• Mitől párásodik az ablak? Okok és megoldások
  2023. feb. 21
  Mitől párásodik az ablak? Okok és megoldások

  Bizonyára Ön is tapasztalta már otthonában a párásodás jelenségét az ablakokon, esetleg az üvegfelülettel dekorált ajtókon. 

  (407 megtekintés)
 • Jól szigetel az ablakod? A következő tippek segítségével könnyedén kiderítheted!
  2022. dec. 10
  Jól szigetel az ablakod? A következő tippek segítségével könnyedén kiderítheted!

  Vannak olyan esetek, amikor egyértelmű, hogy nem szigetel megfelelően az ablak. Ha még a maximumra feltekert fűtés mellett is folyamatosan vacogsz. Ha csukott ablaknál is annyira mozog a függöny, mintha a szobában tornádó dúlna.

  (5494 megtekintés)
 • Az anyagválasztás szempontjai új nyílászárónál
  2021. okt. 06
  Az anyagválasztás szempontjai új nyílászárónál

  Új ház építése, lakásfelújítás során a nyílászárók kérdése mindig központi szerepet kap. Hiszen több szempontból is mérlegelni kell, hogy milyen ablakokat, ajtókat szeretnénk otthonunkba. Noha a legfontosabb tényező kétség kívül a szigetelőképesség és a biztonság, manapság a megjelenés, dizájn is egyre inkább az elsődleges tényezők között szerepel.

  (1323 megtekintés)
 • Mennyi az annyi? A műanyag bejárati ajtó árát befolyásoló tényezők
  2018. okt. 25
  Mennyi az annyi? A műanyag bejárati ajtó árát befolyásoló tényezők

  Ahogyan korábbi cikkünkben már említettük,  a gyanúsan olcsó ajánlatok a legtöbb esetben silány minőséget takarnak. Márpedig a műanyag bejárati ajtó olyan fontos szerepet tölt be otthonunk biztonságában, illetve energiahatékonyságában, hogy nem biztos, hogy ezen a területen kellene „hazárdíroznunk”.

  (2604 megtekintés)
 • 4+1 érv az Elegant műanyag ablakok mellett
  2018. okt. 11
  4+1 érv az Elegant műanyag ablakok mellett

  Kiváló terméktulajdonságok és magas színvonalú kivitelezés. Mindez méltányos áron. Ez az a páratlan egyensúly, melyet mindenki keres, ha nyílászáró vásárlásról van szó. A sokoldalú Elegant műanyag ablak passzív ház jellegű épületek, szigetelt panel vagy téglalakások és új építésű házak modern kiegészítője.

  (2328 megtekintés)
 • Milyen az ideális ablak, ha panellakásban élünk?
  2018. aug. 22
  Milyen az ideális ablak, ha panellakásban élünk?

  Az 1950-es években az egyre növekvő népesség lakhatási problémáira kívántak korszerű megoldást nyújtani a panellakások. A rákövetkező 30 évet nevezhetnénk a nagy panelkorszaknak is. Közel 800 000 ilyen típusú lakás épült meg országszerte. Magyarország lakosságának egyötöd része jelenleg is panelben él. A régi technológiával készülő, elvetemedett és deformálódott fa nyílászárók cseréje így sokakat érint.

  (4019 megtekintés)