• Jól szigetel az ablakod? A következő tippek segítségével könnyedén kiderítheted!
  2022. dec. 10
  Jól szigetel az ablakod? A következő tippek segítségével könnyedén kiderítheted!

  Vannak olyan esetek, amikor egyértelmű, hogy nem szigetel megfelelően az ablak. Ha még a maximumra feltekert fűtés mellett is folyamatosan vacogsz. Ha csukott ablaknál is annyira mozog a függöny, mintha a szobában tornádó dúlna.

  (5021 megtekintés)
 • Az anyagválasztás szempontjai új nyílászárónál
  2021. okt. 06
  Az anyagválasztás szempontjai új nyílászárónál

  Új ház építése, lakásfelújítás során a nyílászárók kérdése mindig központi szerepet kap. Hiszen több szempontból is mérlegelni kell, hogy milyen ablakokat, ajtókat szeretnénk otthonunkba. Noha a legfontosabb tényező kétség kívül a szigetelőképesség és a biztonság, manapság a megjelenés, dizájn is egyre inkább az elsődleges tényezők között szerepel.

  (969 megtekintés)
 • Mennyi az annyi? A műanyag bejárati ajtó árát befolyásoló tényezők
  2018. okt. 25
  Mennyi az annyi? A műanyag bejárati ajtó árát befolyásoló tényezők

  Ahogyan korábbi cikkünkben már említettük,  a gyanúsan olcsó ajánlatok a legtöbb esetben silány minőséget takarnak. Márpedig a műanyag bejárati ajtó olyan fontos szerepet tölt be otthonunk biztonságában, illetve energiahatékonyságában, hogy nem biztos, hogy ezen a területen kellene „hazárdíroznunk”.

  (2296 megtekintés)
 • 4+1 érv az Elegant műanyag ablakok mellett
  2018. okt. 11
  4+1 érv az Elegant műanyag ablakok mellett

  Kiváló terméktulajdonságok és magas színvonalú kivitelezés. Mindez méltányos áron. Ez az a páratlan egyensúly, melyet mindenki keres, ha nyílászáró vásárlásról van szó. A sokoldalú Elegant műanyag ablak passzív ház jellegű épületek, szigetelt panel vagy téglalakások és új építésű házak modern kiegészítője.

  (2024 megtekintés)
 • Miért jó üvegezett műanyag bejárati ajtót vásárolni?
  2018. szept. 20
  Miért jó üvegezett műanyag bejárati ajtót vásárolni?

  Miután belépünk egy lakás vagy ház ajtaján, legtöbbször az előszobával találjuk szemben magunkat. Ez a legtöbb esetben kicsi és sötét, mivel (egy megfelelő méretű) ablak elhelyezésére itt általában nincs lehetőség. Pedig nagyon is kell a fény ide. 

  (3711 megtekintés)
 • Milyen az ideális ablak, ha panellakásban élünk?
  2018. aug. 22
  Milyen az ideális ablak, ha panellakásban élünk?

  Az 1950-es években az egyre növekvő népesség lakhatási problémáira kívántak korszerű megoldást nyújtani a panellakások. A rákövetkező 30 évet nevezhetnénk a nagy panelkorszaknak is. Közel 800 000 ilyen típusú lakás épült meg országszerte. Magyarország lakosságának egyötöd része jelenleg is panelben él. A régi technológiával készülő, elvetemedett és deformálódott fa nyílászárók cseréje így sokakat érint.

  (3832 megtekintés)