szemben magunkat. Ez a legtöbb esetben kicsi és sötét, mivel (egy megfelelő méretű) ablak elhelyezésére itt általában nincs lehetőség. Pedig nagyon is kell a fény ide. 

 

tegyük világosabbá az előszobát üveges bejárati ajtó segítségével

 

Itt vesszük fel és le a cipőt, a kabátot, vagy vetünk egy utolsó pillantást magunkra a tükörben, mielőtt kilépnénk otthonunkból. Ráadásul fölöttébb nyomasztó tud lenni a sötétség abban a helyiségben, amit legelőször pillant meg az ember, így egy kívülálló számára is jelentősen romolhat az összkép. Persze ott a villany, amit fel lehet kapcsolni, de a természetes fény mégis csak költséghatékonyabb és egyben kellemesebb is.  

Ilyenkor kerül szóba az üvegezett bejárati ajtó, mint lehetséges alternatíva. Amellett, hogy beengedi a fényt, látványnak sem utolsó. Egy jól kiválasztott üvegezés kiemeli az ajtó formáját, és kiválóan idomul a ház „egyéniségéhez”. 

 


TERMÉKEINK

 

 

 

Kültéri üveges bejárati ajtó. Mit kell tudni róla?


Üvegezett bejárati ajtókkal manapság már gyakrabban találkozhatunk, hiszen a nyílászárógyártás technológiai újításainak köszönhetően rendkívül biztonságos, effektív és persze esztétikus megjelenésű ajtókat tudunk gyártani. Az üvegezett bejárati ajtó eleve egy kiemelt esztétikai funkciót tölt be a hagyományos nyílászárókhoz képest, amellett, hogy energiahatékonysági szempontból is számottevő lehet egy-egy üveges bejárati ajtó. Persze először mindenkiben az a kérdés fogalmazódik meg, hogy: 


Mennyire biztonságos egy üveges műanyag bejárati ajtó?

Sokan tartanak az ilyen típusú nyílászárótól, azon nyugtalankodva, hogy így „tálcán kínálják” értékeiket a betörőknek. Aggodalomra azonban nincs okuk, hiszen üveg és üveg között is óriási lehet a különbség. Az üveges kivitelnél is jelen van a biztonságosság, mint kulcsfontosságú tervezési szempont.  

Az egyik legfontosabb biztonsági szempont ilyen esetben az erősített üvegezés. Az üvegpanelek speciális technológiával készülnek, amelyek nagyobb ellenállást és tartósságot biztosítanak. Ezek megnehezítik a betörési kísérleteket és növelik a biztonságot. Az erősített üvegnek köszönhetően az ajtók ellenállóbbak a sérülésekkel szemben is. Az üvegezett bejárati ajtók további biztonsági jellemzője a zárszerkezetek minősége és megerősítése. Az ilyen ajtók gyakran rendelkeznek többpontos zárral, amelyeket nehéz feltörni. Ezek a zárszerkezetek elosztják a terhelést és növelik a bejutási pontok biztonságát. Emellett a bejárati ajtókban alkalmazott reteszelő rendszerek is hozzájárulnak a védelemhez.

A Realtherm-nél teljesítjük egyedi igényeidet. Nyílászáróinkat számos, egyedi változatban elkészítjük Neked! Lehetőséged van például új műanyag bejárati ajtódat ragasztott biztonsági üveggel is megrendelni, mely extra védelmet biztosít. Ezáltal nem kell attól tartanod, hogy könnyű lenne az áttörése, mégis kiélvezheted az üvegezett nyílászáró stílusos és hangulatos látványát. 

 

Mennyire lehet majd belátni? 


Ez minden esetben az üvegezés típusától, nagyságától és elhelyezésétől függ. Ha meg szeretnénk óvni magánéletünket a kíváncsi tekintetek elől, erre mindenképpen figyeljünk oda a bejárati ajtó üveg kiválasztásakor. Ma már léteznek olyan egyedi üvegek is, melyek csak bentről kifelé biztosítják a láthatóságot. A katedrál üvegek a műanyag bejárati ajtónkon szintén privát szféránk megóvását hivatott szolgálni. 

 

biztonsági üveggel ellátott teljes üveges bejárati ajtó

 

Funkcionalitás


Az esztétikum és a biztonság mellett természetesen a funkcionalitásra is nagy hangsúlyt kell fektetni, mielőtt bejárati ajtót vásárolna. Itt elsősorban a hő-, és hangszigetelésről van szó, de a kültéri üveges bejárati ajtó élettartama is ide sorolható. Sokan úgy vélik, hogy például egy teljes üveges bejárati ajtó hőtartó képessége gyengébb, mint egy tömör műanyag ajtóé, hiszen sokkal több hőhíd alakulhat ki a kétféle anyag találkozása mentén. Mindazonáltal fontos kiemelni, hogy az ajtókban alkalmazott korszerű üvegezési technológiák és anyagok, valamint a többrétegű üvegezés révén jelentősen csökkenthető a hőveszteség. Ez pedig hosszútávon természetesen az energiahatékonyság fokozásához vezet. Mindemellett az üvegezett ajtók vastagsága és minősége kiváló hangszigetelést biztosít. Ez azt jelenti, hogy az ajtók hatékonyan csökkentik a külső zajokat, kellemes és nyugodt környezetet teremtve ezzel.

Szintén gyakori kérdés a bejárati ajtó üveges kivitele kapcsán, hogy mennyire időtállók, mennyire macerás a karbantartásuk, tisztításuk. Ami a strapabíróságot illeti, ki kell emelni, hogy a gyártók eleve úgy készítik el ezeket a nyílászárókat, hogy azok minél tovább megállják helyüket az időjárás viszontagságaival és a fizikai igénybevétellel szemben. A megerősített üvegezésben egyhamar biztos nem fog semmilyen kár keletkezni, ahogy a műanyag profilrendszer is kitart akár évtizedeken keresztül. A tisztítás gyakorisága is elsősorban az üveg típusától, minőségétől függ, hiszen vannak kifejezetten olyan üvegpanelek, amelyek egy egyszerű törlőkendővel is pillanatok alatt tisztává varázsolhatók. 

Összességében elmondható tehát, hogy egy teli üveges bejárati ajtó is képes maximális biztonságot nyújtani a kiváló hő-, és hangszigeteléssel egyetemben, teszi mindent különleges és egyedi megjelenéssel kiegészítve. A üvegezett bejárati ajtók rendkívül esztétikusak, sokat nyomnak a latban az otthona összképét tekintve. Segítségükkel nappalija is sokkal világosabb, élettel telibb lehet.

Válassza Ön is a Realtherm Kft. által gyártott műanyag profilrendszerű üvegezett bejárati ajtókat, ha valódi minőségre vágyik! A tele üveges bejárati ajtó árak kapcsán weboldalunkon tud érdeklődni.


 

Válaszd a biztonságot, válaszd a Realtherm termékeit!


Termékeink

 

 


(4859 megtekintés)
vissza