menü bezár
vissza a listaoldalra

Kültéri bejárati ajtó

2023. febr.. 21
3 23

A kültéri bejárati ajtók a választóvonalat jelentik az otthon nyújtotta biztonságos légtér és a külvilág között, mely lehet akár egyből az utca, vagy udvarhelyiség, esetleg lépcsőház. Bármilyen típusú ingatlanban is éljen az ember, a magánszféra megőrzése és persze családunk, saját biztonságunk, értékeink védelme rendkívül fontos, melyben kiemelt szerep hárul a jő minőségű, strapabíró kültéri ajtókra. Manapság rengeteg elvárásnak kell megfelelniük a nyílászáróknak, ám kevés olyan gyártmány lelhető fel a piacon, mely magában foglalja a biztonság, a kiváló szigetelőképesség, illetve az esztétikus megjelenés kombinációját. A következő néhány bekezdésben mutatunk néhány példát arra, amikor maradéktalanul teljesülnek az említett kritériumok. 

 

Realtherm Kft., az innováció zászlóshajója


A nyílászárógyártás terén évről-évre hatékonyabb eljárásokat, jobb minőségű alapanyagokat és építőelemeket kell alkalmazni annak érdekében, hogy lépést tudjunk tartani egyrészt az építészet aktuális trendjeivel, másrészt a folyamatosan szigorodó energetikai elvárásokkal. 

Számos gyártónak okoz gondot, hogy minden téren naprakészek legyenek, így sokan inkább a szigetelésre helyezik a hangsúlyt, kevesebb figyelmet fordítva ezzel a megjelenésre, dizájnra.

Valóban nem könnyű folyamatosan innovatívnak maradni, azonban a Realtherm Kft.-nek ez újra és újra sikerül, ezzel pedig Magyarország egyik legnépszerűbb nyílászárók gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalatává tudott válni az elmúlt években. 

Amennyiben a mi termékeinket választja, nem szükséges mérlegelnie a tekintetben, hogy inkább a szigetelőképesség, a megjelenés, a biztonság, vagy netán az időtállóság a legfontosabb szempont, ugyanis gyártmányainkban mindent egyszerre megtalálhat anélkül, hogy bármely tulajdonság egy másik rovására válna.

Fém-, illetve műanyag ajtóinkat és ablakainkat Európa szerte elismert és keresett gyártók profilrendszereiből állítjuk össze, nagy gondot fordítva a minőségre. Mindemelett sikerünk egyik legfőbb titka, hogy az egyedi, különleges elképzelések megvalósítására specializálódtunk, ami azt jelenti, hogy a hozzánk érkező, ajánlatot kérő ügyfeleink számára a lehetőségekhez mérten elkészítjük azokat a nyílászárókat, melyeket megálmodtak otthonukba. Termékeink a funkcionalitás, az esztétikum és a biztonság tökéletes egyvelegét alkotják.

Ha Ön is kíváncsi, hogy milyen paraméterekkel dolgozunk, tekintse meg katalógusainkat, de honlapunkon rögtön kérhet ajánlatot is, amennyiben már van konkrét elképzelése.

Kültéri bejárati ajtó
Fa hatást keltő műanyag ajtót szeretne? Nem probléma, nálunk ezt is megkaphatja.

 

Profilrendszereink


Mint arról tehát szó esett, nem könnyű feladat sem gyártani, sem pedig találni olyan ajtókat, melyekben minden fontos kritérium egyszerre valósul meg. A Realtherm Kft.-t választva azonban könnyű dolga lesz, hiszen a gyártás során felhasznált profilrendszerek páratlan minőséget képviselnek minden téren. Nézzük is meg konkrétan, hogy miről is van szó.

Deceuninck Optimum Arcade profilú kültéri ajtó

A Deceuninck Optimum Arcade nevű profilrendszer kiváló példája az említett tulajdonságok ötvözetének. Ez egy sokoldalú, biztonságos és persze igényes megjelenésű gyártmány. 

Az Optimum profilú kültéri ajtó hőszigetelő értéke opciótól függően akár 1,3 W/m2K; 1,1 W/m2K is lehet, ami részben a 71 mm-es profilvastagságból fakad. Ez kiegészül azzal, hogy a tok 5 légkamrás, míg a szárny 4 légkamrával van felszerelve. Ennek a kialakításnak hála nem csupán a fűtésszámlája lesz kevesebb, de pihenni, dolgozni is nyugodt körülmények között tud majd, hiszen a hangszigetelés terén is jóval effektívebb hatásfokot garantálunk Önnek, mint egy átlagos kültéri műanyag bejárati ajtó esetében. 

A 71 mm-es profilvastagság a biztonságos kialakításban is közrejátszik, illetve mindegyik modell MABISZ minősített rúdzárakkal, leemelésgátló ajtópánttal és kétlábas biztonsági üvegezőléccel van ellátva, így fokozva a teljeskörű biztonságérzetet. Természetesen akár további biztonsági opciók is válaszhatók, megvalósíthatók.

A kültéri bejárati ajtók iránt fontos elvárás, hogy hosszú éveken, akár évtizedekek keresztül gond nélkül állják a sarat az időjárás viszontagságaival szemben. Az Optimum Deceuninck Arcade profilrendszer kettős epdm gumitömítéssel van ellátva, így a fém alkatrészek korrodációja elkerülhető, jó pár évig nem lesz gondja a bejárati ajtóra.

A szóban forgó profilrendszer igen alacsony,  mindössze 20 mm-es küszöbbel rendelkezik az akadálymentes használat érdekében, így akár a mozgássérültek, idősek is könnyedén használatba vehetik a bejárati ajtót. Remek választás lehet irodák, üzlethelyiségek, boltok, éttermek, közintézmények esetében, ahol több kritériumnak is meg kell felelni az akadálymentesítés szempontjából.

Természetesen a megjelenés sem szenvedhet csorbát, akár 30 féle dekorfólia közül is válogathat saját ízlésének, otthona stílusának megfelelően. A dizájn terén ezen felül bejárati ajtóinkat egy-vagy kétszárnyú kivitelben, üveges vagy betétpaneles változatban is megvásárolhatja.

 

Deceuninck Elegant profilú kültéri ajtó

A Deceuninck Elegant nevet viselő ajtóprofilja egyfajta középutat jelent az imént bemutatott rokona és a Rehau Synego kültéri ajtók között. 

Ezen ajtóprofil hőszigetelő képességét fokozza a küszöbnél és a sarkoknál elhelyezett plusz tömítés. A teljes ajtó hőszigetelési értéke kétrétegű üvegezés esetén 1,2 W/m2K, három rétegű üveggel pedig akár 0,86 W/m2K is lehet.

Az Optimumhoz képest vastagabb profillal rendelkezik, számszerűsítve ez 76 mm, melyben speciális vasalatrendszer,  a MABISZ által minősített rúdzárak, leemelésgátló ajtópánt és kettős rögzítésű üvegléc kerül beszerelésre. Felárral megrendelhető akár acélmerevített szendvicspanellel, illetve ragasztott biztonsági üveggel ellátva is. A Deceuninck Elegant profilrendszer tehát kiváló választás egy strapabíró biztonsági kültéri bejárati ajtó kialakításához.

Az akadálymentes közlekedés lehetősége ezesetben is adott az ugyancsak 20 mm magas küszöbnek köszönhetően. 

Mindemelett a megjelenésre is nagy gondot fordítunk, így több mint 50 féle RAL szerinti szín, illetve fa, vagy alumínium dekorfólia közül válogatva találhatja meg az Önnek leginkább tetsző változatot. 

 

A Rehau Synego profilú kültéri ajtó

A Deceuninck mellett szintén Európa szerte elismert gyártónak számít a Rehau, mely termékei közül a Reltherm Kft. a Synego nevet viselő profilrendszerrel dolgozik a kültéri bejárati ajtók vonatkozásában. 

Amit mindenképp érdemes kiemelni az az, hogy az általunk forgalmazott műanyag bejárati ajtók közül a Rehau ajtó rendelkezik a legjobb szigetelési tulajdonságokkal, mely akár a 0,82 W/m2K-ot is elérheti. Ennek magyarázata, hogy az ajtó tokjában 7 légkamra, az ajtószárnyban pedig 5 légkamra kapott helyet. Ezzel természetesen a hangszigetelés terén is kivételesen hatékony.

A biztonsági beállításokat tekintve az előző profilokhoz hasonló a helyzet, ugyanis a 80 mm-es profilvastagság mellett a Rehau ajtó MABISZ minősített rúdzárral, a leemelést megakadályozó ajtópántokkal van ellátva. Igény szerint az ajtó biztonságmechanikai tulajdonságai tovább bővíthetők acélmerevített szendvicspanellel, illetve ragasztott biztonsági üveggel.

A kényelmi funkciókat figyelembe véve a Rehau bejárati ajtó esetében is a mindössze 20 mm magas küszöbbel találkozhatunk, mely lehetővé teszi az akadálymentes közlekedést, így ez idősek, rokkantak számára is nagy könnyebbséget jelenthet.

Amennyiben egy Rehau kültéri ajtó mellett teszi le a voksát, úgy szintén több mint 50 féle szín, vagy minta közül válogathat.

Kültéri bejárati ajtó kivitelezés
Ön elképzeli, mi megvalósítjuk. Kiváló profilrendszereinkből az egyedi igényeknek megfelelően alakítjuk ki a végleges ajtókat. 

 

Kültéri biztonsági bejárati ajtó


Már többször szó esett a biztonságról, mint az egyik elsődleges kritérium ajtóvásárlás során, de most kicsit vizsgáljuk meg részleteiben is, hogy mit is takar ez tulajdonképpen. 

Igazán találó az a mondás, miszerint az alkalom szüli a tolvajt, ugyanis az esetek nagy részében az illetéktelen behatolók nem gyakorlott, „profi” betörők, hanem olyan személyek, akik meglátták a lehetőséget és éltek is vele. A nem megfelelő minőségű nyílászárók ugyanis tökéletes célpontokat jelentenek a betörőknek, tolvajoknak, hiszen a régi, elavult, vagy gyenge minőségű ajtókat, ablakokat könnyszűrrel kinyitják, s pillanatok alatt bejuthatnak az ingatlanba. Ennek okán otthona és családja, esetleg üzlethelyisége védelme érdekében célszerű minél strapabíróbb, modernebb és megbízhatóbb ajtókat választani. 

A műanyag ajtók is képesek a biztonság terén olyan minőséget garantálni, melyek nem csak elérik, de akár túl is szárnyalhatják a fémből készült ajtók képességeit.

Amint az a bemutatott profilrendszerek leírásából is látszik, a kínálatunkban szereplő összes ajtó olyan biztonsági, mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, melyeknek köszönhetően nyugodtan hajthatja álomra fejét, vagy mehet el nyaralni hosszabb időre. 

A biztonsági ajtók azon túl, hogy szerkezetüknél fogva garantálják a biztonságot, leginkább az elrettentésben jeleskednek. Feltörhetetlen ajtó ugyanis nem létezik, de a betörők egyik legfőbb ellensége az idő és a zaj. Mint írtuk, leginkább a könnyű célpontokra csapnak le a bűnözők, így az esetek legnagyobb részében meg sem próbálkoznak a nagyobb falatnak ígérkező ajtókon bejutni, hiszen így rendkívül megnő a lebukás kockázata. Jóval több időbe telik feltörni a biztonsági ajtókat, illetve nagy zajjal is járhat ez a folyamat, könnyű tehát kiszúrni, ha valaki így próbálna behatolni. 

A forgalmazók ma már igen széles választékot kínálnak a nyílászárókat illetően, beleértve a biztonsági zárral ellátott termékeket is, de egy ajtó csak akkor tekinthető minősített biztonsági ajtónak, ha az MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) tanúsítvánnyal rendelkezik. A biztonsági ajtókat több csoportba (I., II. és III. biztonsági kategória) lehet sorolni a MABISZ minősítése alapján, amelyek azt mutatják meg, hogy mennyi idő alatt lehet feltörni a zárat. Ezek a termékek rendkívül ellenállóak a külső fizikai behatásokkal szemben is, mint például a fúrás, ütés, fűrészelés.

 

Kérjen tőlünk ajánlatot, ha páratlan minőségre vágyik!


Válassza Ön is a Realtherm Kft. nyílászáróit, ha fontos önnek a szigetelőképesség, a biztonság és az esztétikus megjelenés. Nálunk mindezt akár egyetlen termékben ötvözve is megtalálhatja, függetlenül attól, hogy épp ajtókat, vagy ablakokat keres. Minden általunk forgalmazott kültéri bejárati ajtó műanyag, illetve bizonyos esetekben alumínium alapanyagú. A használt profilrendszereknek és az összeállítás technológiájának köszönhetően tudjuk azt a minőséget nyújtani, amelyet Ön is elvár. Ráadásul tesszük mindezt úgy, hogy az Ön sajátos, egyedi elképzeléseiből alkotjuk meg a nyílászárók végleges stílusát, megjelenését. 

Végül, ámde persze nem utolsóként a vásárlás szempontjainak sorában, a kültéri bejárati ajtó árak tükrében is azt lehet elmondani, hogy a Realtherm Kft. által gyártott és forgalmazott nyílászárók a legjobb választásnak bizonyulhatnak. Ezek a termékek a kiváló hőszigetelő képességnek köszönhetően rengeteg pénzt megspórolnak Önnek a fűtési szezonban, ráadásul élettartamuk is igen kedvező, hosszú ideig problémamentesen megállják helyüket. Ennek fényében ár-érték arányban valószínűleg keresve se találna jobb lehetőséget. 

Kérjen tőlünk ajánlatot még ma és mi megvalósítjuk álmait!


Ajánlatkérés

 

 

 

Hasonló cikkek

Blog 1655808503

Osztott ablak, kiknek ajánljuk?

2023.10.12

tovább
Blog 1693578460

Kültéri tolóajtó

2023.10.12

tovább
Blog 1533729438

Mennyi az annyi? A műanyag bejárati ajtó árát befolyásoló tényezők

2023.10.12

tovább
Facebook Instagram Google map Email Phone

Realtherm k.f.t. kérelmezi az Ön beleegyezését az alábbiakban részletezett célokra:

Az Ön és eszközének személyes adatai (ún. süti adatok - például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat) kezelünk az alábbiakban részletezett célokra. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink ilyen célú adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatja a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Technikai sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal működését. Anonymizált információkat tartalmaznak.

Analitikai sütik

Szolgáltatásaink javítására szolgál. Google Analytics anonym információkat gyűjt az Ön által látogatott oldalakon