menü bezár
vissza a listaoldalra

Biztonsági ajtók a betörések ellen

2023. okt.. 12
Blog 1604872606

A nem megfelelő nyílászárók tökéletes célpontokat jelentenek a betörőknek, tolvajoknak, hiszen a régi, elavult, vagy gyenge minőségű ajtókat, ablakokat könnyszűrrel kinyitják, s pillanatok alatt kirabolhatják. Ahogy a mondás is tartja, alkalom szüli a tolvajt. A betörések java részét nem profik, hanem alkalmi betörők követik el.

Amikor otthonunk biztonsága kerül szóba, legtöbben azonnal a riasztórendszerre, kerítésre, esetleg egy nagy őrzőkutyára gondolnak. Kétség kívül mindegyik megoldás hasznos, főleg együttesen alkalmazva, azonban, ha nincs lehetőség az említett módszerek bevetésére, vagy még ezeken felül is tovább szeretné növelni otthona biztonságát, akkor ennek rendkívül hatékony módja a biztonsági ajtók beszerelése. A legtöbb tolvaj könnyű célpontot keres, így ha minél látványosabb akadályba ütköznek, messziről elkerülik az adott helyszínt.

Otthona és családja teljes körű védelme érdekében érdemes tehát minél stabilabb, modernebb és megbízhatóbb nyílászárókat alkalmazni. Ma már a technológiai újítások olyan lehetőségeket tartogatnak, melyek a legagyafúrtabb betörőket is képesek megállítani. A következő cikkben segítünk rávilágítani, hogy mi lehet a legjobb biztonsági ajtó.

 

Mi a legbiztonságosabb ajtótípus? Létezik egyáltalán olyan, hogy legjobb biztonsági ajtó?


Fém vagy műanyag biztonsági ajtó?

Mind a fém, mind pedig a műanyag bejárati ajtóknak megvannak a maguk előnyei, melyek vonzóvá teszik azt a vásárló számára. Azonban mindig érdemes mérlegelni választás előtt a felhasználási célok függvényében.

A bejárati ajtóknak mindenekelőtt biztosítani kell a megfelelő hő- és hangszigetelést, hiszen az ablakok után itt szökik el a legtöbb meleg levegő a fűtési időszakban. Nem számít különösebben, hogy udvarra, utcafrontra nyíló ajtóról beszélünk, netán lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó kialakításáról van szó, hiszen mind a szigetelés, mind pedig a biztonság primer tényezők, kivétel nélkül. 

 

Műanyag biztonsági ajtók


Ha a biztonsági ajtó témaköre kerül szóba, nagy eséllyel először mindenkinek a fém ajtók jutnak eszébe, hiszen a köztudatban ez szerepel úgy, mint a legjobb biztonsági ajtó. Azonban a műanyagból készült nyílászárók is tudnak olyan minőséget felmutatni a biztonság terén, melyek akár túl is szárnyalhatják a fémből készült ajtók képességeit, de természetesen ez mindig az adott termék minőségétől függ, ahogy a biztonsági ajtó ár is.

Műanyag bejárati ajtót akkor érdemes választani, ha ár-érték arányban keresi a lehető legjobb nyílászárót. A XXI. század technológiai újításai, a gyártás során használt alapanyagok már lehetővé tesznek megannyi alternatívát mind megjelenésben, mind funkcionalitásban, mint például a hőszigetelés, de a biztonság is az elsődleges szempontok között foglal helyet.

A Realtherm kínálatában szereplő összes műanyag bejárati ajtó kivételes mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, melyeknek köszönhetően nyugodtan hajthatja álomra fejét, a legjobb biztonsági ajtó mögött. Az Optimum műanyag bejárati ajtók dupla rögzítésű üveglécekkel, Multi-Matic vasalatrendszerrel vannak ellátva és igény szerint akár az RC2-es biztonsági fokozat is megvalósítható. Az Elegant termékeket a speciális vasalatrendszer; a MABISZ által minősített rúdzárak, leemelésgátló ajtópánt és kettős rögzítésű üvegléc teszik extra biztonságossá, emellett rendelhető acélmerevített szendvicspanellel, illetve ragasztott biztonsági üveggel ellátva is. A Synego gyártmányok pedig szintén minősített rúdzárral, a leemelést megakadályozó ajtópántokkal vannak ellátva, és igény szerint tovább növelhetők a biztonsági funkciók. Függetlenül attól, hogy utcafronti, vagy lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó kialakítása a cél a műanyag termékek garantáltan megállják helyüket.

 

 


műanyag biztonsági ajtó választékunk

 

 

Alumínium biztonsági ajtók


A műanyag mellett a bejárati ajtók másik csoportját a fémből, vagy fából készült ajtók teszik ki. A fa ajtókról most nem ejtünk szót, ugyanis a Realtherm kínálatában sem szerepelnek fából készült termékek, annál inkább a fém, ezen belül is az alumínium ajtók. Akárcsak a műanyag ajtók esetében, itt is a legkülönbözőbb színekből, méretekből válogathat a kedves vásárló, igényeinek és céljainak megfelelően. A biztonságosság természetesen az alumínium termékek viszonylatában is kiemelten fontos tényező. Ehhez párosulnak az alumínium jellemzői és előnyei is, úgy, mint a keménység, a korrodáció- és időtállóság, vagy az időjárás viszontagságaival szembeni helytállás. Az alumínium biztonsági ajtó hosszú éveken keresztül deformálódás és különösebb karbantartás nélkül is megőrzi eredeti alakját, ezzel is fokozva a biztonsági faktorokat. Ugyanakkor az alumínium biztonsági ajtó ár vonatkozásában valamennyivel magasabb kategóriát jelent.

 


alumínium biztonsági ajtó választékunk

 

 

Biztonsági ajtó gyártás az Ön igényei szerint


Mind a fém, mind pedig a műanyag biztonsági ajtók, melyeket forgalmazunk megfelelnek a XXI. század építészeti és lakberendezési követelményeinek, hiszen igen széles kínálatot biztosítunk ügyfeleinknek a különféle méretektől, a színeken át az egyedi igényekig, melybe a biztonsági szempontok is beletartoznak. Termékeink minden szerepben megállják helyüket, legyen az lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó, vagy egy vidéki családi ház ajtaja.

Ha a leírtak alapján felkeltettük érdeklődését, s további tudnivalókra lenne kíváncsi, akkor mindenképp keressen meg minket ajánlatkérő űrlapunkon keresztül, s mi állunk rendelkezésére.

 

AJÁNLATKÉRÉS

 

 

 

Biztonsági ajtózárak - A zárszerkezet szerepe is kiemelt fontosságú a biztonsági ajtó kiválasztásakor


A legjobb biztonsági ajtó sem jelent nagy védelmet, ha egyébként a zárszerkezet gyenge, vagy elavult, hiszen ez közel 70%-ban határozza meg az ajtó biztonságosságát. Egy jól kialakított zárszerkezetű műanyag ajtó sokkal nehezebben feltörhető, mint például egy acélból készült biztonsági ajtó, melynek zárszerkezete elavult, rosszul kivitelezett. Természetesen nem létezik feltörhetetlen ajtó, vagy zár, de a hangsúly jelen esetben nem is ezen van, ugyanis figyelembe kell venni az időtényezőt. Magyarán minél tovább tart egy betörőnek feltörni a zárakat, annál nagyobb az esélye a lebukásnak, és annak, hogy feladja az ajtóval vívott küzdelmet. Másfelől a tapasztalt betörők már tudják, hogy mely zárszerkezeteket képesek pillanatok leforgása alatt feltörni, és melyeket nem, így tehát egy jól összerakott zárszerkezetű biztonsági ajtót messziről el fognak kerülni.

 

Biztonsági ajtó a betörők ellensége

Bizonyos ajtószerkezetek igen könnyű célpontok a betörők szemében

 

A Realtherm kínálatában szereplő műanyag és alumínium biztonsági ajtók igény szerint különféle biztonsági funkciókkal is kérhetők a maximális védelem érdekében. A zárszerkezeteknek alapvetően több típusát lehet megkülönböztetni a funkcióbeli paraméterek alapján. Eszerint beszélhetünk egypontos zárakról, melynek neve is elárulja, a záródás csak egy ponton megy végbe, míg ezzel szemben a többpontos zárszerkezetek már több irányba történő záródást tesznek lehetővé, ezzel garantálva a betörésvédelmi funkciókat.

Ezek önmagukban azonban még nem tekinthetők biztonsági zárnak, hiszen egy kis erőfeszítéssel viszonylag gyorsan feltörhetők. Éppen ezért szükséges lehet ezt kifejezetten biztonsági zárakkal megerősíteni. A biztonsági zárak mind több ponton záródnak, és úgynevezett kiegészítő rudazat mozgatására is képesek.
A nyílászárópiac ma már rendkívül széles skálát nyújt a választék terén, így a biztonsági zárakkal ellátott ajtók esetében is, azonban csak akkor tekinthető egy ajtó biztonsági ajtó kategóriájúnak, ha az a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) által minősített termék. A biztonsági ajtók a MABISZ értékelése alapján több csoportba sorolhatók, (I., II., és III. biztonsági kategória), mely azt jelzi számunkra, mennyi időbe kerül a zár feltörése. Ezek a termékek rendkívül jól ellenállnak a külső, fizikai behatásoknak, mint például a zárfúrásnak vagy a zárfésülésnek is. Persze egy csúcsminőségű biztonsági ajtó ár szempontjából is magasabb kategóriát képvisel, de a Realtherm segítségével bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb gyártmányt, mind a biztonsági ajtó árak, mind pedig a teljesítmény vonatkozásában.

Teljes és tökéletes biztonságról persze még ekkor sem beszélhetünk, hiszen ahogy azt említettük már korábban feltörhetetlen ajtó nem létezik, de nagyban meg lehet nehezíteni a betörők dolgát azzal, hogy az időtényezőt vesszük figyelembe. A zárak feltörése mellett népszerű praktika az ajtók leemelése, mellyel szemben szintén lehet védekezni leemelésgátló csapokkal.

 

Biztonsági ajtók, a minőség egyet jelent a biztonsággal


Kertes ház biztonság

Talán először nem is tűnhet meghatározó tényezőnek az ajtó kiválasztásakor, hogy milyen jellegű épületben élünk, azonban ennek igen is nagy szerepe van. Gondoljon csak bele, hogy például egy kertes ház biztonságossá tételekor nem elég csak a fő bejárati ajtó védelmét biztosítani, ezen felül az egyéb nyílászárók, mint például terasz, vagy pinceajtók megerősítése sem elhanyagolható, hiszen a betörések egy nagy hányada ezeken keresztül történik.

Lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó

Bár meglepő lehet, a társasházak nagyobb biztonságot nyújtanak a betörőkkel szemben, hiszen sokkal magasabb a lebukás esélye, mint egy családi házba való betöréskor. Persze a lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó megléte ugyan úgy létjogosultságot élvez, hiszen a lebukás esélye akkor áll fent, ha az illetéktelen behatoló hosszú időn keresztül igyekszik bejutni a lakásba. Egy jól felszerelt lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó tehát képes hosszútávon megvédeni otthonát. A masszív és modern biztonsági ajtók, műanyag, vagy alumínium gyártmányok, sok esetben már a megjelenésükkel is képesek megelőzni a betörést, hiszen egyszerűen nem éri meg a lebukás veszélye. A cél az, hogy a behatoló még azelőtt megfutamodjon, hogy kárt tett volna az ajtóban. Ennek jegyében a magasabb biztonsági ajtó ár is biztosan megtérül.

Természetesen hátrányként meg kell említeni azt is, hogy a biztonsági ajtó árak jóval magasabbra rúgnak a szimpla nyílászárókkal szemben. Mindazonáltal olyan befektetésről beszélünk, mely idővel garantáltan megtérül. Egyfelől otthonunkat, családunkat, értékeinket is biztonságban tudhatjuk, másrészt sokkal inkább időtálló, strapabíróbb gyártmányokról beszélünk.

Biztosítsa otthonát minden irányból!

A legjobb biztonsági ajtó sem nyújt kellő védelmet, ha egyébként nem biztosítja be az összes bejárati ajtót. A teraszok, verandák, hátsó ajtók védelme épp oly fontos, mint a főbejárati ajtóké. Ez főleg kertes házak, vagy földszinti, balkonos lakásokban kifejezetten fontos. Társasházak esetében másképp elegendő a lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó. A betörők nem mindig a bejárati ajtót veszik célba, hiszen a sebezhetőségeket és az egyéb bejárati lehetőségeket keresik. Nehezítse meg a bejutást a másodlagos bejáratokon is.

Kifejezetten tartósabb, mint a normál ajtók

A biztonsági ajtók tartósabbak és robusztusabbak, mint a hagyományos társaik. Egy-egy utcára néző, vagy lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó tulajdonságainál fogva túlmutat a betörésvédelem maximalizálásán. A hagyományos ajtók alapvetően kevésbé ellenállóak az időjárás viszontagságaival, folyamatos igénybevétellel, fizikai behatásokkal szemben. Ellenben a jó minőségű biztonsági ajtók sokkal tovább kitarthatnak-e tekintetben. Ennek fényében nem csupán a betörésvédelem kerül középpontba, hanem az időtállóság és az alacsony karbantartási igény, amivel természetesen időt és pénzt spórolhatunk.

 

Stílus és egyedi megjelenés a biztonsági ajtók körében is


A tökéletes biztonság önmagában véve természetesen egy nagyon fontos tényező, azonban a modern kori építészeti trendekben a funkcionalitást igyekeznek afféle láthatatlan tényezővé tenni a külső megjelenés mögött. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne fektetnének a gyártók kellő hangsúlyt a biztonságosság vagy a hőszigetelés megoldására, csupán azt, hogy ezeket igyekeznek elrejteni a szem elől, és az esztétikumra, megjelenésre helyezni a hangsúlyt. Ez azért fontos eleme a nyílászárógyártásnak, mert a XXI. századi architektúra, és a vásárlói igények egyszerűen ezt követelik meg, hiszen mindenki igyekszik otthona arculatát olyan módon kialakítani, mely leginkább tükrözi azt a stílust és értékvilágot, melyet a tulajdonosa is képvisel, egy-egy mutatós lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó például kifejezetten üdítő látvány a szürke, szokványos társasházi folyosókon. A Realtherm kínálata ebből a szempontból tökéletes megoldásnak bizonyulhat, hiszen megannyi szín, méret és formavilág érhető el nálunk, melyek kombinációja bárminemű kívánságnak eleget tudnak tenni, termékeink tulajdonképpen maximálisan kimerítik a legjobb biztonsági ajtó kategóriát.

 

Biztonsági ajtó gyártás a Realtherm által


A Realtherm Magyarország egyik vezető nyílászárógyártó és forgalmazó vállalkozása, mely azt igazolja, hogy számunkra a minőség elsődleges szempont. Ügyfeleink elégedettsége a legkülönfélébb igények messzemenő kielégítésében rejlik, hiszen olyan alapanyagokkal és termékekkel dolgozunk, melyek világszínvonalon is megállják a helyüket. Nincs ez másképp a biztonsági bejárati ajtók esetében sem, hiszen meggyőződésünk, hogy a minőség terén nem lehet és nem is érdemes kompromisszumot kötni.

A Realtherm által gyártott és forgalmazott műanyag és alumínium ajtók teljességgel ki tudják elégíteni a vásárlók biztonsági szempontok felé támasztott igényeit, hiszen már alapvetően is fel vannak szerelve olyan biztonsági funkciókkal, melyeket csak kevés gyártó biztosít. Ugyanakkor igény szerint ezeket további zárszerkezetekkel ki lehet egészíteni, a maximális elégedettség érdekében. Mindemellett igyekszünk a biztonsági ajtó árak szempontjából is kedvező ajánlatokkal élni.

Garantáljuk Önnek, ha minket választ, többé nem kell aggódnia afelől, hogy bárki illetéktelen bejuthatna otthonába, hiszen a lehető legjobb biztonsági ajtó fogja Önt és családját védeni.

Amennyiben kérdése van, netán érdeklődni szeretne ajánlatainkról, kínálatunkról, vagy a biztonsági ajtó árak kapcsán szeretne tájékozódni, akkor vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül, készségesen állnak az Ön rendelkezésére.

 

ajánlatkérés

 

 

Hasonló cikkek

Blog 1515409255

Műanyag bejárati ajtók és a biztonság

2023.10.12

tovább
Blog 1528371816

Minden, amit az alumínium burkolatú műanyag ablakokról tudnod kell

2023.10.12

tovább
Blog 1625055757

Hőszigetelt bejárati ajtó, hogyan válasszunk?

2023.10.12

tovább
Facebook Instagram Google map Email Phone

Realtherm k.f.t. kérelmezi az Ön beleegyezését az alábbiakban részletezett célokra:

Az Ön és eszközének személyes adatai (ún. süti adatok - például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat) kezelünk az alábbiakban részletezett célokra. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink ilyen célú adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatja a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Technikai sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal működését. Anonymizált információkat tartalmaznak.

Analitikai sütik

Szolgáltatásaink javítására szolgál. Google Analytics anonym információkat gyűjt az Ön által látogatott oldalakon