menü bezár
vissza a listaoldalra

Ablak beépítés

2023. okt.. 12
Blog 1630422444

Az ablakcsere mindig kényes kérdés, hiszen nagy gondot kell fordítanunk arra, hogy milyen típusú, minőségű, alapanyagú ablakokat szeretnénk beépíteni otthonunkba. Számos dolgot szem előtt kell tartani, kezdve a legkézenfekvőbb hő-, és hangszigetelési paraméterektől, a páraáteresztésen és az időtállóságon keresztül a megjelenésig. Annak érdekében, hogy biztosan ne nyúljunk mellé érdemes pár dolgot figyelembe venni és ennek fényében meghozni a végső döntést. Az alábbi cikkben megpróbálunk némi segítséget nyújtani Önnek abban, hogy mire figyeljen, ha új ablak beépítése előtt áll.

 

Már konkrét elképzelései vannak, hogy milyen ablakot szeretne? Töltse ki online űrlapunkat és rövid időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

 

Árajánlatkérés

 

Nyisson új ablakot a világra!

Ma már a lehetőségek végtelen tárháza áll a vásárlók rendelkezésére, hiszen rengeteg gyártó rengeteg féle gyártmánya közül válogathatunk ízlésünknek, igényeinknek megfelelően. Mindenkinek mások az egyéni preferenciái, elvárásai, nem csupán a minőség, de az ablak beépítés árak tekintetében is. 

Ami azonban minden ablak beépítés kivitelezésében közös, az az előzetes felmérés, hiszen pontos adatok híján igen nehéz megfelelő nyílászárókat találni.

 

Előzetes felmérések, különleges igények

Az új ablak beépítés gyakori oka, hogy a megbízó valamilyen oknál fogva nem elégedett az ablakai méretével. Egy ablakcsere során akár az ablakok helyének méretváltoztatására is van lehetőség, így az ügyfelek saját elképzeléseik alapján növelhetik, vagy épp csökkenthetik új ablakaik méreteit.

Szintén fontos kérdés, hogy az új ablak beépítése előtt el kell dönteni, hogy melyik irányba nyíljon, figyelembe véve, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, valamint azt is eldönthetjük, hogy egy-, vagy kétszárnyú ablakot szeretnénk.

Az ablakcsere módjának megválasztását elsősorban a ház szerkezete határozza meg, de régi ablakok cseréje esetén a meglévő ablak is befolyásoló tényező. A választott, vagy az alkalmazható eljárás nagyban befolyásolja az ablak beépítés árak alakulását is. Két fő eshetőség van az ablak beépítés terén, az első az új házakban történő beépítés, a másik a meglévő ablakok cseréje. Utóbbi mindig nagyobb kihívást jelent, így az ilyen típusú ablak beépítés ár szempontjából is jelentősebb.

 

 

megfizethető ablak beépítés árak
A Realtherm kínálatában garantáltan megtalálhatja az otthona stílusához leginkább illő nyílászárókat

 

Legfontosabb szempontok, ha új ablakot szeretne

Miután már szót ejtettünk arról, milyen előzetes mérések szükségesek ahhoz, hogy el tudjunk indulni, arról is beszélni kell, hogy melyek a legfontosabb paraméterei, tulajdonságai az ablakprofiloknak, melyek ismeretében lehet dönteni arról, hogy konkrétan milyen terméket is szeretne vásárolni, persze az ablak beépítés ár sem utolsó szempont.

 

Szigetelőképesség

Természetesen az első és legfontosabb szempont új ablak beépítése előtt a hő-, és hangszigetelés kérdése. A rezsiköltségeken minden háztartás próbál valamilyen úton-módon spórolni, ám ez nem mindig egyszerű, különösen a fűtési szezonban. Sajnos rengeteg plusz költség keletkezik a nem megfelelően szigetelő nyílászárók használatából fakadóan, holott egy jól szigetelő, korszerű ablakkal rengeteg pénzt és energiát meg lehetne spórolni. Ez persze nem csak a fűtési szezonra vonatkozik, hiszen egyre többen használnak légkondicionáló berendezéseket is, melyek szintén akkor lesznek hatékonyak, ha megfelelő az otthona hőszigetelése.

A másik aspektus a hangszigetelés, mely szintén a legfontosabb szempontok közé tartozik új ablak beépítés során. Ez főleg a városi környezetben hangsúlyos, ahol mindennapos a hangzavar, így a nyugodt pihenés feltétele a megfelelő hangszigetelés. Természetesen itt is az egyéni preferenciák érvényesülnek, így éljen akár nagyvárosban, akár egy kistelepülésen, a hangszigetelés mindig kiemelt szerepet kaphat.

Érdemes tehát a vásárlás során érdeklődni a forgalmazóktól az egyes termékek szigetelési képességeit illetően. Amennyiben a Realtherm által is forgalmazott termékeket választaná otthonába, akkor garantáltan nem nyúlhat mellé, ugyanis nyílászáróink minden szempontból kiemelkedő hang-, és hőszigetelési paraméterekkel bírnak függetlenül attól, hogy műanyag, vagy épp alumínium profilokra vágyik.

 

szakszerű ablak beépítés ár

Alapanyag

És ezzel el is jutottunk egy újabb szemponthoz, mégpedig az alapanyag kérdéséig, ugyanis ez több dolgot is befolyásol. Napjainkban alapvetően három alapanyag áll rendelkezésre új ablak beépítése során, ezek a fa, műanyag és alumínium. A fa nyílászárókat nem elsődlegesen a funkcionalitásuk, hanem esztétikai szerepük miatt választják még most is sokan, azonban egyre kevésbé népszerű, hiszen az alumínium és műanyag termékek messze lekörözik a fa gyártmányokat a teljesítmény és biztonságtechnika terén is, nem beszélve arról, hogy esztétikai szempontból is népszerűbbek az egyszerű, letisztult fém, vagy műanyag nyílászárók. Ezért most elsősorban utóbbi két típusról ejtenénk pár szót.

A PVC alapú termékek rengeteg előnnyel járnak. A műanyag nyílászárók élettartamát a gyártók évtizedekre kalibrálják, s funkcionalitásukat tekintve is rendkívül effektívnek bizonyulnak, megfizethető áron kínálnak kiváló minőséget és megjelenést.

A napjainkban gyártott, minőségi műanyag ablakok páratlan hő-, és hangszigetelési képességekkel bírnak, ráadásul egyik legfőbb előnyük az áruk. Ha alacsonyabb ablak beépítés árak mellett szeretne nívós termékeket, akkor a műanyag ablakokat ajánljuk, hiszen jóval alacsonyabb a beruházási költségük. Ez persze nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne effektívebb egy műanyag termék az alumíniumból készült társával szemben. Az árkülönbség elsősorban abból fakad, hogy az alumínium előállítása jóval költségesebb. A műanyag nyílászárók emellett szinte semmilyen karbantartást nem igényelnek, egyszerűen tisztíthatók.

Alumínium ablakokat főként ott használnak, ahol nagyobb a statikai követelmény a karcsú megjelenés mellett. Egyik legfőbb előnye az alumínium gyártmányoknak az időtállóság. Könnyűszerrel ellenállnak az időjárás viszontagságainak, az anyag nem fog deformálódni sem a használattól, sem a külső környezeti tényezőktől, úgy mint a hőtágulás, fagy, ugyanis rendkívül stabilak, bírják a fokozott igénybevételt. Karbantartásra ez esetben sem kell különösebb figyelmet fordítanunk.
Az alumínium ablakok is kiemelkedő hő-, és hangszigetelési képességekkel bírnak, persze gyártótól és terméktípustól függően vannak eltérések. Nagy általánosságban azt lehet elmondani, hogy a műanyag ablakok hőszigetelése valamennyivel jobb, azonban itt is figyelembe kell venni azt, hogy mely gyártó, mely termékeiről van szó, hiszen a szigetelőképesség sokszor ennek a függvénye, de az is sokat nyom a latba, hogy hány légkamrás a szóban forgó termék.

Mind a fém, mind a műanyag nyílászárók terén a szín-, és formavilág igen széles skálája érhető el, a döntés az Öné, miként kívánja ezeket kombinálni a funkcionalitás adta lehetőségekkel. Önnek kell eldöntenie, hogy mely tulajdonságokat tartja legfontosabbnak, és milyen kategóriában gondolkodik ablak beépítés árak szempontjából.

 

Biztonság

Szintén kiemelt szerepe van a biztonságtechnikának is. A nem megfelelő nyílászárók tökéletes célpontokat jelentenek a betörőknek, hiszen a régi, elavult, vagy gyenge minőségű ablakokat könnyszűrrel kinyitják, s pillanatok alatt kirabolhatják. Manapság a gyártók külön figyelmet fordítanak a biztonságosságra is, így az új ablak beépítése előtt ezt is érdemes szem előtt tartani, és érdeklődni a forgalmazónál, gyártónál. Tévhit, hogy az alumínium ablakok biztonságosabbak lennének, mint a műanyag termékek, ez teljes mértékben termékfüggő.

 

Megjelenés

Új ablak vásárlása során szintén lényeges szempont a megjelenés. Míg korábban ez nem játszott főszerepet, ma már elvárás a gyártóktól, hogy termékeik ötvözzék a funkcionalitást és az esztétikus megjelenést. A vásárlók egyéni igényeinek megfelelően ma már rengeteg formavilágú, alakzatú, színű termék megvásárolható, vagy akár az egyéni preferenciáknak megfelelően személyre is szabható, így bárki megtalálhatja az ablakot, ami leginkább tükrözi stílusát.

 

Válasszon a Realtherm kínálatából!

Az itt leírt szempontok iránymutatóként szolgálnak, hiszen mindenkinek mások az elvárásai, igényei. Ugyanakkor az ablak beépítés ár tekintetében igen sokat nyom a latba egy-egy tulajdonság. A magasabb minőséget képviselő, de drágább nyílászárók, olyan hosszútávú befektetések, melyek idővel garantáltan megtérülnek.

A Realtherm kínálatában prémium minőségű fém-, és műanyag ablakok széles repertoárját kínáljuk Önnek. Bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb termékeket, függetlenül attól, hogy a fő szempont az ablak beépítés ár, szigetelőképesség, alapanyag, biztonság, megjelenés, vagy mindez egyszerre.
Ha a mi termékeinket választja, garantáljuk, hogy hosszú évekig nem lesz problémája a nyílászárókkal.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot online ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével és kollégáink rövid időn belül megkeresik Önt elérhetőségein!

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

 

 

 

Hasonló cikkek

Blog0
#alumínium ablak #alumínium bejárati ajtó #prémium minőségű nyílászárók

Miért érdemes az alumínium nyílászárókat választani? A legfontosabb előnyök

2024.02.14

Szeretné, ha otthona modern és luxus légkört árasztana? Kedveli a tágas, üvegfalakkal átitatott terek hangulatát, és nem jelent Önnek gondot, ha némi többletet kell fizetni a ...

tovább
Blog 1664263164

Energiatakarékos ablak, így készüljön a télre

2023.10.12

tovább
Blog 1515405333

Csarnokátadó ünnepség, új lendület a műanyag nyílászárók gyártásában!

2023.10.12

tovább
Facebook Instagram Google map Email Phone

Realtherm k.f.t. kérelmezi az Ön beleegyezését az alábbiakban részletezett célokra:

Az Ön és eszközének személyes adatai (ún. süti adatok - például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat) kezelünk az alábbiakban részletezett célokra. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink ilyen célú adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatja a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Technikai sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal működését. Anonymizált információkat tartalmaznak.

Analitikai sütik

Szolgáltatásaink javítására szolgál. Google Analytics anonym információkat gyűjt az Ön által látogatott oldalakon