menü bezár
vissza a listaoldalra

Lépcsőházi bejárati ajtó, milyet vegyek?

2023. okt.. 12
Blog 1664263174

A panelházban élők jól tudják, hogy a folyosóról, lépcsőházból beszűrődő zajok mennyire zavaróak lehetnek. Másrészt, akárcsak a családi házak esetében, családunk, értékeink megóvása érdekében nagyon fontos szempont a biztonság, sőt egy-egy lépcsőházban, ahol bárki megfordulhat, ez fokozottan igaz. Korántsem mindegy tehát, hogy milyen ajtót választunk lakásunkhoz.

Bejárati ajtó lépcsőházba a Realtherm Kft.-től


A Realtherm Kft. számára a minőség a legfontosabb szempont, illetve az, hogy minden esetben eleget tudjunk tenni ügyfeleink elvárásainak, illetve egyedi igényeinek. Talán ennek köszönhető, hogy az utóbbi években mi váltunk Magyarország egyik legnépszerűbb nyílászáró gyártó vállalatával.

Termékeink között bárki megtalálhatja az igényeinek, ízlésének legmegfelelőbb gyártmányokat, függetlenül attól, hogy családi házakról, panellakásokról, vagy épp üzlethelyiségekről beszélünk. Termékpalettánk rendkívül sokszínű, számos ablakprofil és ajtó közül válogathat eltérő stílus-, és formavilágban.

A társasházak lakói is garantáltan megtalálhatják az adott lépcsőházba leginkább illő bejárati ajtót, mely nem csak biztonságot nyújt, de megjelenésében is különleges, kiemelkedő a szomszédok ajtajához képest.

Tekintse meg online katalógusunkat, ha Ön is szeretné lecserélni régi, elavult lakásajtaját. A lépcsőházi bejárati ajtó árak kapcsán érdeklődjön szakkereskedő partnereinknél, hiszen árainkat az egyedi igények alapján tudjuk meghatározni. Ha már van konkrét elképzelése, akkor pedig kérjen árajánlatot weboldalunkon keresztül!

 

Ajánlatkérés

 

Mit árul el rólunk a társasházi lépcsőházi bejárati ajtó megjelenése?


A nyílászárók megjelenése nagy hatást gyakorol otthonunk arculatára. Egy-egy letisztult stílusú ajtóval például azt sugalljuk, hogy lakásunk modern és fiatalos, míg az eklektikus, régies stílus kedvelői egyedi ízlésükről tehetnek tanúbizonyságot. Mindenkinek megvan a saját stílusvilága, amelyhez otthonunk megjelenését is igyekszünk igazítani.

A nyílászárók tehát sokat elárulnak rólunk függetlenül attól, hogy családi házról, vagy panellakásról beszélünk. Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy családi házak esetében az összképhez sok egyéb dolog is hozzájárul, míg a társasházak lakásaiban csupán az ajtó az egyetlen jelzésértékű eszköz a külvilág felé. Ha vendégünk érkezik, az ajtó lesz az, amelyet először megpillant, ebből fog következtetéseket levonni. Ráadásul minden viszonyítás kérdése, ha körülöttünk igényes, különleges megjelenésű ajtókkal ellátott lakások vannak, érdemes nekünk is felzárkózni.

Biztonságos bejárati ajtó panellakásba


A mondás szerint alkalom szüli a tolvajt. A régi, elavult nyílászárók tökéletes célpontot jelentenek mind az alkalmi tolvajoknak, mind a profi betörőknek. Az idejétmúlt ajtókat, vagy épp ablakokat könnyűszerrel, pillanatok alatt ki tudják nyitni az illetéktelen behatolók. Ugyanakkor a betörők legnagyobb ellensége az idő és a zaj. Egy modern biztonsági ajtó feltörése meglehetősen sok időt venne igénybe és nagy zajjal járna, így ezeket inkább messziről elkerülik, hiszen már ránézésre meg lehet állapítani, hogy ez bizony nagy falat lenne.

A biztonsági ajtók készülhetnek műanyagból és alumíniumból egyaránt, a hatékonyságban ez nem jelent különösebb eltérést. Ami azonban sokkal fontosabb, az a zárszerkezet típusa, minősége. A legjobb biztonsági ajtó sem jelent nagy védelmet, ha egyébként a zárszerkezet gyenge, vagy elavult, hiszen ez közel 70%-ban határozza meg az ajtó biztonságosságát.

Zárszerkezet


A panellakások egyetlen gyenge pontja (kivéve a földszinti lakások esetében) a bejárati ajtó, hiszen itt az illetéktelen behatolóknak nincs lehetősége például az ablakon keresztül bejutni. Ennek jegyében az ajtó biztonságos kialakítására kell törekedni. A modern gyártók erre nagy hangsúlyt fektetnek és számos biztonsági zárral ellátott panel bejárati ajtó közül válogathatunk. Egy ajtó akkor tekinthető biztonsági ajtó kategóriájúnak, ha azt a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) annak minősítette. Ezek az ajtók a MABISZ értékelése alapján több csoportba sorolhatók, (I., II., és III. biztonsági kategória), mely azt jelzi számunkra, mennyi időbe kerül a zár feltörése. Ezek a termékek rendkívül jól ellenállnak a külső, fizikai behatásoknak, mint például a zárfúrásnak vagy a zárfésülésnek is. Egy kiváló zárszerkezettel ellátott műanyag lépcsőházi bejárati ajtó épp olyan hatékony, mint alumíniumból készült társa.

A Realtherm Kft. által gyártott és forgalmazott műanyag, valamint alumínium ajtók teljességgel ki tudják elégíteni a biztonsági szempontok felé támasztott igényeket, hiszen már eleve olyan biztonsági funkciókkal vannak ellátva, melyeket csak kevés gyártó biztosít. Mindemellett igény szerint ezeket további zárszerkezetekkel ki lehet egészíteni, a maximális biztonság érdekében.

Lépcsőházi bejárati ajtó
Optimum ajtónk

Hő-, és hangszigetelés


A biztonság mellett rendkívül hangsúlyos szempont a panel bejárati ajtó hő-, és hangszigetelése. Egyrészt senki nem szeretné télen a lépcsőházat fűteni, másrészt az onnan beszűrődő zajok is igen sok kellemetlenséget okozhatnak a mindennapok során. A rezsiköltségek egy tetemes részét a fűtés teszi ki. A fűtésszámlát alapvetően sok tényező befolyásolja, de a leglényegesebb a falak és a nyílászárók hőszigetelő képessége. Érdemes olyan ablakokat és ajtókat választani, amelyek hőátbocsátási tényezője alacsony, így a meleg csak minimális mértékben tud kiszökni a lépcsőházba, vagy az utcára. Egy kiválóan szigetelő lépcsőházi bejárati ajtó beépítéssel rengeteg pénzt megspórolhat, főleg a rezsiköltségek megemelkedésének tükrében.

A hangszigetelés épp oly fontos, hiszen egyrészt így nyugodtan pihenhetünk, tanulhatunk, dolgozhatunk, nem zavarnak minket a lépcsőház zajai. Másrészt az sem mellékes, hogy kifelé sem szűrődnek a hangok, így megóvhatjuk magánéletünket a kíváncsi fülektől.

Egy modern panel lépcsőházi bejárati ajtó esetében ez a két kritérium kéz a kézben jár, hiszen a gyártók arra törekednek, hogy ne kelljen egyik szempontról sem lemondani egy másik javára. De tulajdonképpen ez általánosságban is elmondható, azaz ma már nem szükséges lentebb adni az igényeinkből az ajtó megjelenését illetően, csak mert a kiszemelt gyártmány nem túl biztonságos, strapabíró, vagy épp rosszul szigetel. Napjainkban a minőségi termékek már ötvözni tudják a megjelenést, a biztonságot és a szigetelőképességet, azaz mindent megtalálhatunk egyetlen gyártmányban.

 


Ajánlatkérés

 

 

A Realtherm Kft. termékkínálata


Most, hogy tisztáztuk, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen egy panel lépcsőházi bejárati ajtó, nézzük meg, hogy a Realtherm Kft. által gyártott és forgalmazott ajtók miként állják meg helyüket ilyen téren.

Számunkra az egyik legfontosabb dolog, amelyet minden esetben szem előtt tartunk az a maximális minőség, mely nem csak késztermékeink egyik védjegye, de alapanyagainkat is ennek szellemében választjuk meg. Így olyan nemzetközileg elismert márkák profilrendszereit használjuk a nyílászárógyártás során mint a Deceuninck, vagy a Rehau. Függetlenül attól, hogy a bejárati ajtó lépcsőházba vagy közvetlenül kültérre kerül, a Realtherm Kft. termékeire mindig számíthat,  hiszen a remek alapanyagoknak és a modern gyártási technológiának köszönhetően hosszú évekig, évtizedekig megállják helyüket. 

A Deceuninck jóvoltából kétféle profilrendszert használunk az ajtók gyártása során, ezek a Deceuninck Vision és a Deceuninck Elegant. A Rehau esetében pedig a Synego és az Eurodesign neveket viselő profilrendszerekkel dolgozunk. 

A Vision profil vastagsága 76 mm, amely nagyban hozzájárul a kedvező hőszigetelési paraméterekhez. Ehhez még jön az 5 légkamrás tok és szárny. Az ajtó hőátbocsátási tényezője az Ön igényeitől és a végső kialakítástól függően 1,25 W/m2K és 1 W/m2K között mozog. A 76 mm-es profilvastagság a biztonságos kialakításban is közrejátszik, illetve mindegyik modell MABISZ minősített rúdzárakkal és leemelésgátló ajtópánttal és kétlábas biztonsági üvegezőléccel van ellátva, így fokozva a teljeskörű biztonságérzetet.  A szóban forgó profilrendszer igen alacsony,  mindössze 20 mm-es küszöbbel rendelkezik az akadálymentes közlekedés érdekében, így akár a mozgássérültek, idősek is könnyedén használhatják. Ami pedig a megjelenést illeti, akár 50 féle dekorfólia közül is válogathat saját ízlésének, otthona stílusának megfelelően.

A Deceuninck Elegant egyfajta köztes megoldás az előbb bemutatott profil és a Rehau Synego ajtók között, mind teljesítményben, mind pedig a lépcsőházi bejárati ajtó árak tekintetében. Hőszigetelő képességét fokozza a küszöbnél és a sarkoknál elhelyezett plusz tömítés. A teljes ajtó hőszigetelési értéke kétrétegű üvegezés esetén 1,2 W/m2K, három rétegű üveggel pedig akár 0,86 W/m2K is lehet. A 76 mm vastag profilban szintén megerősített biztonságtechnikai elemek kapnak helyet, illetve a 20 mm-es küszöb ezesetben is megvan. Több, mint 50 féle dekorfólia közül válogatva találhatja meg az Önnek leginkább tetsző változatot, de lehetőség van RAL szín szerinti festésre is alumínium borítás segítségével.

A legjobb hő-, és hangszigetelési értékekkel a Rehau Synego ajtó rendelkezik. Hőátbocsátási tényezője  akár a 0,82 W/m2K-ot is elérheti. Ennek magyarázata, hogy az ajtó tokjában 7 légkamra, az ajtószárnyban pedig 5 légkamra kapott helyet. A 80 mm-es profilvastagság mellett a Rehau MABISZ minősített rúdzárral, a leemelést megakadályozó ajtópántokkal van ellátva. Igény szerint az ajtó biztonságmechanikai tulajdonságai tovább bővíthetők acélmerevített szendvicspanellel, illetve ragasztott biztonsági üveggel. Amennyiben a Synego mellett teszi le a voksát, úgy szintén 50 féle szín, vagy minta közül válogathat.

 

Lépcsőházi bejárati ajtó beépítéssel is!


Jól látható tehát, hogy termékeink minden szempontból ideális választásnak bizonyulhatnak panel lépcsőházi bejárati ajtó, de akár kültéri ajtó szerepében is. Ha részletesebben is szeretne tájékozódni a profilrendszerekről és a késztermékekről, akkor tekintse meg katalógusainkat, vagy olvassa el a témában íródott részletes termékleíró cikkeinket! Ha pedig a lépcsőházi bejárati ajtó árak kapcsán van kérdése, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen árajánlatot honlapunkon!

S végül, mint arra a bekezdés címében is utaltunk, lehetősége van akár a beépítést is igényelni, hiszen abban is segédkezet nyújtunk külső partnereink által.



AJÁNLATKÉRÉS

 

 

Hasonló cikkek

Blog 1533729767

Mit NE csináljunk új műanyag ablakunkkal

2023.10.12

tovább
Blog 1522309387

Az emelő-toló erkélyajtók beépítése és karbantartása

2023.10.12

tovább
Blog 1528373738

Milyen az ideális ablak, ha panellakásban élünk?

2023.10.12

tovább
Facebook Instagram Google map Email Phone

Realtherm k.f.t. kérelmezi az Ön beleegyezését az alábbiakban részletezett célokra:

Az Ön és eszközének személyes adatai (ún. süti adatok - például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat) kezelünk az alábbiakban részletezett célokra. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink ilyen célú adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatja a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Technikai sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal működését. Anonymizált információkat tartalmaznak.

Analitikai sütik

Szolgáltatásaink javítására szolgál. Google Analytics anonym információkat gyűjt az Ön által látogatott oldalakon