2018. aug. 30

A műanyag bejárati ajtó minőségét meghatározó tényezők

Mitől minőségi egy műanyag bejárati ajtó?

Nehéz eligazodni a nyílászárók kínálatának rengetegében, hiszen annyi termék van a piacon, ráadásul a legkülönbözőbb árfekvésekben. A legtöbb kereskedő kihangsúlyozza, hogy kiváló minőségű termékeket kínál kedvező áron. Na de mitől minőségi egy bejárati ajtó?!

Nem csak a külcsín a fontos!

Mindenki olyan bejárati ajtót szeretne, mely a külvilág számára csalogató és esztétikus látványt biztosít. Fontos azonban tudni, hogy első ránézésre talán nem is látható, hogy probléma van a kiszemelt nyílászáróval. Akármennyire tetszetős és mutatós, ne csak a külcsínnel törődjünk, hanem vizsgáljuk meg a technikai paramétereket is!

 

Merevítés, ajtóprofil: A vetemedés veszélye leginkább a sötét színű fóliás ajtóknál áll fent. Ezt a profilban elhelyezett megfelelő vastagságú acélmerevítés használatával (2-2.5 mm vastag horganyzott acél zártszelvény) színes ajtók esetén HPL betétpanelekkel kerülhetjük el. A leemelésgátló ajtópánt pedig szinte alapkövetelménynek mondható!

HPL jelentése: A HPL egy újszerű, innovatív műgyanta, ami a hagyományos PVC ajtópanelekkel szemben sokkal hosszabb élettartamot biztosít azáltal, hogy szinte egyáltalán nem változtatja a formáját, erős UV, illetve hő hatásainak is kiválóan ellen áll.

 

merevítéssel ellátott műanyag bejárati ajtó

 

A vasalatrendszer fontossága: a legjobb, ha több ponton záródó vasalatrendszerrel felszerelt nyílászárót választunk. Termékeink egytől-egyig ilyen minőségi vasalatrendszerrel vannak felszerelve. Ha kifejezetten féltjük otthonunk biztonságát, érdemes lehet integrált többpontos zárral és biztonsági vasalat beépítésével kérni új műanyag bejárati ajtónkat

 

MABISZ ajánlás (?): A MABISZ, vagyis a Magyar Biztosítók Országos Szövetsége által jóváhagyott és elismert zárszerkezettel készülő nyílászárót építtessünk be. Ez garantálja a védelmet a leggyakrabban alkalmazott betörési technikákkal szemben. Műanyag bejárati ajtóink természetesen a MABISZ által minősített rúdzárral vannak ellátva.

 

A biztonság nem játék!

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy a minőség az árnál lényegesebb szempont. Ha nem áll rendelkezésünkre akkora összeg, hogy minőségi betörésbiztos nyílászárót vásároljunk, érdemes picit tovább spórolnunk, hiszen családunk és értéktárgyaink biztonsága nem játék!

 

minőségi nyílászáró értéktárgyaink biztonságáért

(1554 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?