menü bezár
vissza a listaoldalra

Hőszigetelt ablak a tökéletes klímához

2023. okt.. 12
Blog 1638179938

Egy lakás megfelelő és költséghatékony energiaháztartásának sok összetevője van, melyek közül az egyik legfontosabb tényező a minél hatékonyabb hőszigetelés. Maga a hőszigetelés is egy rendkívül összetett dolog, a falak, födémek, tetőtér stb. szigetelése mellett a legnagyobb gondot a nyílászárók professzionális szigetelésére kell fordítani, ugyanis ennek hiányában rengeteg energia és pénz mehet kárba. A fűtés, vagy légkondicionálás csak akkor lesz effektív és gazdaságos, ha kiválóan hőszigetelt ablakok és ajtók használata mellett tesszük le a voksunkat.

A Realtherm kínálatában kizárólag magas hőszigetelési értékekkel és megbízható minőséggel találkozhat, elérhető árak mellett. Kérje egyedi ajánlatunkat, töltse ki online Ajánlatkérő űrlapunkat és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

 

Ajánlatot kérek

 

Teremtsen kellemes légkört minden évszakban a hőszigetelt ablakok segítségével!

A XXI. századi architektúra rengeteg elvárást támaszt az alapanyagokkal, építőelemekkel szemben, így nincs ez másképp a nyílászárókkal sem. A modern gyártmányok csak akkor tudják felvenni a versenyt vetélytársaikkal, ha ötvözik az esztétikus megjelentést, a funkcionalitást, a környezetbarát megoldásokat és persze a biztonságot is. Napjainkban egyre több műanyag-, és alumínium ablak felel meg ezeknek a kritériumoknak egyszerre. Mindazonáltal a leghangsúlyosabb szempont továbbra is a hő-, és hangszigetelés, hiszen elsősorban ez az ablakok fő funkciója.  


Mit nyerhetünk a hőszigetelt ablak beépítésével?

Költséghatékony fűtés 

Nem meglepő tény, de a háztartások számláját a téli időszakban javarészt a fűtésére fordított energia teszi ki. A gyártási technológia fejlődésének köszönhetően ma már olyan kiválóan hőszigetelt ablakok vásárolhatóak meg, melyek hőátbocsátási tényezője minimális, ezáltal fűtési szezonban rengeteg pénzt spórolhatunk meg. Viszonyításképpen 2021-ben Magyarországon, az ide vonatkozó rendelet szerint, a fém keretszerkezetű homlokzati üvegezett nyílászáró hőátbocsátási tényezője maximum 1,4 W/m2K lehet. Ehhez képest az általunk is forgalmazott, több csúcsminőségű alumínium ablak hőátbocsátási tényezője terméktől függően akár 0,73 W/m2K is lehet, de ez az érték szinte minden általunk forgalmazott  műanyag ablak esetében is hasonló nagyságrendű.

 

hőszigetelt ablakok remek hőátbocsájtási tényezővel
Az alumínium és műanyag ablakaink egyaránt remek hőátbocsájtási tényezővel rendelkeznek

 

A lakóépületek hőveszteségét tekintve a nem megfelelően hőszigetelt ablakok okozzák a legnagyobb gondot. Ez nemcsak plusz költségeket jelent, de tömérdek energiát pazarolunk el, ami pedig hosszútávon jelentős mértékben hozzájárul a környezetkárosításhoz. Ezzel szemben a profin hőszigetelt ablak rengeteget segíthet komfortérzetünkön, valamint kevesebb pénzt és energiát kell fűtésre fordítani. A hőszigetelt ablak árak ennek tükrében gyorsan megtérülnek.

 

Hőszigetelő ablak beépítése télen? Mi az, hogy!

A téli időszakban jogosan merül fel az aggodalom a tulajdonosokban, hogy csak nem kellene ablakot cserélni. Éppen ezért megvárják inkább a jobb időt, még akkor is, ha egyébként az elavult nyílászárók miatt gyakorlatilag az utcát fűtik, hiszen elszökik mellette a hő. A legtöbb ember ugyanis ilyenkor azzal érvel, hogy lehetetlen télvíz idején ablakot cserélni, mert teljesen ki fog hűlni a lakás, megugrik majd a fűtésszámla és akár napokra élhetetlenné válik az otthonuk. Szeretnénk azonban eloszlatni ezt a tévhitet, hiszen ilyenkor is nyugodtan nekivághatunk, semmi különbség nem lesz ugyanis a két időszak között. Eláruljuk, hogy miért!

A téli nyílászáró csere során a szakemberek helyiségről-helyiségre haladnak, az ajtót pedig végig zárva tartják – ez már alapból megakadályozza, hogy lehűljön az egész lakás. Az első szobában kiszedik a régi ablakot, és beteszik a helyére az új hőszigetelő ablak keretét. Amíg a tok körül szárad a purhab, addig a szakembereket máris a második helyiségben találjuk, ahol elvégzik ugyanezt a munkafolyamatot. Mire végeznek a második helyen, meg is száradt az első ablakkeretünk, amire máris ráhelyezhetjük a szárnyakat, és kész is a csere, be lehet zárni a nyílászárót. Érdemes tehát megfontolnunk a korszerűsítést a hidegebbek időkben is, hiszen egy efféle „kellemetlenség” valószínűleg bőven megéri majd nekünk. Cserébe ugyanis 20-30 vagy akár 40% megtakarítással ugorhatunk neki a tavaszi hónapoknak, amit a fűtési számlán spóroltunk meg.

 

Gazdaságos légkondicionálás a nyári hőségben

Noha a téli fűtési időszak a legmeghatározóbb a hőszigetelés minőségére nézve, mégis ki kell emelni a nyári légkondicionálást is. Mivel Magyarország mérsékelt éghajlati övben helyezkedik el, így időjárása igen változékonynak tekinthető. Jelentős hőmérséklet különbségek mutatkoznak az egyes évszakok között, hiszen télen gyakran -10°C is van, nyáron pedig nem ritka az időnként +35°C körüli hőmérséklet sem. Utóbbi miatt pedig szinte természetessé vált, hogy egyre több épületet, ingatlant szerelnek fel légkondicionálóval. A klíma azonban csak abban az esetben válik költséghatékonnyá, ha megfelelően hőszigetelt ablakok tartják bent a kellemes, hűs levegőt. A légkondicionáló készülékek áramfogyasztása önmagában sem kevés, főleg, ha egy-egy rosszul hőszigetelt ablak miatt nagyobb teljesítményen kell dolgozniuk a kívánt belső hőmérséklet eléréséhez. A kellemes belső klíma megteremtéséhez tehát elengedhetetlen a jó minőségű, remekül szigetelő alumínium vagy műanyag ablak.

 

Hogyan alakulnak a hőszigetelt ablak árak?

Sokan ódzkodnak az új, effektíven hőszigetelő ablakok megvásárlásától és beépítésétől, arra hivatkozva, hogy a  hőszigetelt ablak árak nagyon magasra rúgnak, nem éri meg őket beszerezni. Ebből a megállapításból azonban mindössze annyi felel meg a valóságnak, hogy egy professzionális, kiválóan hőszigetelt ablak ára valóban magasabb, mint silányabb minőségű társaié. Ugyanakkor, ha hosszú távon gondolkodunk, és a fűtésre, légkondicionálásra kiadott pénzösszegeket is számításba vesszük, hamar megbizonyosodhatunk arról, hogy a magasabb hőszigetelt ablak árak megfizetése igen is jó befektetés. Rendkívül hamar, akár 1-2 éven belül is megtérülhet a befektetett pénzösszeg, persze ez sok dolog függvénye.

A hőszigetelt ablak árak kapcsán még annyit érdemes elmondani, hogy hatalmas különbségeket tapasztalhat az egyes forgalmazóknál. A Realthermnél fontosnak tartjuk, hogy kizárólag magas minőségű termékeket kínáljunk vásárlóinknak, de mindezt megfizethető árakon, hogy mindenki megtalálhassa a számára tökéletes nyílászárókat. Mind az alumínium, mind a műanyag profilok esetében elérhető hőszigetelt ablak árak várják!

Az eredeti gondolatmenetre visszakanyarodva pedig, hogy megéri-e egy egyszeri beruházás a jobb életminőség, energiatudatosság és költséghatékonyság jegyében? Azt mondhatjuk, hogy természetesen igen!

 

fontos a megfelelő hőszigetelés: hőszigetelt ablak árak
Megfelelő hőszigeteléssel rengeteg pénz maradhat a családi kasszában


Melyek a legjobb hőszigetelő ablakok?

Erre a kérdésre egy picit nehéz válaszolni tekintve, hogy nem igazán van olyan, hogy valami sokkal jobb, mint a másik. Inkább úgy közelítenénk meg ezt a kérdést, hogy mindegyik típus egy kicsit más, attól függően, hogy mire van igénye az ügyfélnek. A Realtherm által kínált hőszigetelt ablakok esetében azonban egy valami biztosan közös: a kiváló hőszigetelő érték. Termékpalettánkkal azok is jól járhatnak, akik egy alacsonyabb energiaigényű ingatlannal rendelkeznek, de azok is, akik kifejezetten passzív házhoz keresnek megoldást.

A hőátbocsátási tényező (U) azt mutatja meg, hogy 1 m2 felületen 1 mp alatt mekkora energia vándorol el a térből, 1 fokos hőmérséklet különbségnél. Minél alacsonyabb ez az érték, annál ígéretesebb lesz a nyílászáró hőszigetelése. Kínálatunkban az Optimum, Elegant és Synego műanyag, illetve a Star és Superial alumínium nyílászárókat sorakoztattuk fel. És akkor most nézzük a számokat: az Optimum műanyag hőszigetelt ablakok esetében a hőátbocsátási tényező akár Uw=0,96 W/m2K is lehet. Passzív ház szintű érték pedig az Elegant (akár Uw=0,72 W/m2K), a Synego (akár Uw=0,76 W/m2K), és a Star alumínium profil esetében (akár 0,73 W/m2K) érhető el.

A hatékonyságba azonban nem csak az említett hőátbocsátási tényező tartozik bele, hanem az is, hogy milyen anyagból készült az ablakkeret, hány rétegű a hőszigetelő ablak üvegezése, milyen vastag a profil, hány légkamra található benne stb. Utóbbi esetében például már kifejezetten jónak mondható egy hőszigetelt ablak, ha legalább 5 légkamrával rendelkezik. Termékeink ez esetben is meghaladhatják kívánalmait, hiszen a kiváló ár-érték arányú Optimum 5, az Elegant 6, a Synego hőszigetelt ablakok pedig 7 légkamrával rendelkeznek. Az üvegezés is sokat nyom a latba, kiváltképp az ablaküveg rétegszáma és vastagsága. A Realtherm hőszigetelt ablakok 2-3 rétegű üvegezéssel vannak ellátva, a vastagságot tekintve pedig alumínium profil esetében akár 81 mm-t is elérhetünk.

 

Szigetelt ablak beszerzésén gondolkodik? Ezt tartsa szem előtt!

Ha Ön is új hőszigetelt ablak vásárlása előtt áll, érdemes néhány dolgot szem előtt tartani: 

 

  • Fontos, hogy amennyiben nem jártas ezen a területen, célszerű szakértők segítségét kérnie, akik segítenek kiválasztani a legjobb ablakot otthona energiaháztartásának függvényében. 
  • Ehhez többek között figyelni kell az ablakszerkezet üvegezésére, azon belül is, hogy hány rétegű, illetve milyen gázzal vannak feltöltve az üveglapok közötti rétegek. Ön tudja például, hogy egy hőszigetelő ablak esetében miért fontos a légkamrák száma vagy, hogy mi az optimális üvegvastagság?
  • Meghatározó a keret alapanyaga is, hiszen a tökéletes szigeteléshez alumínium, vagy műanyag profilokat érdemes választani. 
  • Mindazonáltal sokan megfeledkeznek még egy nagyon fontos kritériumról, a légáteresztő képességről, mely nem ugyanaz, mint a hőátbocsájtási tényező. Ugyanis ezesetben a levegőcseréről van szó, mely fontos eszköze a gombásodás, penészedés meggátolásának. A levegőcserében fontos szerepet játszanak a nyílászárók, de ha például nem megfelelően tömítettek, az elhasznált levegő mellett kiszökik rajtuk a meleg is. Nem mindegy tehát, hogy milyen légáteresztési értékkel rendelkeznek a választott hőszigetelt ablakok. 

 

Elgondolkodtatták az imént olvasottak és bizonytalan a szigetelt ablak választását illetően? Segítünk Önnek a döntésben! Vegye fel velünk a kapcsolatot online Ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével.

 

AJÁNLATOT KÉREK

 

 


Hasonló cikkek

DSC00674 Enhanced NR
#műanyag ablak #elegant #modern #nyílászárók #ár- érték arány #prémium minőségű nyílászárók #ablakok és ajtók

ELEGANT nyílászárók: új dimenzió az éttermi eleganciában.

2023.12.15

Az elegancia és funkcionalitás összefonódása az épületek kialakításában mindig is kulcsfontosságú volt. Az ELEGANT műanyag nyílászárók kivételes megjelenésükkel és korszerű, h...

tovább
Blog 1533729213

4+1 érv az Elegant műanyag ablakok mellett

2023.10.12

tovább
Blog 1528371802

Miért nem érdemes „olcsó” műanyag nyílászárót választani?

2023.10.12

tovább
Facebook Instagram Google map Email Phone

Realtherm k.f.t. kérelmezi az Ön beleegyezését az alábbiakban részletezett célokra:

Az Ön és eszközének személyes adatai (ún. süti adatok - például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat) kezelünk az alábbiakban részletezett célokra. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink ilyen célú adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatja a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Technikai sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal működését. Anonymizált információkat tartalmaznak.

Analitikai sütik

Szolgáltatásaink javítására szolgál. Google Analytics anonym információkat gyűjt az Ön által látogatott oldalakon