2018. szept. 06

A fa vagy a műanyag bejárati ajtó a biztonságosabb?

Milyen bejárati ajtót válasszunk?

Teljesen érthető elvárás, ha azt szeretnénk, hogy bejárati ajtónk amellett, hogy kívül-belül szemet gyönyörködtető látványt nyújt, hatásos védelmet is biztosítana az illetéktelen behatolókkal szemben. Senki sem szeretné, ha folyamatosan aggódnia kellene saját és családja testi épsége miatt, vagy azért, mert megvan rá az esély, hogy szeretett és drága tárgyainknak észrevétlenül „lába kél” az éjszaka leple alatt. 

Ezért örök dilemma, hogy vajon melyik az a bejárati ajtó típus, amelyikben nyugodt szívvel megbízhatunk. A következő blogcikkünkben ezt az égetően fontos kérdést igyekszünk körbejárni. 

 

Műanyag bejárati ajtó ≠ könnyű behatolás 


Sokan tévesen azt gondolják, hogy egy fából készült bejárati ajtó jóval nagyobb próbatétel elé állítja a betörőket. Pedig ez közel sincsen így. Biztonságtechnikai megerősítés nélkül nincs számottevő különbség a két típus között.  

 

első osztályú biztonságtechnikai műanyag bejárati ajtók

 

Természetesen az ellenálló képesség javítása, az extrákkal való felszerelés mindig többletköltséget von maga után. Ugyanakkor nem mindegy, hogy mennyit fizettünk „alap nyílászárónkért”. Egy fa bejárati ajtó minden esetben sokkal nagyobb kiadást jelent. Ennek tetejébe még idővel el is vetemedhet, mely komoly záródási problémákhoz vezethet. Így pedig még inkább védtelenné válunk az illetéktelen behatolókkal szemben.  

…akkor mi határozza meg a bejárati ajtó biztonságosságát? Az ajtó alapanyaga tehát nem feltétlenül befolyásolja azt, hogy mennyire könnyű átjutni rajta. Sokkal lényegesebb a belső kialakítás, és persze a zárszerkezet minősége és mechanikája. Rengetegen érvelnek azzal, hogy egy műanyag bejárati ajtót gyorsan és könnyedén át lehet égetni. Éppen ezért érdemes lehet belső acélmerevítéssel rendelkező nyílászárót választanunk, mely ezt egyértelműen megakadályozza. Éppen ezért érdemes lehet acél vagy mdf merevítéssel ellátott betétpanelt választani, mely ezt egyértelműen megakadályozza.

 

leemelésgátlóval ellátott bejárati ajtók

 

Valamennyi Realtherm műanyag bejárati ajtó MABISZ által minősített rúdzárakkal és leemelésgátló ajtópántokkal rendelkezik, megerősítve ezzel saját és családod biztonságérzetét.

 

Válaszd a biztonságot, válaszd a Realtherm termékeit!

(1736 megtekintés)
vissza
  • a műanyag ablak jó választás
    6 ok amiért a műanyag ablak jó választás
  • műanyag ablak tisztítás
    Hogyan tartsuk tisztán és működőképesen műanyag ablakainkat?