2022. szept. 11

Energiatakarékos ablak, így készüljön a télre

Energiatakarékos ablak kiváló szigeteléssel

Otthonunk energetikai jellemzőit számos tényező befolyásolja. Sokat nyom a latban, hogy milyen energiaosztályú készülékeket, fűtőrendszert használunk, rendelkezésre áll-e megújuló energiaforrás, de talán a legfontosabb szempont a hőszigetelés minősége. Ebbe beletartoznak a falak, födémek, a tetőtér és természetesen a nyílászárók is. A kiválóan hőszigetelt ablak és ajtó révén rengeteg pénzt megspórolhat, nem csupán a fűtési szezonban.

Energiatakarékos ablak a Realtherm Kft.-től


A Realtherm Kft. Magyarország egyik leginnovatívabb nyílászárók gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalata. Folyamatosan igyekszünk lépést tartani a technológiai újításokkal és az igények alakulásával. Napjainkban a nyílászárógyártás során a legnagyobb hangsúly az energiatakarékosságon van, hiszen ezeknek a gyártmányoknak egyre szigorúbb energetikai feltételeknek kell megfelelni. Cégünk ilyen téren is az élen jár.

Egy 2021-es rendelet értelmében Magyarországon a fém keretszerkezetű ablakok hőátbocsátási tényezője maximum 1,4 W/m2K lehet. Viszonyításképp az általunk forgalmazott ablakok hőátbocsátási tényezője, típustól függően, akár 0,73 W/m2K is lehet, alumínium és műanyag profilok esetében egyaránt.

Tegye le a voksát Ön is csúcsminőségű hőszigetelt ablak mellett a Realtherm Kft. kínálatából!

 

 Katalógusaink

 

Spóroljon energiatakarékos ablak segítségével!


A rezsiköltségek jelentős részét a fűtésre fordított pénz teszi ki. Éppen ezért korántsem mindegy, hogy milyen hőszigetelő képességgel bírnak a nyílászáróink. A régi, elavult, silány minőségű, vagy rosszul kivitelezett nyílászárók akár több százezer forinttal is megnövelhetik a rezsiköltséget éves szinten, hiszen nem csak a fűtés, de a légkondicionálás hatékonysága is ezen múlik. Energiatakarékos ablak segítségével akár 40%-kal is csökkenthetjük a kiadásainkat.

energiatakarékos ablak a jobb hőtartáshoz
Javítson Ön is otthona energetikai jellemzőin energiatakarékos nyílászárókkal

Ezeket tartsa szem előtt energiatakarékos ablak vásárlásakor!


Az energiatakarékos ablak, illetve ajtó remek megoldás a rezsiköltségek csökkentésére, így mindenképp érdemes beruházni egy ilyen jellegű felújításba, hiszen garantáltan megtérül a befektetett pénzösszeg. Van azonban néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, ha új nyílászárókat szeretne vásárolni.

Először is mindig nézze meg a kiszemelt ablak hőátbocsátási tényezőjét. Minél alacsonyabb ez az érték, annál ígéretesebb lesz a nyílászáró hőszigetelése. A Realtherm Kft. kínálatában az Optimum műanyag ablakok esetében a hőátbocsátási tényező akár Uw=0,96 W/m2K is lehet. Passzív ház szintű érték pedig az Elegant (akár Uw=0,72 W/m2K), a Synego (akár Uw=0,76 W/m2K), és a Star alumínium profil esetében (akár 0,73 W/m2K) érhető el.

Az energiatakarékos ablak hatékonyságát az ablakprofil alapanyaga és szerkezete is meghatározza. Utóbbiba beletartozik többek között, hogy hány rétegű az ablak üvegezése, milyen vastag a profil, hány légkamra található benne, stb.. Általában 5 légkamrától lehet azt mondani, hogy az adott nyílászáró valóban energiatakarékos ablak. Az általunk forgalmazott termékek közül az Optimum 5, az Elegant 6, a Synego ablakok pedig 7 légkamrával rendelkeznek.

Fontos szempont még továbbá az ablakszerkezet üvegezésére, azon belül is, hogy hány rétegű, illetve milyen gázzal vannak feltöltve az üveglapok közötti terek. Nem elhanyagolandó a légáteresztő képesség sem, hiszen ez segít megakadályozni a gombásodást, penészedést. Az alapanyagokat tekintve a fém, vagy műanyag ablakokat javasoljuk. A fából készült nyílászárók kevésbé effektívek, élettartamuk is rövidebb.

Ha nem biztos a dolgában és inkább profikra bízná az otthonához leginkább passzoló ablak kiválasztását, akkor bátran vegye fel a kapcsolatot szakkereskedő partnereinkkel, ajánlatkérő űrlapunkon keresztül!

Kapcsolatfelvétel

(1134 megtekintés)
vissza