menü bezár
vissza a listaoldalra

Ablakcsere a korszerűsítés és energiatakarékosság jegyében

2023. okt.. 12
Blog 1610025448

Világszerte nagy problémát, és felesleges kiadásokat jelentenek a háztartásokban az elavult nyílászárórendszerek használata. Az olyan ablakok megléte miatt, melyek nem szigetelnek megfelelően, az egyes családok szó szerint feleslegesen dobják ki a pénzt az ablakon a fűtés vagy klimatizáció jegyében. Egy minőségi ablakcsere azonban számos felmerülő és meglévő problémát képes orvosolni, s a funkcionalitáson túl új megjelenést, stílust is kölcsönözhet otthonának. A következő cikkben igyekszünk lerántani a leplet arról, hogy miért is érdemes befektetni az ablakcserébe, illetve, hogy milyen előnyökkel jár, ha új, modern és esztétikus nyílászárókat vásárol.

 

Érdemes elszánni magunkat az ablakcsere mellett?

Kifejezetten igen! Megtérülő beruházás, ha lakásfelújításon gondolkodik


A mai napig számtalan otthonban köszönnek vissza elavult, elégtelenül szigetelő nyílászárók. És mit csinál ilyenkor a legtöbb ember? Rosszabb esetben szemet huny a probléma felett és bőven beéri a gyengébben teljesítő régi nyílászáróval, még akkor is, ha tényként lehet kezelni, hogy veszteséges mellette fűteni vagy éppen hűteni.

Egy picivel jobb esetben a tulajdonos felismeri a problémát, és végre eljut odáig, hogy lecserélje a nyílászárókat. A legoptimálisabb esetben pedig miután mindent mérlegelt a tulajdonos (várható előnyök, energiatakarékosság, ablakcsere ár stb.), megválik a régi ablakoktól és egy sokkal ígéretesebb, hatékonyabb kivitelben kezd el gondolkodni. Ilyen a műanyag vagy alumínium profilrendszer is, ha ablakcsere a cél.

Egy modern és ízlésesen kialakított otthonból a nyílászárók sem hiányozhatnak, így manapság egyre többen vágnak bele az ajtócsere, ablakcsere folyamatába. Habár elsőre fáradságos folyamatnak tűnhet, hosszú távon csakis a mi javunkat, valamint a környezetét szolgálják. Eláruljuk, hogy miért!


Tényleg ennyire megéri az ablakcsere?

Gyorsan kifizetődő befektetés


A tökéletes ablakszerkezet megtalálása több szempontból nélkülözhetetlen, azonban a legfontosabb funkciója értelemszerűen a hő-, és hangszigetelés. Az olyan elavult otthonokban, ahol a kiadások nagy részét a fűtés teszi ki, ott az ablakcsere a legelső és legfontosabb lépés a családi kassza kímélése és a komfortérzet növelése céljából.

Gondoljunk csak bele, hogy megéri nekünk átvészelni még egy fűtési szezont egy rosszul szigetelő ablakkal, vagy már inkább úgy kezdenénk a következő időszakot, hogy biztosan nem dobunk ki több energiát az ablakon?

Ez a befektetés egy rendkívül gyorsan megtérülő, egyszeri kiadást jelent, hiszen az ablakcsere ár sokkal hamarabb megtérül, mint a fűtési rendszer átalakítása, korszerűsítése, de ugyanez igaz a klímaberendezésekre is a nyári hőségben. A Realtherm-nél gondoskodtunk róla, hogy mindenki megtalálhassa a számításait, hiszen kiváló ár-érték arányú termékkel segítjük ügyfeleinket, hogy bátrabban fogjanak bele a korszerűsítésbe.

Mivel várjuk, ha minket választ? Minőségi nyílászárók, barátságos ablakcsere árak, állandó ablakcsere akció!


Kérjen ajánlatot

 

Nyugodtabb mindennapok


A mai, nyüzsgő világunkban a hangszigetelés is prioritást élvez, főleg a nagyvárosokban, ahol soha nem áll meg az élet. Minőségi pihenésre pedig mindenkinek szüksége van, legyen szó az alvásról, vagy a délutáni kikapcsolódásról. De mindemellett azt is érdemes lehet megemlíteni, hogy egyre többen térnek át például az otthoni munkavégzésre, ahol nagyon is sokat számít az, hogy milyen munkakörnyezetet tudunk magunknak kialakítani. Hogyha nagyon behallatszik az utca zaja, hangos a szomszéd, vagy folyton ugat kint a kutya, akkor könnyen elterelődhet a figyelmünk a fontos dolgokról, ami végső soron a munka rovására megy majd.

A műanyag és alumínium nyílászárók nagy előnye, hogy nem csak a hőszigetelés terén brillíroznak, de az optimális hangszigetelésben is támaszkodhatunk rájuk. Kínálatunkkal nyugodtan telhetnek mindennapjai, hiszen 2 vagy 3 rétegű üvegezés mellett is dönthet, emellett pedig olyan nyílászárókat kínálunk, amelyeknél a hanggátlási érték akár 46dB is lehet.

ablakcsere
Ablakcsere akció, kedvező ablakcsere árak? Velünk megéri belevágni a jobb életminőség érdekében!

 

Modern, megbízható és esztétikus ablakok


Ma már megannyi lehetőség közül válogathat, ha Ön is felújításon töri a fejét, hiszen a nyílászárópiac hatalmas kínálatot nyújt a vásárlóknak, s a technika fejlődésének köszönhetően évről évre jobb minőségű termékek kerülnek ki a gyártósorokról, megfizethető ablakcsere ár mellett.

Sokan ragaszkodnak még mindig a hagyományos fából készült kivitelekhez annak ellenére, hogy az energiatudatosságot tekintve már eljárt felettük az idő. Habár tényleg gyönyörűen festenek és a többi fa bútorral együtt egy igéző enteriőrt engednek kibontakoztatni, a szigetelés tekintetében már lekörözték őket a műanyag és alumínium társaik. Ránk mosolyoghat azonban a szerencse, hiszen a technológia fejlődésével lehetőség adódott már olyan nyílászárók gyártására is, amelyek habár megjelenésükben a fára emlékeztetnek, de minden más tulajdonságuk a legmodernebb kivitelekével egyezik meg. Cégünk ezt például a dekorfóliázás módszerével éri el, ahol van lehetőség fa hatású megjelenést is választani.

Nálunk tehát nem csak kedvező ablakcsere árak várják, de rendkívül széles termékpaletta is. A termékek sokszínűségét jelzi például, hogy a Realtherm kínálatában találkozhat egyrészt műanyag és alumínium ablak típusokkal, a legkülönbözőbb méretekben, formákban, a RAL színskála szinte minden árnyalatában, s ezen kívül megannyi egyedi igénynek is eleget tudunk tenni ügyfeleink elégedettsége végett. Az általunk forgalmazott műanyag és alumínium profilrendszerek minden élethelyzetben megállják a helyüket, legyen szó egy hatalmas irodaépületről, egy családi házról vagy egy panellakásról.

Ha Realtherm, akkor állandó ablakcsere akció!

Tekintse meg aktuális katalógusainkat >



Minimális karbantartási igény


A hagyományos fa nyílászárókkal nem csak a fűtési/hűtési költségeink lehetnek magasabbak, de idővel a karbantartás gondolatával is meg kell barátkoznunk. Egy újonnan beépített nyílászáró általában minden tekintetben megfelelő, elég azonban csupán pár évet (vagy néha sajnos kevesebbet) várni ahhoz, hogy megismerkedjünk a hátrányokkal is, ha élő anyagot választunk. A fa felületek nem tűrik jól a nedvességet, de még a magas UV sugárzást sem. Az esetek túlnyomó részében a festék idővel elkezd lepattogni, újra kell majd csiszolni, lakkozni és festeni az ablakkeretet. Ez az általánosnak tekinthető probléma a Realtherm által kínált profil rendszerek esetében fel sem merülhet.

Nagyon jól tűrik a mechanikai és környezeti hatásokat, nem fognak korrodálni, vetemedni, elszíneződni. A műanyag és alumínium ablakok karbantartása, tisztítása is sokkal egyszerűbb és gyorsabb folyamat, nem beszélve arról, hogy ezen termékeknek a gyártása is hamarabb teljesül, mint például a faablakoké, melynek révén a gyártók a magas minőséget ötvözik a megfizethető árakkal.

 

Rezsiköltség-csökkentés ablakcserével


A lakások, családi házak rezsiköltségének tetemes részét a fűtésre, légkondiconálásra szánt összegek teszik ki. A modern nyílászárók a korábbi egyszerű üvegezésű ablakokkal szemben a hőveszteségi értéket a korábbiak egynegyede alá szoríthatják, azaz a több légkamrás ablakok képesek akár 30-40-50%-kal is lecsökkenteni a felesleges kiadásokat, nem mellesleg a hangszigetelés problémája is könnyedén áthidalható ily módon. Különösen fontos lehet a tökéletes hőszigetelés, ha otthonában a megújuló energiaforrásokat használja fel fűtésre, hűtésre, hiszen a napelemekbe, napkollektorokba fektetett összegek nem térülnek meg egyhamar, csak évek múltán. Sokkal hamarabb kifizetődnek azonban, ha odafigyel arra, hogy korszerű és jó minőségű nyílászárókat használjon. A Realtherm által kínált műanyag és alumínium profilok esetében a hőátbocsátási értékek minden terméknél a kiváló kategóriába esnek, igény szerint pedig tovább növelheti a szigetelő értéket például 3 üvegréteg vagy vastagabb üvegezés választásával.

 

ablakcsere a korszerűsítés jegyében

A korszerű ablakok a funkcionalitáson túl otthona stílusos és komplex megjelenését is sugallják

 

Összegzés


A korszerűsítő ablakcsere akkor lesz igazán hatékony, ha előre felméri, milyen paramétereknek is kell megfelelnie a kiválasztandó ablaknak. Ehhez sosem árt szakértő segítségét kérni, mivelhogy ezzel nagyban megkönnyítheti saját dolgát, felvázolhatja elképzeléseit. A legkorszerűbb ablakok a műanyag és alumínium termékek, a Realtherm kínálatában mindkét terméktípus elérhető.

A műanyag, vagy alumínium nyílászárókkal kivitelezett ablakcsere mindig jó döntésnek bizonyul, hiszen ezek a minőségi termékek a kialakításuknak köszönhetően kiváló hő-, és hangszigetelő tulajdonságokkal bírnak, ráadásképp élettartamuk sokkal hosszabb, mint a fából készült társaiké, hiszen rendkívül jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak minden évszakban. Ez a jellemvonás szintén a költséghatékony mivoltát erősíti az ablakcsere procedúrájának, miképp hosszú évekig, netán évtizedekig nem kell ismét pénzt fordítania a nyílászárók korszerűsítésébe.

 

Mikor szükséges az ablakcsere?


Most, hogy már tudjuk az ablakcsere összes előnyét, nézzük meg azokat a konkrét eseteket, amikor nagy eséllyel elkerülhetetlenné válik a minőségi termékek beszerzése és alkalmazása.

  • Magától értetődő, hogy, amennyiben lakásépítésére, vagy felújításra szánja el magát, nem érdemes a nyílászárókon spórolni, hiszen a későbbiekben rengetek problémát és kiadást szülhet a gyatrább színvonalú gyártmányok beépítése.
  • Mint arra már többször utaltunk, az ablakcsere szükségességének első jele a magas fűtésszámla, hiszen ez azt sugallja, hogy a nyílászárórendszer elavult és nem képes ellátni azt a feladatot, amire rendeltetett. 
  • A hőszigeteléssel pedig nagyon szorosan összefügg a hangszigetelés fontossága, főleg ha nagyvárosban, közlekedési csomópontok mellett lakik. 
  • Az elavult ablakokra sokszor nem lehet új redőnyt, reluxát, szúnyoghálót felszerelni, hiszen annak fizikai állapota nem teszi ezt lehetővé, ezzel pedig nem tudja elkerülni a fényszennyezés, erős napsütés, rovarok okozta kellemetlenségeket. 
  • Ha azt tapasztalja, hogy a falak penészesek, vagy gombásodásnak indultak, az annak a jele, hogy a szellőztetés nem jól megoldott, a rossz minőségű ablakok közelében a pára lecsapódik, melyet a falak sínylenek meg, hámlani kezd a festék, s a penészedés nemcsak, hogy visszataszító látvány, de egészségügyi szempontból is veszélyes lehet. 
  • A mai, modern ablakok kialakításuknak köszönhetően akár porallergiáját is enyhíthetik egy ablakcsere révén, hiszen olyan nyílászárókról beszélünk, melyek az utcáról érkező port, polleneket is nagy hatékonysággal képesek felfogni. 
  • S végül, ám koránt sem utolsó sorban, a biztonság, és betörésvédelem szempontjából is érdemes korszerűsítésbe kezdeni, hiszen az elavult ablakszerkezetek szinte meghívók a betörők számára, a könnyű zsákmány ígéretével kecsegtetnek, ám egy stabil, strapabíró, esetleg riasztóval is felszerelt ablakot inkább messziről elkerülik az illetéktelen behatolók.


Persze még hosszasan sorolhatnánk, hogy milyen előnyökkel jár az, ha elszánja magát az ablakcsere mellett, de most csupán a legfontosabb szempontokat gyűjtöttük össze Önnek. A felsorolt okok gyakran egészülnek ki az egyedi elképzelések és igények támasztotta elvárásokkal, melyeket csak a legmodernebb eszközök képesek maradéktalanul teljesíteni.

 

Ablakcsere akció után keresgél?


A mai gazdasági helyzetben sajnos nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy előteremtse a költségeket a korszerűsítésre. Természetesen a teljes és átfogó ablakcsere nem olcsó mulatság, ám szerencsére ma már számos pályázati lehetőséggel lehet élni az energiatakarékosság és környezetvédelem jegyében. Még 2022 végéig elérhető az Otthonfelújítási Támogatás, melynek keretein belül akár 50% állami támogatással cserélheti le elavult ablakait. Persze ezen kívül is elérhető több uniós, kormányzati, vagy önkormányzati támogatás is, így érdemes mindig résen lenni, és lecsapni az aktuális lehetőségekre.

Ha kérdése van az ablakcsere kapcsán, Ön is szeretné felújítani elavult nyílászárórendszereit, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot ajánlatkérő űrlapunkon a város megjelölésével, s minden kérdésére választ kaphat, s válogathat széles termékkínálatunkból is.

Ablakcsere akció?! Kérje személyre szabott árajánlatunkat!

 

ajánlatkérés

 

 

Energiahatékonyságban a jövő


Az energiatakarékosság fogalma ma már egyre jobban előtérbe kerül a háztartásokban is, hiszen közös érdekünkké vált, hogy valahogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Ma már szerencsére számtalan módunk van erre, hiszen ennek jelentősége még a legapróbbnak tűnő dolgokban is visszaköszön. Ilyen lehet például egy kiváló energiaosztályba sorolt háztartási berendezés, amely számos környezetkímélő újítással van felruházva. Talán elsőre kevesen gondolnánk erre, de a nyílászárók is ugyanúgy hozzájárulnak ahhoz, hogy egy igazán fenntartható háztartást tudhassunk magunkénak.

 

Miért éri meg megválni a régi nyílászáróktól?

Az ablakcsere ár alapján tényleg kifizetődő lehet?


Sajnos nemcsak hazánkban, de világszinten is jelentős problémát okoznak az olyan nyílászárók, amelyek már réges-régen elavultnak számítanak. Annak érdekében, hogy mind a téli, mind pedig a nyári hónapokban is komfortosan érezhessük magunkat a négy fal között, elengedhetetlen tényező lesz a megfelelő hőszigetelés. Amennyiben egy ajtó, ablak nem képes erre, a fűtésre fordított pénz és energia felesleges pazarlás lesz. Egy korszerűtlen nyílászáró pedig minden csak nem kifizetődő választás.

Csak, hogy néhány „apróságot” említsünk ezek közül:

 

  • egy gyenge hőszigeteléssel bíró nyílászáró magas fűtésszámlát halmozhat fel, hiszen ezek mentén könnyen elszökhet a hő,
  • egy nem megfelelően szigetelt ablak még az utca zaját is képes átengedni, megzavarva ezzel tökéletes pihenésünket,
  • egy rosszul záródó nyílászáró mellett az értékeink, sőt még családunk sem lesz teljesen biztonságban.

 

Bármi is legyen tehát a mozgatórugója az új nyílászárók beépítésének, nem árt tartós minőségben gondolkodnunk ahhoz, hogy beruházásunk valóban megtérülhessen majd!

 

ablakcsere ár a jobb szigetelés eléréséhezablakcsere árak a modern új külsőhöz
Egy korszerű nyílászáró elengedhetetlen a komfortérzet megteremtéséhez

 

Korszerű nyílászárók: az energiatakarékosság nagymesterei


Akadnak, akik huzatfogó párnákkal próbálják kint tartani a hideget, mások a redőnyre esküsznek, és vannak, akik inkább jó minőségű nyílászárókat szereltetnek be.

A műanyag és alumínium nyílászárók vitathatlan előnyeikkel lopták be magukat a felhasználók szívébe. Például tartós és megbízható a kialakításuk, szuper esztétikus a kinézetük, illetőleg segítenek a háztartásunk energiahatékonyságának növelésében is. Azt lehet mondani, hogy a mai modern kivitelek a szigetelés tekintetében gyakorlatilag lekörözhetetlen fölényekkel kecsegtetnek. Egy megfelelő hatásfokú hőszigeteléssel ugyanis számokban mérhető összegeket spórolhatunk meg a hónap végén, hiszen a fűtésszezonban a hőveszteséget, nyáron pedig a hőterhelést is mérsékelhetjük. Ezen felül pedig a kellemetlen páralecsapódással és penészesedéssel is leszámolhatunk, ha egy műanyag vagy alumínium nyílászáró mellett döntünk. Egy mai korszerű nyílászáró tehát képes akár 30-50%-kal is csökkenteni a rezsiköltségeken, hiszen olyan modellek kerülnek le a tervezőasztalról, amelyek minimális hőátbocsátási tényezővel rendelkeznek. 

 

Nyisson új ablakot a világra a Realtherm nyílászárókkal!

A hely, ahol barátságos ablakcsere árak várják!


Egy minőségi ablakcsere tehát nemcsak abban lesz majd a segítségünkre, hogy egy fenntarthatóbb életteret alakítsunk ki magunknak, de az új nyílászáró alapvető funkcionalitásán túl, megnyerő külsővel ruházza majd fel otthonunkat.

A Realtherm kínálatában kiváló hang-és hőszigeteléssel felvértezett nyílászárókkal várjuk mindazokat, akiknek fontos a tartós kialakítás, a lehengerlő megjelenés, és a biztonságos, hosszútávú használat. Ha műanyag vagy alumínium ablakokról van szó, akkor az esztétikus megjelenésről sem kell lemondania a leendő tulajdonosoknak. A Realtherm nyílászárók jelenleg a RAL színskála szinte minden árnyalatában elérhetőek, sőt mi több, még a kiegészítő elemek is színezhetők a tökéletes harmónia érdekében!

Ablakcsere van kilátásban? Nézzen szét az elérhető modellek között, és teremtsen tökéletes komfortot otthonában csupán egy egyszeri beruházással!

 

TEKINTSE MEG AKTUÁLIS KATalógusonkat >

 

 

Hasonló cikkek

Image 2023 08 04 T143328 537

Mitől párásodik az ablak? Okok és megoldások

2023.02.21

Bizonyára Ön is tapasztalta már otthonában a párásodás jelenségét az ablakokon, esetleg az üvegfelülettel dekorált ajtókon.

tovább
Blog 1627983163

A 3 rétegű üveg ablak mikor a legjobb választás?

2023.10.12

tovább
Blog 1661415209

Fürdőszoba ablak, így válassza ki!

2023.10.12

tovább
Facebook Instagram Google map Email Phone

Realtherm k.f.t. kérelmezi az Ön beleegyezését az alábbiakban részletezett célokra:

Az Ön és eszközének személyes adatai (ún. süti adatok - például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat) kezelünk az alábbiakban részletezett célokra. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink ilyen célú adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatja a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Technikai sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal működését. Anonymizált információkat tartalmaznak.

Analitikai sütik

Szolgáltatásaink javítására szolgál. Google Analytics anonym információkat gyűjt az Ön által látogatott oldalakon