Alumínium ablak

 

Alumínium ablak - alumínium toló rendszerek   alu ablak a Realthermnél   alumínium ablak - különösen alacsony energiaigényű épületek kivitelezéséhez

 

 

Napjainkban igen széles választék kínálkozik a nyílászárók terén, ahol mindenki megtalálhatja a maga személyes kedvencét az anyagok, formák és színek végtelen kombinációjában. Az igen nagy népszerűségnek örvendő műanyag ablak mellett azonban mindenképp érdemes szót ejteni az alumínium ablak előnyeiről is.

Miért is éri meg az alu ablak vásárlása, milyen egyedi tulajdonságai vannak, melyek kiváltképp vonzóvá teszik ezt a fajta nyílászárót?

 

 

A korszerűség jegyében

Alumínium ablak széles választékban a Realthermnél

A modern architektúrában egyre népszerűbbek a nagy üvegfelületek, a hatalmas nyílászárók, és emelő-toló ajtó-, vagy ablakszerkezetek. A nagy méret ugyanakkor speciális tulajdonságokat igényel, éppen ezért olyan anyagokból érdemes ezeket kialakítani, melyek egyszerre stabilak, könnyűek, minimális a hőtágulásuk és az időjárás viszontagságainak is hosszútávon ellenállnak. Erre a legmegfelelőbb anyagnak az alumínium bizonyult.

Az alumínium ablak számos, tipikus előnnyel bír, melyeket érdemes már otthona tervezésekor, vagy felújításkor szem előtt tartania attól függően, milyen célra szeretné azt felhasználni.

  • Hosszú élettartam: Az alumínium nyílászárók talán egyik legnagyobb előnye abban rejlik, hogy élettartamuk voltaképpen többszöröse a fa, vagy műanyag gyártmányoknak.
  • Környezetbarát: Az sem utolsó szempont, hogy az alu ablak gyakorlatilag végtelenszer újrahasznosítható, alapanyagánál fogva, így azok számára, akiknek szívügyük a környezetvédelem, nincs is jobb alternatíva.
  • Ellenálló: Az alumíniumból készült ablakok nem deformálódnak, nem korrodálódnak, rendkívüli módon ellenállnak az időjárás viszontagságainak, így sem a fagy, sem a hőség nem okoz kárt bennük. Ennek következtében különösebb karbantartásra sincs szükség.
  • Stabil: Az alumínium előnyeit kihasználva ezen nyílászárók kifejezetten stabilak, és kiváló mechanikai jellemzőkkel bírnak.
  • Egyedi megjelenés: Akárcsak a műanyag termékek, alumínium társaik is a különleges igényeknek megfelelően egyedi színben és méretben is elérhetők.

Ha nem megy a megfelelő nyílászáró kiválasztása, mi segítünk Önnek, vegye fel a kapcsolatot velünk online ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével.

 

 

KAPCSOLATFELVÉTEL

 

 

 

STAR és SUPERIAL alumínium ablak

A STAR termékcsalád tagját alkotó alumínium ablakok páratlan műszaki paraméterekkel, formákkal, és színekkel operálnak. A modern technológiának és folyamatos innovációnak hála a STAR ablakok a legkorszerűbb kategóriát képviselik a nyílászárópiac útvesztőiben. A hármas hőrekeszes rendszer teljesítményének köszönhetően tökéletes választásnak bizonyulhat az alacsony energiaigényű épületek kivitelezésekor, de az energiamegtakarítás céljából történő felújításhoz is remek alternatívát nyújtanak. A letisztult, egyszerű, ám annál modernebb és esztétikusabb megjelenés pedig bármilyen épület architektúráját és arculatát is hihetetlen módon képesek feldobni.
A SUPERIAL profilokból ugyancsak kiváló minőségű alumínium ablak készül. A hőhídmentes kialakítás magas színvonalú hőszigetelési értéket biztosít, ami megfelel minden jogszabályi követelményeknek. A SUPERIAL alumínium ablakok szintén precíz és remekbeszabott felületkezelést kapnak, emellett sokféle színből kérhetők. Az SP i és SP i+ rendszerek felhasználásával készült szerkezetek a gyakorlatban bevált, széleskörűen alkalmazható és nagyra értékelt SUPERIAL rendszer szerkezeti megoldásaira alapoznak, melyek abban testesülnek meg, hogy az i és i+ kiegészítő szigetelések alkalmazásával a nyílászárók keresztmetszeti hőátbocsátási tényezője akár 0,2 - 0,5 W/m2K mértékben is javulhat.

 

Hőszigetelő képesség

A STAR alumínium ablak kivételes hőszigetelő képessége az akár 72 vagy 81 mm-es üvegvastagságból és a több kamrás hőrekeszes rendszerből fakad, mely a 90mm-es tokvastagsággal párosul. Ez a többlépcsős hőszigetelő rendszer kimagasló mutatókat eredményez, hiszen a hőátbocsájtási tényezője 0,73 W/m2K körül mozog. A SUPERIAL termékek ennél szerényebb mutatókkal rendelkeznek ugyan, 14-61 mm-ig terjedő üvegvastagsággal, de természetesen a személyes igényeket kell figyelembe venni, ha az üvegvastagságról van szó. Fel kell mérni, hogy az Ön otthonába melyik a legmegfelelőbb.
Mind a két bemutatott profilrendszer alumínium nyílászárói a letisztult stílust tükrözik, mely elengedhetetlen az új építésű vagy felújítandó otthonokból, hiszen páratlan élményt nyújtanak az esztétikum és harmónia terén. A különleges megjelenés és maximális funkcionalitás nem csak látványban, de szigetelésben is kompromisszum-mentes megoldást jelent.

Ha szeretne bővebben tájékozódni az alumínium ablak előnyeiről, nézzen szét weboldalunkon, olvassa el katalógusainkat, s, ha bármilyen további kérdés megfogalmazódott Önben, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével.

 

 

AJÁNLATKÉRÉS

 

 

 

Alumínium ablak a modern építészetben közkedvelt elem
A modern építészetben előszeretettel használják ki az alumínium kedvező tulajdonságait

 

Az alumínium nyílászárókkal gazdagított otthoni környezet és terek az egyediséget és sokoldalúságot tükrözik, hiszen a letisztult, erős alumíniumkeretek és az intelligens dizájn a végtelen lehetőségek tárházát tartogatják. Mindenki más-más érték-, és stílusvilágot képvisel, így a színek, formák, méretek, netán nyitási típusok sokszínűsége óriási választási szabadságot teremtenek.

 

Alumínium ablak előnyei

Ma már szerencsére rengeteg alternatíva áll rendelkezésünkre a nyílászárók terén, ugyanis az építészeti trendek gyors változásaival a technológia fejlődése is igyekszik lépést tartani, és tulajdonképpen kéz a kézben járva hatással vannak egymásra. Ennek nyomán megannyi forma-, és színvilág közül válogathatnak a vállalkozó szellemű, újdonságra vágyó emberek, nem is beszélve az alapanyagok széles palettájáról.

 

az alumínium nyílászárók számos előnnyel rendelkeznek

 

A népszerűség okai

Napjaink architektúrájának kifejezetten virágzó szegmensét jelenti az alumínium nyílászárók beépítése, hiszen a lehetőségek széles tárházát kínálják ezek a gyártmányok, s az csak rajtunk múlik, hogy miként élünk ezekkel az előnyökkel. Az egyedi igények mindig is meghatározó szerepet játszottak az építészet stílusvilágának alakulásában, s ez ma sincs másképp. Az alumínium ablak szerkezeténél, kialakításánál fogva, és alapanyagából adódóan rengeteg féle módon és különböző célokra alkalmazható igény szerint. 

 

Új irányok a nyílászárógyártásban

Az általánosabb kitekintő után érdemes jobban górcső alá venni, hogy mik is a legfőbb előnyei az alumínium ablakok használatának, milyen plusz rejlik benne a hagyományosabb fa, vagy a szintén népszerű műanyag ablakokhoz képest. 

Kezdjük is rögtön ott, hogy az alumínium egy rugalmas, könnyen kezelhető fém, azonban kivételes ellenállóképességgel rendelkezik, így az időjárás viszontagságai, a mechanikai jellegű igénybevétel, de még a korrodáció sem jelent kihívást hosszú évekig, évtizedekig. Az új alumínium rendszerek gyártása a legmodernebb eljárásokkal és alapanyagokkal zajlik, így nem meglepő, hogy a technológia révén szinte soha nem látott szigetelőképességgel bírnak, mind hang,- mind hőszigetelés terén. Példának okáért az általunk is forgalmazott Star és Superial rendszerek hőátbocsájtási tényezője 0,73 W/m2K és 1,41 W/m2K között változik, attól függően melyik terméktípusról beszélünk. Ha nagy gondot fordít lakása hőszigetelési paramétereinek javítására, óriási összegeket spórolhat a rezsiköltségen, mely leginkább a fűtésszámlán fog meglátszani. Ha financiális oldalról közelítjük meg a dolgot, azt lehet mondani, hogy a korszerű alumínium nyílászárók hosszútávú befektetést jelentenek, melynek köszönhetően több marad a családi kasszában. 

Ehhez szorosan kapcsolódik a vízzárás és a légáteresztés képessége is, utóbbi például fontos szerepet játszik abban, hogy az ablak környékén ne alakuljon ki penészedés vagy gombásodás. Minimális karbantartási munkálatot igényelnek, ez nagyjából letudható az általános tisztítás mellett a zárszerkezet olajozásával és a tömítőgumik ápolásával. Az alumínium ablakok a biztonságosság terén is remekül funkcionálnak, ráadásul egyéni igények szerint, megerősített biztonságtechnikával teheti betörőbiztossá otthonát. 

 

Alumínium ablakok előnyei 
A nagyméretű üvegfelületek az irodákban, vendéglátóhelyeken is igen jól mutatnak

 

Ideális megoldás az egyedi igényekhez

A remek szigetelőképesség és a biztonságosság mellett van egy harmadik olyan megkerülhetetlen aspektus, mely igazán nívóssá teszi az alumínium nyílászárókat, ez pedig a megjelenés. Esztétikai szempontból sokkal letisztultabb, könnyedebb, modernebb látványt nyújt egy alumínium ablak, mint egy műanyag-, vagy fa termék, persze ezeknek is megvannak a maguk rendeltetési helyei, azonban az bizton állítható, hogy az alu ablakok szinte minden épülettípusban megállják a helyüket legyen szó funkcionalitásról, vagy küllemről. Rengeteg forma-, és színválaszték közül válogathatnak azok, akik szeretnék felújítani otthonukat, vagy egy teljesen új családi fészekben gondolkodnak. A szóban forgó ablakrendszerek harmonikus arculatot kölcsönöznek a háztartásoknak, igényes és esztétikus megjelenést biztosítanak kívül belül. 

A változatos formavilág jegyében választhat például kerek, vagy szögletes dizájnok közül, attól függően, hogy mik az Ön személyes preferenciái, vagy mi passzolna inkább otthona összképéhez. Emellett hatalmas üvegfelületek alakíthatók ki megszakítás nélkül, így nemcsak a természetes fényekkel játszhat kedve szerint, de akár a panorámakilátásban is gyönyörködhet.

 

 

AJÁNLATKÉRÉS