2021. szept. 23

Helytakarékos erkélyajtóink Önt is elvarázsolják

Helytakarékos erkélyajtóink

Napjainkban sokan keresik a helytakarékos megoldásokat, melyek összhangban vannak a XXI. századi lakberendezési trendekkel. Számos praktika és trükk létezik arra, hogy belső tereinket egyrészt nagyobbnak érezzük, másrészt, hogy ténylegesen nyerjünk némi teret. Ebben kifejezetten nagy szerepet kapnak a nyílászárók is, kiváltképp az erkélyajtók, hiszen méretüktől, nyílási irányuktól függően befolyásolhatják a belső, vagy külső architektúrát. A következő cikkben arról olvashat, miért éri meg az emelő-toló erkélyajtó vásárlása, ha az egyik fő szempont a helytakarékosság.

 

Elmosódik a határ külső és belső terek között

Az erkélyajtóknak számos formája, szerkezete létezik, ám most kifejezetten az emelő-toló erkélyajtókra helyezzük a hangsúlyt, hiszen a Realtherm kínálatában is megtalálhatja az ilyen kialakítású, stílusos, modern, tökéletesen funkcionáló nyílászárórendszereket. Az emelő-toló erkélyajtó egy fix elemből, valamint egy tolható szárnyból áll. Abban különbözik a szintén népszerű toló-bukó szerkezettől, hogy az ajtószárny belső, illetve alsó homloklapján nem látható a futókocsi, ugyanis ez rejtett helyen, az ajtó alsó élében kap helyet. A nyíló szárny a kilincs elfordításával megemelkedik, és a tokra felszerelt sínrendszerben a fix szárny elé tolható. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy hatékonyan tudjon a hellyel spórolni, hiszen az ajtó egy sínen mozog, nincs szükség arra, hogy helyet biztosítson a befelé, vagy épp kifelé nyíló erkélyajtónak, nem kell a bútorok elhelyezését ennek függvényében mérlegelni. 

 

nagyszerű helytakarékos erkélyajtók
Az emelő-toló erkélyajtókat családi házaknál és különböző szálláshelyeken is előszeretettel alkalmazzák

 

Nincs küszöb

Több más pozitív hozadéka is van azonban annak, ha ezt a rendszert választja. Egyik nagy előnye ugyanis, hogy a közlekedést is megkönnyíti, főleg ott, ahol mozgássértültek, idősek is élnek, ugyanis a küszöbmagasság egészen a padlóig süllyeszthető. Van egy rejtett alumínium sín, mely egysíkban van a padlózat felületével, az ajtók ezen mozognak, így megelőzhetőek a balesetek, senki sem fog megbotlani a küszöbben. 

Már ez is rengeteget jelent, ha szeretne nagyobb tereket nyerni, hiszen nyitott erkélyajtónál szinte egybeolvadnak a belső és külső terek, az erkély könnyedén a nappali, ebédlő, vagy hálószoba „részévé” válhat. 

 

Impozáns és biztonságos üvegfelületek

Ehhez hozzájárul az emelő-toló erkélyajtók egy szintén egyedi tulajdonsága, mégpedig a természetes fényforrás a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően. Leegyszerűsítve a dolgot, egyetlen nagy üvegfelületről beszélünk, mely páratlan kilátást biztosít a külvilágra, ezzel is kitágítva a lakás falai szabta fizikai határokat.

A modern építészeti trendek és a helytakarékos belső architektúra metszéspontjában kapnak helyet az emelő-toló erkélyajtók, hiszen egyre többen választják a letisztult stílusú, ám ugyanakkor impozáns, nagy üvegfelületekkel operáló nyílászárókat. A kisebb méretű panellakásokban igen célszerű ezek alkalmazása, ugyanis sokkal tágasabb belső terek látszatát keltik. Lakása, vagy családi háza paramétereitől függően akár 6 méter szélességben is beépíthető a szóban forgó ajtótípus.

Ráadásul a kevesebb mozgó alkatrész miatt kisebb a meghibásodás esélye is, így a karbantartása sem igényel komolyabb hozzáértést, vagy időráfordítást.

 

Modern rendszerek a Realtherm kínálatában

Mint már arról szó esett, a Realtherm termékkínálatában is szerepelnek kiváló minőségű emelő-toló rendszerek, mégpedig az Elegant és Synego gyártóktól. Bármely márkát is választja, garantáljuk, hogy elégedett lesz a végeredménnyel. Mindkét gyártó Európa legjobbjai közé tartozik, így nem véletlen, hogy óriási népszerűségnek örvendenek nemcsak hazánkban. Az Elegant és Synego erkélyajtókkal megvalósíthatja elképzeléseit, hiszen a legmodernebb technológiát alkalmazva egyesítik a funkcionalitást az esztétikus megjelenéssel. Nem csupán az impozáns külső, a helytakarékos megoldások miatt váltak népszerűvé az általunk is forgalmazott termékek, hanem azért is, mert kiváló hő-, és hangszigetelő képességekkel bírnak, biztonságosak és az egyéni igények szerint rengeteg méretben, formában vagy épp színben is elérhetőek. A káprázatos kilátás, a rengeteg természetes napfény és az energiatakarékosság ötvöződik ezen gyártmányokban. 

Az Elegant és Synego rendszerekről weboldalunkon részletesebb leírásokat is találhat, mindenképp érdemes utána járni, milyen egyedülálló paraméterekkel bírnak ezek a gyártmányok. 

Kérdése van? Segíthetünk a választásban? Vegye fel velünk a kapcsolatot online ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével és kollégáink rövid időn belül megkeresik Önt elérhetőségein!

 

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

 

 

 


(64 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?