2022. máj. 18

Kétszárnyú bejárati ajtó, akár speciális igények szerint

megfizethető kétszárnyú bejárati ajtó ár

A bejárati ajtók elsődleges feladata otthonunk biztonságának megőrzése. Napjainkban azonban egyre nagyobb szerepet kap a funkcionalitás, a fenntarthatóság, és a megjelenés fogalma is. Egy jól megválasztott nyílászáró ugyanis nemcsak egy használati tárgy lesz, amin napjában többször keresztül haladunk, de életünk szerves része is. A Realtherm kínálatával igazán hosszú távra tervezhet, hiszen nyílászárók kimeríthetetlen tárházával várjuk!
Igazán nagyméretű nyílászáró után keresgél? Ismerje meg a kétszárnyú műanyag bejárati ajtó kínálatunkat!

 

KaTALÓGUSAINK

 

A műanyag nyílászáró egy feltörekvő választás


Mielőtt belefognánk a bejárati ajtók megvásárlásába, rengeteg szempontot át kell rágnunk a tervezés során. Senki sem szeretne ugyanis egy rossz döntés miatt éveket, évtizedeket együtt élni egy nem megfelelő nyílászáróval. Mindenképpen érdemes mérlegelni az alábbiakat:

  • milyen anyagból készüljön,
  • milyen legyen a megjelenése,
  • mennyit kell vele foglalkozni,
  • milyen biztonságtechnikai felszereltséget szeretnénk,
  • egy-vagy kétszárnyú bejárati ajtó mellett döntsünk?

A tervezésnél a saját ízlésünk mellett az ingatlan adottságait is figyelembe kell venni annak érdekében, hogy végül olyan nyílászáró kerülhessen beépítésre otthonunkba, ami minden szempontból kifizetődő lesz. Készüljön minőségi anyagokból, legyen tetszetős a megjelenése, jól szigeteljen, legyen biztonságos, és ne kerüljön annyira sokba. Ezen feltételek azonban nem mindig teljesülnek egyszerre, kivéve, ha innovatív anyagkialakításban gondolkodunk. Ilyen az Optimum kétszárnyú műanyag bejárati ajtó is.

 

Milyen ajtó kivitelek léteznek?


Egyszárnyú ajtó

Az egyszárnyú ajtókat talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen a legtöbb lakásban ez a kivitel köszön vissza. Kialakítása egyszerű, de nagyszerű és optimális megoldás lehet az olyan otthonokban, ahol kifejezetten keskeny az előszoba, illetve ahol panel-és társasház esetében keresünk bejárati ajtót.

Kétszárnyú ajtó

Sokan azt gondolják a kétszárnyú ajtókról, hogy csak mostanában váltak ismertté, pedig a régebbi polgári lakásokban, épületekben is már ezek a kivitelek köszöntek vissza. Olyan helyeken használják, ahol tágasabb terekről, illetve nagyobb méretű, szélesebb falnyílásokról van szó. Készülhetnek aszimmetrikus és szimmetrikus kialakításban is. Az utóbbi esetben az ajtó két egyforma méretű szárnyból áll, melyek ellentétes irányba nyithatók.

Érdeklik a kétszárnyú bejárati ajtó árak? Töltse ki űrlapunkat, és kérje személyre szabott árajánlatunkat!

 

ajánlatkérés

 

Mikor lehet ideális választás a kétszárnyú bejárati ajtó?


A dupla szárnyú bejárati ajtó minden olyan magánlakásban, irodaházban, közintézményben megállja a helyét, ahol fontos a tágas és biztonságos áthaladás. Egy ilyen széles kivitel ugyanis nagyban megkönnyíti a személyforgalom lebonyolítását, vagy csak a nagyobb méretű tárgyak ki-be mozgatását. Nemcsak kényelmesebb mozgásteret biztosíthatunk, de egyben megóvhatjuk az ajtót is attól, hogy megsérüljön.

A magánlakás esetében is jó döntés lehet, főleg, ha szeretünk nagy társasági életet élni. Gondoljunk csak bele, hogy mekkora könnyedség lehet, ha kerti partit rendezünk, és a kellékeket a bejáraton keresztül szeretnénk kivinni: például a székeket, netán asztalokat is. Továbbá a kétszárnyú kivitel akkor is jól jöhet, ha új bútort, berendezési tárgyat vásárolnánk, és kényelmesen szeretnénk velük áthaladni az ajtón. A megjelenést tekintve is megnyerő lehet egy bejárati ajtó kétszárnyú kivitelben, ha lakóotthonunkat a világos terek, a letisztult formák, nagy üveg- és falfelületek jellemzik. A kétszárnyú kivitel már önmagában is egy látványosabb megjelenést eredményez, különösen akkor, ha színben és formavilágban is eltaláljuk a felületet.
A dupla szárnyú bejárati ajtó méretét a falnyílás szélessége és a rendelkezésre álló hely határozza meg. Az Optimum kétszárnyú bejárati ajtó 150x210 cm-es méretben például egy közkedvelt választás, de igény szerint szinte bármilyen egyedi méretet meg tudunk valósítani.

Engedje be az éltető fényt az otthonába!


A mai modern lakóotthonok egyik kulcseleme a minél több természetes fény jelenléte. Az ilyen épületek egész biztosan nem szűkölködnek a hatalmas üvegfelületekből, a tágas terekből és a világos színekből. Habár az egyszárnyú ajtónál is megvalósítható a tele üveges kivitel, egy kétszárnyú bejárati ajtó esetében ez jóval látványosabbnak hat majd. Egy nagyobb méretű nyílászáró ugyanis nagyobb üvegfelület beépítését teszi lehetővé. Ezáltal nemcsak a megjelenés fokozható, de sokkal több természetes fény juthat be a helyiségbe, így előfordulhat, hogy plusz ablakokat sem kell majd beszereltetni.

Az Optimum kétszárnyú műanyag bejárati ajtó esetében a megrendelők dönthetnek arról is, hogy mennyire szeretnék világosítani az adott teret – avagy milyen arányban szeretnék például üvegezéssel kérni a nyílászárót. Az aszimmetrikus kivitel esetében gyakori választás, hogy a nagyobb szárny tömör felületű marad, viszont a kisebb szárny valamilyen üvegezést kap. Az igazán „fanatikusok” általában rajonganak azért, ha mindkét szárnyba üvegezés kerül. Az üvegezett oldalra pedig választhatunk teljesen átlátszó, vagy fényt áteresztő megoldást is, attól függően, hogy mennyire szeretnénk megőrizni privát szféránkat. A teljesen átlátszó üvegezés például nagyon közkedvelt megoldás a vendéglátóhelyeken, ahol a járókelők már az utcáról szemlélve is kedvet kaphatnak egy-két finom falathoz.

kétszárnyú bejárati ajtó árak
Megfizethető kétszárnyú bejárati ajtó ár? Érdemes szétnézni kínálatunkban!

Mitől ilyen ígéretes döntés az Optimum kétszárnyú bejárati ajtó?


A műanyag kivitel messze az egyik legígéretesebb választás, hiszen minden kívánalmunkat felülmúlja. A többcélú Optimum kétszárnyú műanyag bejárati ajtó például kiemelkedő szigetelőképeséggel rendelkezik. A dupla ajtó hőátbocsátási tényezője ugyanis háromrétegű üvegezéssel akár Ud =0,86 W/m2K, kétrétegű üvegezéssel pedig akár Ud =1,2 W/m2K lehet. A két-vagy háromrétegű üvegezés és a 71 mm-es DECEUNINCK  Arcade profil együttes használata pedig egy igazán tudatos tervezés eredménye, ha energiahatékonyságról van szó. Továbbá az otthon töltött idő is zavartalanul telhet, hiszen a tok és a szárnyak 5 légkamrával vannak felszerelve.
A biztonság szempontjából sem lesz félnivalónk, hiszen a dupla szárnyú bejárati ajtó MABISZ által minősített rúdzárral és leemelésgátló ajtópántokkal van felruházva, de igény szerint kérhetünk hozzá egyéb biztonságtechnikai kiegészítőket is. Ami pedig a megjelenést illeti, szinte mindegy, hogy rusztikus családi nyaralóról vagy ultramodern épületről van szó, minden eshetőségre találhatunk egy jó megoldást. Mindezen előnyös tulajdonságok ellenére pedig az Optimum kétszárnyú bejárati ajtó ár igen kedvezőre sikeredett.

Milyen megjelenésben gondolkodhatunk?


Amíg korábban az ajtók, ablakok pusztán funkcionális szerepet töltöttek be, addig ma már a megjelenés szinte fontosabbá vált, mint bármi más a döntés során. A nyílászáró ugyanolyan design elem, mint a kedvenc kanapénk, a fürdőszoba bútorunk, vagy a könyvespolcunk. Ugye Önnek is sok időbe telik mire kiválasztja a berendezési tárgyak színét, stílusát és formavilágát? Gondoljunk csak bele, hogy hány darab nyílászáró van az otthonunkban, ha az ablakokat, beltéri ajtókat és bejárati ajtót is beleszámoljuk – valószínűleg elég sok, így viszonylag nagy felületet fednek le. A bejárat esetében ez a megállapítás csak tovább fokozódik, hiszen ez lesz az az elem, amivel a hozzánk érkezők először találkozni fognak. Nem árt, ha kinézetében illeszkedik a ház homlokzatához, és az otthonunk stílusához.

Már nemcsak szimpla, egyszínű, tömör ajtók léteznek, de többféle színben pompázó, üveges, félig-üveges, vagy éppen famintás felületek is, illetve a kialakítást tekintve is szabad kezet kapunk. A Realtherm kétszárnyú műanyag bejárati ajtó kínálatával gyakorlatilag bármilyen stílusirányzathoz megtalálhatjuk a megfelelő színt és formavilágot. Az Optimum ajtókat bátran ajánljuk mind az új építésű, mind a régebbi típusú épületekhez, hiszen a színvilágot tekintve jelenleg 30 féle látványos dekorfólia közül választhatunk. A kialakításnál pedig gondolkodhatunk üveges, betétpaneles, szimmetrikus vagy aszimmetrikus változatban is, ha kétszárnyú bejárati ajtó vásárlása a cél.

Felkeltette az érdeklődését a kétszárnyú kivitel? Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat!

 

ajánlatkérés

 

(624 megtekintés)
vissza