2018. nov. 08

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szakembert műanyag ablakunk beépítéséhez?

Műanyag ablak beépítése szakszerűen

Hiába vásárolunk prémium minőségű nyílászárót, ha az rossz technikával, hanyagul kerül a helyére. A hibás beépítés garanciavesztéssel és később komoly többletköltségekkel járhat. Saját magunk ne is próbálkozzunk meg ezzel a feladattal. Mindenképpen hozzáértő szakembert válasszunk új műanyag ablakunk beépítéséhez. Na de hogyan? Merül fel a kérdés. 

 

Megbízhatóság 


Kerüljük a „túl szép, hogy igaz legyen” típusú ajánlatokat. A megbízhatóság mindig legyen fontosabb, mint az ár!  Az sem túl meggyőző, ha valaki csupán 1-2 éve tevékenykedik ezen a területen. Ha lehetséges, ennek is nézz utána! Néhány szakmai kérdést is összegyűjthetsz, mellyel előzetesen letesztelheted a céget vagy szakembert.  

 

Dolgoztasson megbízható szakemberekkel

 

Érdemes lehet internetes fórumokon is körülnézned. Az ismerősök ajánlása is hasznos lehet, de csak olyanok véleményére adj, akikkel szorosabb kapcsolatban állsz. Lehet, hogy a szomszéd Józsi bácsi is kiváló szaki, de erre inkább ne alapozz. Óriási előny, ha az adott ablakot gyártó illetve forgalmazó cég is teljes mértékben leinformálható. Minden esetben kérj referenciát! 

 

A garancia és a számla kérdése 


Mindig kérjünk számlát az elvégzett munkáról! Az olyan szakember, aki számla nélkül, „feketén” dolgozik, valószínűleg nem fog felelősséget vállalni a műanyag ablak beépítésének minőségéért, így nem számíthatunk túl sok jóra. Ha ezt elmulasztjuk, nem fogjuk tudni érvényesíteni a garanciális javításokhoz való jogunkat. A számlán felül érdemes elkérned a beépítési jegyzőkönyvet is! A garancia pontos időtartamáról és feltételeiről is tájékozódj. 

 

Az árajánlat elemzése 


A kiválasztott műanyag ablak típusán és paramétereinek meghatározásán túl az árajánlatnak tartalmaznia kell az alábbiakat is: 

A felmérés díja (ez általában ingyenes) 

A beépítés költsége 

Milyen további kiegészítők kerülnek felszerelésre?  

(pl. párkány, takaróléc, könyöklő… stb.) 

• A régi ablakok és törmelék elszállításának díja 

Esetleges helyreállítási és javítási költségek 

 

miből áll egy árajánlat

 

Ha nem derül ki egyértelműen, nyugodtan rá is kérdezhetsz egy-egy munkafolyamat árára. Ha így teszel, biztosan nem fognak utólagosan rejtett költségek felmerülni. 


(841 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?