2018. jan. 30

A műanyag nyílászárók és az energiatakarékosság

energiatakarékos műanyag nyílászárók

Sokszor átbeszélt téma már a műanyag nyílászárók szigetelőképességének fontossága, ezt mondanunk sem kell. Na, de miért is fontos ez? Jól ismerjük az érzést, amikor kézhez kapjuk a gázszámlát, vagy amikor kifizetjük azt a több mázsa fát télen és valljuk, be senkinek sem érinti jól a pénztárcáját a dolog. A legtöbb ember a világból kimenne, hogy csökkenthesse azt a számot, ami ott vigyorog rá gúnyosan azon a kis sárga szelvényen a téli hónapokban.

A kérdés, hogyan is érhetnénk ezt el? Ennek persze több módja van, a fal szigetelése, megfelelő fűtőtestek a megfelelő műanyag ablakba történő beruházás. Bár a beruházás talán nem is jó szó, használjuk inkább a befektetés kifejezést! Mert bátran mondhatjuk: A jó minőségű műanyag ablak beszerzése a lakásba egy igazi hosszú távú befektetés.

 

környezettudatos műanyag ablak gyártás

A műanyag ablak ma már nem csak a gyártási folyamatát tekintve környezettudatos.

 

Honnan tudhatod melyik nyílászáró fogja neked a legtöbb energiát és ezzel pénzt megspórolni?

 

  • Tudnunk kell, hogy a kiválasztott nyílászáró kerete (a továbbiakban profilja) belülről hány légkamrából áll. Manapság egy korrekt műanyag nyílászáró profilja 5 légkamrás, a régebbiek 3 légkamrával rendelkeznek, de ez már elavultnak mondható. Tehát minél több a légkamra, annál jobban szigetel. 
  • Fontos, hogy hány réteg üveggel rendelkezik a nyílászáró. Ez is pontosan úgy van, ahogy elsőre gondolná az ember: a rétegek számával a szigetelőképesség is nő.
  • UG érték: Minél alacsonyabb ez az érték annál jobb, ugyanis ez az érték azt mutatja, hogy az üveg mennyi hőt enged keresztül.

 

kiváló hőszigetelésű műanyag ablak

A műanyag ablak költségkímélő, energiatakarékos, kiváló hő-és hangszigetelési értékekkel bír.

 

A műanyag ablak hőszigeteléséről

Fontos a körültekintés a szigetelőképesség tekintetében. Nyilvánvaló persze, hogy minél jobban szigetel egy műanyag nyílászáró annál jobban nő az ára is, azonban az a bizonyos sárga csekken szereplő szám ezzel arányosan csökken. Így idővel a jó nyílászáró megdolgozik a saját áráért.

 

(1593 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?