2018. jún. 21

A műanyag ablakok és a környezetvédelem

műanyag ablakok a környezettudatosság jegyében


A 21. század modern társadalmának égető kérdése környezetünk egyre romló állapota. Főleg a megnövekedett hulladéktermelés és a túlzott energiafogyasztás az, mely a legtöbb problémát okozza. Ennek eredménye például a felgyorsult klímaváltozás, vagyis a globális felmelegedés is, mely alapvetően veszélyezteti például a Föld vízkészleteinek elosztását.

 

Mitől környezetbarát egy Realtherm műanyag ablak?

Napjainkban szerencsére egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem fontossága, a fenntartható fejlődés elősegítése. Egy korszerű műanyag nyílászáró vásárlásával mi is sokat tehetünk ökológia lábnyomunk csökkentéséért, környezetünk megóvásáért.

 

Műanyag ablakaink 100%-ban megfelelnek a környezettudatos anyagfelhasználásnak. Ez azt jelenti, hogy nyílászáróink már eleve újrahasznosított anyagból készülnek, illetve a későbbiek folyamán szintén újra azzá válnak. Nem csak anyaghasználatban, hanem az előállításhoz szükséges gépek üzemeltetésénél is elsődleges szempontként tekintünk környezetünk megóvására.

 

újrahasznosítás a műanyag ablakoknál

 

Egy kiválóan szigetelő, minőségi műanyag ablak beépítésével energiát spórolhatunk, mely nem csak a pénztárcánkat kíméli, de igencsak pozitív hatással bír a nem megújuló energiaforrások védelmére nézve is. Ráadásul így a fűtésből származó káros anyagok kibocsájtása is csökkenthető, mely szintén tehermentesíti a környezetet.

 

Mivel a műanyag ablakok nem igényelnek komolyabb karbantartást, elég ritkán tisztítani őket, így a vegyszerfelhasználás is jelentősen csökken.

 

Évről-évre egyre súlyosabb méreteket ölt az erdőírtás. A statisztikák szerint Földünk felszínéről 2-3 nap alatt egy egész Budapestnyi méretű erdőterület tűnik el. Ha fa helyett műanyag nyílászárót vásárolunk, csökkenthetjük a kivágott fák mennyiségét, és sokat tehetünk környezetünkért.

 

környezetkímélés műanyag ablak felhasználással

(831 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?