2022. szept. 15

Lépcsőházi bejárati ajtó, milyet vegyek?

Lépcsőházi bejárati ajtó megbízható partnertől

A panelházban élők jól tudják, hogy a folyosóról, lépcsőházból beszűrődő zajok mennyire zavaróak lehetnek. Másrészt, akárcsak a családi házak esetében, családunk, értékeink megóvása érdekében nagyon fontos szempont a biztonság, sőt egy-egy lépcsőházban, ahol bárki megfordulhat, ez fokozottan igaz. Korántsem mindegy tehát, hogy milyen ajtót választunk lakásunkhoz.

Bejárati ajtó lépcsőházba a Realtherm Kft.-től


A Realtherm Kft. számára a minőség a legfontosabb szempont, illetve az, hogy minden esetben eleget tudjunk tenni ügyfeleink elvárásainak, illetve egyedi igényeinek. Talán ennek köszönhető, hogy az utóbbi években mi váltunk Magyarország egyik legnépszerűbb nyílászáró gyártó vállalatával.

Termékeink között bárki megtalálhatja az igényeinek, ízlésének legmegfelelőbb gyártmányokat, függetlenül attól, hogy családi házakról, panellakásokról, vagy épp üzlethelyiségekről beszélünk. Termékpalettánk rendkívül sokszínű, számos ablakprofil és ajtó közül válogathat eltérő stílus-, és formavilágban.

A társasházak lakói is garantáltan megtalálhatják az adott lépcsőházba leginkább illő bejárati ajtót, mely nem csak biztonságot nyújt, de megjelenésében is különleges, kiemelkedő a szomszédok ajtajához képest.

Tekintse meg online katalógusunkat, ha Ön is szeretné lecserélni régi, elavult lakásajtaját. A lépcsőházi bejárati ajtó árak kapcsán érdeklődjön szakkereskedő partnereinknél, hiszen árainkat az egyedi igények alapján tudjuk meghatározni. Ha már van konkrét elképzelése, akkor pedig kérjen árajánlatot weboldalunkon keresztül!

 

Ajánlatkérés

 

Mit árul el rólunk a társasházi lépcsőházi bejárati ajtó megjelenése?


A nyílászárók megjelenése nagy hatást gyakorol otthonunk arculatára. Egy-egy letisztult stílusú ajtóval például azt sugalljuk, hogy lakásunk modern és fiatalos, míg az eklektikus, régies stílus kedvelői egyedi ízlésükről tehetnek tanúbizonyságot. Mindenkinek megvan a saját stílusvilága, amelyhez otthonunk megjelenését is igyekszünk igazítani.

A nyílászárók tehát sokat elárulnak rólunk függetlenül attól, hogy családi házról, vagy panellakásról beszélünk. Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy családi házak esetében az összképhez sok egyéb dolog is hozzájárul, míg a társasházak lakásaiban csupán az ajtó az egyetlen jelzésértékű eszköz a külvilág felé. Ha vendégünk érkezik, az ajtó lesz az, amelyet először megpillant, ebből fog következtetéseket levonni. Ráadásul minden viszonyítás kérdése, ha körülöttünk igényes, különleges megjelenésű ajtókkal ellátott lakások vannak, érdemes nekünk is felzárkózni.

Biztonságos bejárati ajtó panellakásba


A mondás szerint alkalom szüli a tolvajt. A régi, elavult nyílászárók tökéletes célpontot jelentenek mind az alkalmi tolvajoknak, mind a profi betörőknek. Az idejétmúlt ajtókat, vagy épp ablakokat könnyűszerrel, pillanatok alatt ki tudják nyitni az illetéktelen behatolók. Ugyanakkor a betörők legnagyobb ellensége az idő és a zaj. Egy modern biztonsági ajtó feltörése meglehetősen sok időt venne igénybe és nagy zajjal járna, így ezeket inkább messziről elkerülik, hiszen már ránézésre meg lehet állapítani, hogy ez bizony nagy falat lenne.

A biztonsági ajtók készülhetnek műanyagból és alumíniumból egyaránt, a hatékonyságban ez nem jelent különösebb eltérést. Ami azonban sokkal fontosabb, az a zárszerkezet típusa, minősége. A legjobb biztonsági ajtó sem jelent nagy védelmet, ha egyébként a zárszerkezet gyenge, vagy elavult, hiszen ez közel 70%-ban határozza meg az ajtó biztonságosságát.

Zárszerkezet


A panellakások egyetlen gyenge pontja (kivéve a földszinti lakások esetében) a bejárati ajtó, hiszen itt az illetéktelen behatolóknak nincs lehetősége például az ablakon keresztül bejutni. Ennek jegyében az ajtó biztonságos kialakítására kell törekedni. A modern gyártók erre nagy hangsúlyt fektetnek és számos biztonsági zárral ellátott panel bejárati ajtó közül válogathatunk. Egy ajtó akkor tekinthető biztonsági ajtó kategóriájúnak, ha azt a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) annak minősítette. Ezek az ajtók a MABISZ értékelése alapján több csoportba sorolhatók, (I., II., és III. biztonsági kategória), mely azt jelzi számunkra, mennyi időbe kerül a zár feltörése. Ezek a termékek rendkívül jól ellenállnak a külső, fizikai behatásoknak, mint például a zárfúrásnak vagy a zárfésülésnek is. Egy kiváló zárszerkezettel ellátott műanyag lépcsőházi bejárati ajtó épp olyan hatékony, mint alumíniumból készült társa.

A Realtherm Kft. által gyártott és forgalmazott műanyag, valamint alumínium ajtók teljességgel ki tudják elégíteni a biztonsági szempontok felé támasztott igényeket, hiszen már eleve olyan biztonsági funkciókkal vannak ellátva, melyeket csak kevés gyártó biztosít. Mindemellett igény szerint ezeket további zárszerkezetekkel ki lehet egészíteni, a maximális biztonság érdekében.

Lépcsőházi bejárati ajtó
Optimum ajtónk

Hő-, és hangszigetelés


A biztonság mellett rendkívül hangsúlyos szempont a panel bejárati ajtó hő-, és hangszigetelése. Egyrészt senki nem szeretné télen a lépcsőházat fűteni, másrészt az onnan beszűrődő zajok is igen sok kellemetlenséget okozhatnak a mindennapok során. A rezsiköltségek egy tetemes részét a fűtés teszi ki. A fűtésszámlát alapvetően sok tényező befolyásolja, de a leglényegesebb a falak és a nyílászárók hőszigetelő képessége. Érdemes olyan ablakokat és ajtókat választani, amelyek hőátbocsátási tényezője alacsony, így a meleg csak minimális mértékben tud kiszökni a lépcsőházba, vagy az utcára. Egy kiválóan szigetelő lépcsőházi bejárati ajtó beépítéssel rengeteg pénzt megspórolhat, főleg a rezsiköltségek megemelkedésének tükrében.

A hangszigetelés épp oly fontos, hiszen egyrészt így nyugodtan pihenhetünk, tanulhatunk, dolgozhatunk, nem zavarnak minket a lépcsőház zajai. Másrészt az sem mellékes, hogy kifelé sem szűrődnek a hangok, így megóvhatjuk magánéletünket a kíváncsi fülektől.

Egy modern panel lépcsőházi bejárati ajtó esetében ez a két kritérium kéz a kézben jár, hiszen a gyártók arra törekednek, hogy ne kelljen egyik szempontról sem lemondani egy másik javára. De tulajdonképpen ez általánosságban is elmondható, azaz ma már nem szükséges lentebb adni az igényeinkből az ajtó megjelenését illetően, csak mert a kiszemelt gyártmány nem túl biztonságos, strapabíró, vagy épp rosszul szigetel. Napjainkban a minőségi termékek már ötvözni tudják a megjelenést, a biztonságot és a szigetelőképességet, azaz mindent megtalálhatunk egyetlen gyártmányban.


Ajánlatkérés

(758 megtekintés)
vissza