2021. nov. 11

Hőszigetelt ablak a tökéletes klímához

Hőszigetelt ablak a tökéletes klímához

Egy lakás megfelelő és költséghatékony energiaháztartásának sok összetevője van, melyek közül az egyik legfontosabb tényező a minél hatékonyabb hőszigetelés. Maga a hőszigetelés is egy rendkívül összetett dolog, a falak, födémek, tetőtér stb. szigetelése mellett a legnagyobb gondot a nyílászárók professzionális szigetelésére kell fordítani, ugyanis ennek hiányában rengeteg energia és pénz mehet kárba. A fűtés, vagy légkondicionálás csak akkor lesz effektív és gazdaságos, ha kiválóan hőszigetelt ablakok és ajtók használata mellett tesszük le a voksunkat.

A Realtherm kínálatában kizárólag magas hőszigetelési értékekkel és megbízható minőséggel találkozhat, elérhető árak mellett. Kérje egyedi ajánlatunkat, töltse ki online Ajánlatkérő űrlapunkat és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

 

Ajánlatot kérek

 

Teremtsen kellemes légkört minden évszakban!

A XXI. századi architektúra rengeteg elvárást támaszt az alapanyagokkal, építőelemekkel szemben, így nincs ez másképp a nyílászárókkal sem. A modern gyártmányok csak akkor tudják felvenni a versenyt vetélytársaikkal, ha ötvözik az esztétikus megjelentést, a funkcionalitást, a környezetbarát megoldásokat és persze a biztonságot is. Napjainkban egyre több műanyag-, és alumínium ablak felel meg ezeknek a kritériumoknak egyszerre. Mindazonáltal a leghangsúlyosabb szempont továbbra is a hő-, és hangszigetelés, hiszen elsősorban ez az ablakok fő funkciója.  

 

Költséghatékony fűtés 

A gyártási technológia fejlődésének köszönhetően ma már olyan kiválóan hőszigetelt ablakok vásárolhatóak meg, melyek hőátbocsájtási tényezője minimális, ezáltal fűtési szezonban rengeteg pénzt spórolhatunk meg. Viszonyításképpen 2021-ben Magyarországon, az ide vonatkozó rendelet szerint, a fém keretszerkezetű homlokzati üvegezett nyílászáró hőátbocsájtási tényezője maximum 1,4 W/m2K lehet. Ehhez képest az általunk is forgalmazott, több csúcsminőségű alumínium ablak hőátbocsájtási tényezője terméktől függően akár 0,73 W/m2K is lehet, de ez az érték szinte minden általunk forgalmazott műanyag ablak esetében is hasonló nagyságrendű.

 

hőszigetelt ablakok remek hőátbocsájtási tényezővelAz alumínium és műanyag ablakaink egyaránt remek hőátbocsájtási tényezővel rendelkeznek

 

A lakóépületek hőveszteségét tekintve a nem megfelelően hőszigetelt ablakok okozzák a legnagyobb gondot. Ez nemcsak plusz költségeket jelent, de tömérdek energiát pazarolunk el, ami pedig hosszútávon jelentős mértékben hozzájárul a környezetkárosításhoz. Ezzel szemben a profin hőszigetelt ablak rengeteget segíthet komfortérzetünkön, valamint kevesebb pénzt és energiát kell fűtésre fordítani. A hőszigetelt ablak árak ennek tükrében gyorsan megtérülnek.

 

Gazdaságos légkondicionálás a nyári hőségben

Noha a téli fűtési időszak a legmeghatározóbb a hőszigetelés minőségére nézve, mégis ki kell emelni a nyári légkondicionálást is. Hiszen ez is csak abban az esetben válik költséghatékonnyá, ha a megfelelően hőszigetelt ablakok tartják bent a kellemes, hűs levegőt. A légkondicionáló készülékek áramfogyasztása önmagában sem kevés, főleg, ha egy-egy rosszul hőszigetelt ablak miatt nagyobb teljesítményen kell dolgozniuk a kívánt hőmérséklet eléréséhez. A kellemes belső klíma megteremtéséhez tehát elengedhetetlen a jó minőségű, remekül szigetelő alumínium vagy műanyag ablak.

 

Sokan ódzkodnak az új, effektíven hőszigetelő ablakok megvásárlásától és beépítésétől, arra hivatkozva, hogy a  hőszigetelt ablak árak nagyon magasra rúgnak, nem éri meg őket beszerezni. Ebből a megállapításból azonban mindössze annyi felel meg a valóságnak, hogy egy professzionális, kiválóan hőszigetelt ablak ára valóban magasabb, mint silányabb minőségű társaié. Ugyanakkor, ha hosszú távon gondolkodunk, és a fűtésre, légkondicionálásra kiadott pénzösszegeket is számításba vesszük, hamar megbizonyosodhatunk arról, hogy a magasabb hőszigetelt ablak árak megfizetése igen is jó befektetés. Rendkívül hamar, akár 1-2 éven belül is megtérülhet a befektetett pénzösszeg, persze ez sok dolog függvénye.

 

fontos a megfelelő hőszigetelés: hőszigetelt ablak árakMegfelelő hőszigeteléssel rengeteg pénz maradhat a családi kasszában

 

A hőszigetelt ablak árak kapcsán még annyit érdemes elmondani, hogy hatalmas különbségeket tapasztalhat az egyes forgalmazóknál. A Realthermnél fontosnak tartjuk, hogy kizárólag magas minőségű termékeket kínáljunk vásárlóinknak, de mindezt megfizethető árakon, hogy mindenki megtalálhassa a számára tökéletes nyílászárókat.

 

Ezt tartsa szem előtt!

Ha Ön is új hőszigetelt ablak vásárlása előtt áll, érdemes néhány dolgot szem előtt tartani: 

 

  • Fontos, hogy amennyiben nem jártas ezen a területen, célszerű szakértők segítségét kérnie, akik segítenek kiválasztani a legjobb ablakot otthona energiaháztartásának függvényében. 
  • Ehhez többek között figyelni kell az ablakszerkezet üvegezésére, azon belül is, hogy hány rétegű, illetve milyen gázzal vannak feltöltve az üveglapok közötti rétegek. 
  • Meghatározó a keret alapanyaga is, hiszen a tökéletes szigeteléshez alumínium, vagy műanyag profilokat érdemes választani. 
  • Mindazonáltal sokan megfeledkeznek még egy nagyon fontos kritériumról, a légáteresztő képességről, mely nem ugyanaz, mint a hőátbocsájtási tényező. Ugyanis ezesetben a levegőcseréről van szó, mely fontos eszköze a gombásodás, penészedés meggátolásának. A levegőcserében fontos szerepet játszanak a nyílászárók, de ha például nem megfelelően tömítettek, az elhasznált levegő mellett kiszökik rajtuk a meleg is. Nem mindegy tehát, hogy milyen légáteresztési értékkel rendelkeznek a választott hőszigetelt ablakok. 

 

Segítünk Önnek a döntésben! Vegye fel velünk a kapcsolatot online Ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével.

 

AJÁNLATOT KÉREK

 

 


(113 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?