2021. márc. 10

Emelő-toló erkélyajtó, ha elegáns megoldást keres

Emelő-toló erkélyajtó

Az elegancia az építészet és lakberendezés világában is központi szerepet kap, hiszen napjaink építőművészeti stílusának meghatározó eleme a funkcionalitás mellett a külső megjelenés, az esztétikum. Ennek jegyében igyekszünk olyan köntösbe öltöztetni otthonunkat, mely tükrözi a saját személyiségünket, stílusvilágunkat, a világról alkotott képünket. A színek, formák, anyagok változatos felhasználása révén könnyedén megvalósíthatjuk elképzeléseinket.

 

Milyen egy mutatós emelő-toló erkélyajtó?

Otthonunk arculatának hangsúlyos összetevői a nyílászárók, ajtók, ablakok megjelenése, hiszen általában ezekkel szembesülünk először. A nyílászárókon belül különleges helyet foglalnak el az erkélyajtók. Az erkélyajtóknak mondhatni két fő típusa van mechanikai szempontból, a toló-bukó, illetve az emelő-toló ajtók. Noha mindkét verziót előszeretettel alkalmazzák, az előbbi típusok egyre inkább teret vesztenek az emelő-toló rendszerekkel szemben, hiszen nem csak praktikusabbak, könnyebben mozgathatók, de a megjelenésüket tekintve is egy impozánsabb, kecsesebb formát vélhetünk felfedezni. 

A funkcionalitás és küllembeli különbségek leginkább abból fakadnak, hogy az emelő-toló rendszerek mechanikai alkatrészei rejtettek. Az ajtószárny belső, illetve alsó homloklapján nem látható a futókocsi, ez az ajtó alsó élében kap helyet. Az alkatrészek láthatatlanságának köszönhetően rendkívüli esztétikai élményt nyújtanak a letisztult, egyszerű, könnyed formák, melyeket vegyíthet a hatalmas üvegfelületekkel, és különböző színekkel. A változatos, egyedileg alakítható formavilág minden otthonnak egyedi megjelenést kölcsönöz, kedvére alakíthatja ki lakása fényvilágát és stílusorientációját. 

 

erkélyajtó

 

Nem csak szép, hasznos is

A külsőségek jóllehet manapság már az elsődleges szempontok közé tartoznak a nyílászárók kiválasztásánál, a funkcionalitást sem szabad félvállról venni. Hiszen egy rosszul kiválasztott ajtó, vagy ablak akár hatalmas ráfizetés is lehet, elég csak a biztonságtechnikára, vagy a hőszigetelési paraméterekre gondolni. Az emelő-toló ajtók kifejezetten előnyösek ilyen szempontból, hiszen rengeteg olyan tulajdonsággal bírnak, melyek megkönnyítik a használatot és jól működő nyílászárókká teszik az ajtószerkezetet. 

A Realtherm által forgalmazott ajtók mind primer minőséget képviselnek az esztétikum mellett. Az emelő-toló rendszerek olyan helyeken is alkalmazhatóak, ahol a toló-bukó erkélyajtókkal nem lehet a falnyílást áthidalni, a kevesebb mozgó alkatrész miatt kisebb a meghibásodás esélye is, valamint a padlóig süllyeszthető küszöbmagasságnak köszönhetően a közlekedés is sokkal könnyebb, és biztonságosabb. Az ajtók mozgatása sem jelent különösebb nehézséget, de igény szerint akár elektromosan is működtethetők a maximális kényelemért, vagy biztonságért. 

 

 erkélyajtó

A szállodákban, nyaralókban is előszeretettel alkalmazzák az óriási üvegfelületekkel operáló emelő-toló erkélyajtókat

 

Összhangban a külvilággal

A küllem, mint tudjuk meglehetősen fontos az architektúra világában, ám nem csak esztétikai vonzata van a megjelenésnek. Kifejezetten praktikus is lehet, hiszen gondoljunk csak bele, egy óriási üvegfelület milyen csodás kilátást biztosíthat a kertre, vagy a magasból a városra. Ezzel hihetetlen módon növelheti a kisebb méretű lakások térérzékét, sokkal több természetes fény juthat be otthonába, mely köztudottan jó hatással van a hangulatra, csökkenti a stresszt, de ugyan ez igaz a nagyobb terekre és kellemes kilátásra is. 

 

Tekintse meg emelő-toló ajtórendszereinket:


Balance és Synego erkélyajtók

 

(77 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?