2017. nov. 07

Fa kontra műanyag ablak

Fa kontra műanyag ablak

Egyre többen cserélik le a klasszikus fa nyílászáróikat modern, műanyag ablakokra.  Ennek elsődleges okaként említhető, hogy a többek között panelházakba behelyezett faablakok mára már idejét múltak, nem funkcionálnak megfelelően, emellett még a fűtés hatékonyságát is rontják.

De mégis milyen előnyökkel jár a szebb napokat látott fa ablakokat modern műanyag ablakokra cserélni?

 

  1. élettartalma hosszabb, könnyen tisztítható,
  2. könnyű karbantartani,
  3. nem kell félnünk az elszíneződésektől, fakulástól,
  4. fóliával bármilyen színt és textúrát elérhetünk,
  5. fóliával naphő védelemmel is elláthatjuk ablakainkat, amelyek nyáron hűtik a lakást, míg télen átengedik a naphő biztosította meleget.
  6. a kiegészítő elemei is színezhetőek gyárilag,
  7. átlagosan legalább 30%-kal olcsóbban beszerezhető, mint fa társai.

 

műanyag ablak: kedvező áron

Műanyag ablak: kedvező áron, bármely színben, akár naphő védelemmel is megvásárolható.

 

Fa, és műanyag ablakok: Pro és kontra

A fa ablakok elsődleges előnye az, hogy természetes alapúak, megújuló nyersanyagnak tekinthetőek.
A műanyag ablakok ma már környezettudatos módon, újrafelhasználás mellett készülnek, sokszor még a létrehozásukat támogató gépeket is környezetkímélő módon, az energiatakarékossági szempontokat figyelembe véve működtetik.


műanyag ablak könnyű tisztítaniNem megfelelő szellőztetés és karbantartás mellett a fa könnyen gombásodik, emellett az időjárási viszontagságoknak engedve korhad ennek elkerülésére maxium 2 évente festésre szorul.
Egy műanyag ablak nagyon könnyen tisztítható, és csupán minimális karbantartást igényel az évek során, miközben hatékonysága ugyanaz marad.

 

 

műanyag ablak nem csak hófehérA fa ablakok színét mindig meghatározza annak a festékrétegnek a színe, amelyre az újabb réteget felvisszük. Ezért a régi réteget el kell távolítani, az egyenletes felületért le kell csiszolni, majd alapozó festést követően több rétegben felvinni a fedőrétegeket. Ezt, ha magunk csináljuk is rengeteg munka! A szigetelések és tömítések esetleges cseréjéről, és a többi szerelési munkálatról nem is beszélve.

 


A műanyag ablak a közhiedelemmel ellentétben nem csak hófehér,(!) mivel a RAL skála bármely színében, és több, mint 40 féle dekorfóliával el tudjuk azt látni, a természetes famintázat hatású fóliától kezdve az építészetben grafit feketének nevezett fóliáig.
Ha mindez nem lenne elég, a műanyag ablakot akár alumínium betétekkel is elláthatjuk, így modern, és letisztult megjelenést érhetünk el. A műanyag ablakra helyezett fóliák nagyon könnyen tisztíthatóak, és hosszú-hosszú évekig ellenállnak az időjárási viszontagságoknak is.

 

Ha műanyag ablak, akkor a Realtherm! 

 

A Realtherm termékeire öt év garanciát biztosítanak, továbbá prémium minőségű termékek – időtállóak, kiváló hő és zajszigetelőek, napvédő hatásuk is kiváló.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Realtherm, tekintse meg ingyenesen letölthető katalógusukat:
http://www.realtherm.hu/letoltheto-katalogusok.html

(8316 megtekintés)
vissza