• Energiatakarékos ablak, így készüljön a télre
  2022. szept. 11
  Energiatakarékos ablak, így készüljön a télre

  Otthonunk energetikai jellemzőit számos tényező befolyásolja. Sokat nyom a latban, hogy milyen energiaosztályú készülékeket, fűtőrendszert használunk, rendelkezésre áll-e megújuló energiaforrás, de talán a legfontosabb szempont a hőszigetelés minősége.

  (13 megtekintés)
 • Ablakcsere a korszerűsítés és energiatakarékosság jegyében
  2022. júl. 01
  Ablakcsere a korszerűsítés és energiatakarékosság jegyében

  Világszerte nagy problémát, és felesleges kiadásokat jelentenek a háztartásokban az elavult nyílászárórendszerek használata. Az olyan ablakok megléte miatt, melyek nem szigetelnek megfelelően, az egyes családok szó szerint feleslegesen dobják ki a pénzt az ablakon a fűtés vagy klimatizáció jegyében.

  (1386 megtekintés)
 • Környezettudatosság a nyílászárók esetében
  2021. nov. 24
  Környezettudatosság a nyílászárók esetében

  A környezetvédelem és a fenntartható jövő biztosítása korunk egyik legfontosabb feladata. A környezetünk megóvása kis lépésekkel kezdődik, olyan dolgokkal, melyeket saját háztartásunkban is meg tudunk valósítani. Úgy mint a megújuló energiaforrások alkalmazása, vagy korszerű nyílászáró rendszerek használata.

  (727 megtekintés)
 • Hőszigetelt ablak a tökéletes klímához
  2021. nov. 11
  Hőszigetelt ablak a tökéletes klímához

  Egy lakás megfelelő és költséghatékony energiaháztartásának sok összetevője van, melyek közül az egyik legfontosabb tényező a minél hatékonyabb hőszigetelés. Maga a hőszigetelés is egy rendkívül összetett dolog, a falak, födémek, tetőtér stb. szigetelése mellett a legnagyobb gondot a nyílászárók professzionális szigetelésére kell fordítani, ugyanis ennek hiányában rengeteg energia és pénz mehet kárba.

  (691 megtekintés)
 • Ablak beépítés
  2021. szept. 03
  Ablak beépítés

  Az ablakcsere mindig kényes kérdés, hiszen nagy gondot kell fordítanunk arra, hogy milyen típusú, minőségű, alapanyagú ablakokat szeretnénk beépíteni otthonunkba. Számos dolgot szem előtt kell tartani, kezdve a legkézenfekvőbb hő-, és hangszigetelési paraméterektől, a páraáteresztésen és az időtállóságon keresztül a megjelenésig.

  (728 megtekintés)
 • A 3 rétegű üveg ablak mikor a legjobb választás?
  2021. aug. 03
  A 3 rétegű üveg ablak mikor a legjobb választás?

  Manapság gyakran találkozhatunk olyan kifejezésekkel, hogy két-, illetve háromrétegű ablak, de mit is jelent ez tulajdonképpen, illetve milyen teljesítménybeli különbségeket vélhetünk felfedezni ezek között és mikor melyik típust célszerű választani?

  (779 megtekintés)