2018. szept. 27

Az ablakszigetelés fontossága a forró nyári hónapokban

megfelelő ablakszigetelés nyáron

Valamiért az ablakok hőszigetelő képességének kiemelése csak télen, a súlyos mínuszok idején szokott főszerephez jutni… pedig most, a júniustól augusztusig tartó időszakban biztosan érezzük azt is, hogy a kinti forróság pillanatok alatt beáramlik a lakásba a gyenge hőszigeteléssel rendelkező nyílászárón… legyen az fa, vagy akár műanyag ablak.  

Nyáron a rekkenő hőség ellen sokan klímával védekeznek. Ez önmagában is komoly anyagi megterhelést jelenthet pénztárcánknak. Hiába használunk valamivel olcsóbb technikát a hűtésre – például ventillátort –, a rossz szigetelő képesség sajnos jelentősen megemelheti energiafelhasználásunkat, ugyanis ezen a „gyenge ponton” néhány perc alatt kiszökik a hűvös levegő.  

 

javul a klíma hatékonysága a hőszigetelt ablak esetén

nyáron a hűtés miatt eleve megemelkedik az energiafelhasználásunk

 

A meleg nagyon megviseli az emberi szervezetet 


Az elviselhetetlen forróság, a kibírhatatlanul magas páratartalom mind-mind komoly erőpróba szervezetünk számára, mely ilyenkor különösen nagy igénybevételnek van kitéve. Romlik a koncentráló képesség, és jelentősen lecsökken a reakcióidőnk is. A melegtől gyakran fájhat a fejünk, és ingerlékennyé válhatunk. A fáradékonyság és a vérnyomás megemelkedése szintén gyakori tünet. Mindezek mellett egy túlhevült lakásban a pihenés, az alvás és a relaxálás szinte lehetetlennek tűnő feladat.  

 

jól szigetelő műanyag ablak az egyenletes klímáért

 

Egy jó minőségű műanyag ablak minden évszakban biztosítja a megfelelő hőmérsékletet 


Miért dideregnél télen, ha megy a fűtés? Miért izzadnál nyáron, ha használod a klímát? Ha Te is korszerű Realtherm műanyag ablakot választasz otthonodba, jelentősen lecsökkentheted az egyébként gyakran csillagászati összegekhez közelítő fűtés- és áramszámládat! 

Ehhez költségkímélő ajánlatunk az Optimum termékcsalád műanyag ablaka , mely kedvező ár-érték arányának és kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően az egyik legnépszerűbb Realtherm nyílászáró típus! 

 

 

(616 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?