2017. nov. 03

BIZTONSÁGI ÜVEG KISOKOS

műanyag ablak edzett üveggel

Akik a bűnözési helyzetképet nézve, veszélyeztetett zónában laknak, azoknak érdemes elgondolkozni a biztonsági üveg beszerelésén.

 

A biztonsági üveg egyik nagy előnye, hogy erőhatásra nem történik az üvegben törés, hanem egyfajta pókhálószerű széjjelágazás indul ki az ütések centrumától, így nem keletkezik úgynevezett behatolási rés. Amennyiben mégis betörne az üveg – tartós külső behatásra– nem valószínűsíthető a személyi sérülés, hiszen ennek az üvegfajtának másik nagy előnye, hogy nem szilánkosra törik, hanem tompa, törmelékhez hasonlító üvegdarabokra, így védve a testi épséget.

 

műanyag ablak biztonsági üveg

Az edzett üveg ellenáll az őt ért külső erőhatásoknak

 

Műanyag ablak és a biztonsági üveg

A biztonsági üveg kiemelkedő zajcsökkentő funkcióval is ellátott, és az UV sugárzás ellen is hatékonyan véd. Megemlítendő, hogy látszólag semmiféle jele nincs annak, hogy mi biztonsági üveget kértünk a műanyag ablakkeretbe – ugyanolyan felülettel rendelkeznek ugyanis, mint az átlagos üvegek.

A biztonsági üvegeket két részre bonthatjuk: edzett üvegre és ragasztott üvegre.

 

Mi a különbség az edzett üveg, és a ragasztott üveg között?

Az edzett üveget biztonsági üvegként is emlegetik. Olyan környezetben használják, ahol valószínűsíthető az üvegtörés, viszont töréskor nem éles darabokra esik széjjel, hanem apró törmelékre, így védve a testi épséget. Az egy rétegből álló edzett üveget nem lehet sem fúrni, sem vágni, de a műanyag ablakkeretbe, és a műanyag bejárati ajtóba is egyaránt beépíthető.
A ragasztott üvegek fő profilja a már említett nagyfokú biztonság: a fóliának vagy műgyantának köszönhetően a ragasztott üveg törés esetén megköti a szilánkokat így nem okoznak sérülést.

 

műanyag ablak edzett üveggel

A műanyag ablak edzett üveggel is ellátható a betörés elleni harc érdekében.

 

Mi az üvegfólia?

Létezik biztonsági üvegfólia is. Ez egy műanyag fólia, amit az üveg belső felére ragasztanak fel, több rétegben. A fólia nagy terhelhetőséggel bír, ellenáll a karcolásnak, a vágásnak és szakításnak.
Családi házaknál, előnyben részesítik az üvegrésszel ellátott ajtókat – ide is beilleszthető a biztonsági üveg, amely támogatást nyújt a masszív bejárati ajtónak. A biztonsági üveggel ellátott műanyag bejárati ajtók a panellakásokba is könnyedén beilleszthetőek, de ezek beépítése az intimitás megőrzése érdekében kevésbé javallott.
A Realtherm biztonsági üvegei két rétegből állnak, ezek 3 mm-es float üvegek, amelyek közé egy réteg speciális fólia vagy műgyanta kerül. Ha minőségi, biztonságos megoldásra vágyik, válasszon a Realtherm műanyag ablak és műanyag bejárati ajtó kínálatából!


Kérdései vannak? Lépjen velünk kapcsolatba! http://www.realtherm.hu/kapcsolat(5916 megtekintés)
vissza