ELEGANT Emelő-toló ajtó rendszer

6 kamrás
6 kamrás
HST 76 emelő-toló rendszer
Nagy hatékonyságú tömítés az erős szél és eső ellen
A tok és a szárny acélmerevítésnek köszönhetõ nagy stabilitása
Választható akár 52 mm vastagságú üvegezéssel
Fokozott betörésvédelem (kiegészítõ acélmerevítés, kettõs rögzítésû üvegléc)
Rendelhetõ mind a 40 színárnyalatban
Ud = 0,74 W/m K vagy 1,1 W/m K*
A szárnyak minimális erõkifejtéssel vízszintesen eltolhatók

Elegant emelő-toló ajtó rendszer

Hatalmas üvegfelületek, elképesztő panoráma kilátás! A speciális, időtálló vasalatrendszernek köszönhetően az Elegant emelő-toló ajtórendszer segítségével Ön akár a szobában ülve is úgy érezheti, hogy a természet csak egy karnyújtásnyira van Öntől! Akárcsak a többi termékünknél, a kiváló hő- és hangszigetelő képesség itt is garantált!

Az Elegant emelő-toló ajtórendszerek fő tulajdonságai:

Beépítési mélység:
175 mm, 76 mm szélességű szárnyprofilokkal

Méret:
akár 6 méter x 2,5 méter

Akadálymentesség: akár 19 mm-es küszöbmagasság (besüllyesztés függvénye)

Hőszigetelő képesség: Hatkamrás DECEUNINCK profilrendszer a kiemelkedően magas hőszigetelésért. (akár Ud= 0,74 W/m2K). Időjárásálló, minőségi tömítéssel, közvetlenül a profilba beépítve.

Hanggátlás és biztonság: emelő-toló ajtórendszereink akár 52 mm-es, hangszigetelő üveggel is megrendelhetőek.

Színválaszték: 50 féle, választható dekorfólia

Elegant emelő-toló ajtó rendszer


A hétköznapok során talán észre sem vesszük, hogy mennyi féle ajtóval is találkozunk a munkahelyünkön, üzlethelyiségekben, közintézményekben stb., már ami a bejárati ajtókat illeti. Az ajtóknak számos típusa létezik a funkció, a biztonság, a megjelenés, az alapanyag és nem utolsó sorban a működési mechanizmus szempontjából. A klasszikus kifelé, vagy befelé nyíló ajtók mellett ugyanis egyre többször hallani a tolóajtókról is, de még ennek is több változata létezik. A következő bekezdésekben az az emelő-toló ajtó rendszerekről olvashat részletesebben és kitérünk a Realtherm Kft. által forgalmazott Deceuninck Elegant profilrendszer sajátosságaira is. 

 

Fényes szobák tolóajtó segítségével

 

A Realtherm Kft. titka


A Realtherm kft. berkeiben a nyílászárók gyártása során olyan minőségi profilrendszereket és alapanyagokat használunk, melyek egész Európában piacvezetőnek számítanak. Mind az ablakok, mind az ajtók gyártása a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel zajlik és emellett nagy gondot fordítunk a környezetvédelemre is az újrahasznosítás révén. Termékeink az egyedi elképzeléseknek és a különleges kívánságoknak megfelelően készülnek, ugyanis üzemünkben elsősorban erre specializálódtunk. Mára Magyarország egyik vezető nyílászáró gyártó vállalkozása lettünk, mely eredménynek titka az ügyfélközpontú gondolkodásmód, a precizitás, a minőség és persze a munkatársaink szaktudása, illetve odaadása.   

 

Tökéletes ötvözetek


Azt, hogy épp milyen típusú bejárati ajtót érdemes választani, mindig a körülmények és a kívánt cél határozzák meg. Számos kritérium alapján válogathatunk a különféle gyártmányok között, úgy mint a hő-, és hangszigetelés, biztonságtechnika, alapanyag, megjelenés, időtállóság, a termék ára természetesen, és persze a működési mechanizmus. Ez egyszerre soknak tűnhet és valóban nem egyszerű mindent úgy összeegyeztetni, hogy a végén minden téren jól jöjjünk ki. A Realtherm kft. azonban ezt a problémát igyekszik orvosolni, ugyanis termékeinkben igyekszünk minden kritériumot a lehető leghatékonyabban ötvözni, hogy Önnek egyik tulajdonságról se kelljen lemondania egy másikért cserébe. Ennek jegyében készül az Elegant tolóajtó is.

 

Kilátás a kertre tolóajtó által
Egy tolóajtó közelebb hozza a természetet

 

Az emelő-toló ajtó


A tolóajtó a bejárati ajtóknak egy speciálisabb fajtája, mely elsősorban inkább szolgálja az esztétikumot. Az emelő-toló ajtókkal leggyakrabban erkélyeken, teraszokon találkozhatunk bejárati ajtókként, így érthető, hogy miért válik elsődlegessé a megjelenés. A nagy üvegfelületekkel és keskeny profilrendszerrel bíró toló bejárati ajtó mind a külső-, mind pedig a belső szemlélő számára pazar látványt nyújthat. Belülről úgy érezhetjük, hogy a teraszunk egy karnyújtásnyira van és panorámakép szerűen kémlelhetjük a külvilágot. Kívülről nézve pedig egy esztétikus, modern, letisztult ház, lakás tárulhat elénk. 

 

Az emelő-toló ajtókat gyakran összekeverik a toló-bukó ajtókkal, ám alapvetően jellegzetes különbségeket vélhetünk felfedezni. A toló-bukó ajtók rendelkeznek hagyományos tokszerkezettel, tokküszöbbel és vasalati sínrendszerrel. A belső térbe nyíló szárnyak miatt az akadálymentes kialakítás nem megoldható, ahogy a hőhídmentes padlócsatlakoztatás sem. Érdemes lehet megemlíteni, hogy ennél a típusnál a motoros működtetésre nincs lehetőség, ám azt a javára kell írni, hogy rendelkezik bukószerkezettel.

Az emelő-toló ajtó ezzel szemben sokkal kényelmesebb és praktikusabb, ugyanis a padlóig süllyeszthető küszöbmagasságnak köszönhetően lehetővé teszi az akadálymentes közlekedést, ráadásul rendkívül helytakarékos, hiszen nem kell teret hagyni annak kinyitásához, sem kül-, sem beltéren. Ezt a típust jóval szélesebb méretválasztékban tudjuk garantálni, akár 2,6 m magas és akár 6,5 m széles kivitelben is. Egyszerűen megoldható a hőhídmentes padlócsatlakozás, így a hőszigetelés és az energiatakarékosság szempontjából is hatékonyabb. A vízszintesen, saját síkján eltolható szárnyak miatt akár egy kézzel is működtethető, tehát használata egyszerű. Egyetlen „hátránya” talán, hogy amennyiben szellőztetni akar, azt csak nyitott állapotban kivitelezhető, mivel nem rendelkezik bukószerkezettel.

Egy tolóajtó teljes rálátást adhat a külvilágra, felszerelheti azt konyhájába, kilátással a teraszra, a hátsó udvarra vagy a medencére. Így szemmel tarthatja gyermekeit és háziállatait is. A tolóajtó jobban megnöveli a természetes fényt otthonába, mint a többi ajtótípus, így nem csak hogy feldobhatja ezzel otthonát, de akár a villanyszámlán, sőt a fűtésszámlán is spórolhat. A tükrökhöz hasonlóan az üveg tolóajtók is azt az illúziót keltik, hogy az adott helyiség sokkal nagyobb, mint amilyen valójában.

Sokakat azonban épp a nagy üvegfelületek tántorítanak el a tolóajtók használatától a magánélet védelmére és a betörésvédelemre hivatkozva. Manapság azonban már minden toló bejárati ajtó igényelhető kívülről sötétített üveggel, így nem kell tartania a kíváncsi szemektől. Másfelől a technológiai újításoknak köszönhetően a legtöbb tolóajtó biztonsági üveggel, akasztós reteszelő mechanizmusokkal és beépített tömítésekkel rendelkezik, emellett pedig további biztonságtechnikai intézkedésekkel is élhet. Továbbá a zajok sem fognak gondot okozni, ha egy jól hangszigetelő tolóajtó mellett dönt.

A tolóajtók tehát számos előnnyel bírnak, mind a megjelenés, mind pedig a funkcionalitás tekintetében. 

Az Elegant tolóajtó sajátosságai


Mint azt már említettük, a Realtherm Kft. csak és kizárólag piacvezető, kiváló minőségű ajtó-, és ablakprofilokkal dolgozik, így nincs ez másképp a tolóajtók esetében sem. Az egyik olyan profilrendszer, mely különleges minőséget képvisel az a Deceuninck, melyből az Elegant nevet viselő ajtóink készülnek. 

A Deceuninck Elegant tolóajtó rendkívüli hő-, és hangszigetelő képességgel bír, amelyen a hatalmas üvegfelület sem ront. Hőátbocsátási tényezője Ud= 0,74 W/m2K. A remekül hangszigetelő tolóajtó akár 52 mm-es üveggel is megrendelhető. Beépítési mélysége 175 mm, 76 mm szélességű szárnyprofilokkal. Maga a profil egyébként 6 légkamrával rendelkezik. A megjelenés terén is igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni ebből a gyártmányból, így Ön akár 50 különféle dekorfólia közül is válogathat otthona, illetve saját stílusának függvényében. 

A Realtherm Kft.-nél tehát elismert gyártók csúcsminőségű profiljaival dolgozunk. A Deceuninck egy ezek közül, de miért is olyan különleges ez a gyártó? A Deceuninck 2012-ben az elsők között egy hatalmas újítást vezetett be, ugyanis egy új, egyedülálló technológiával álltak elő, az úgynevezett ThermoFibra-val. Korábban a műanyag profilokat acélmerevítőkkel erősítették meg, ám ez a hőszigetelés terén okozott visszásságokat a hőhidak miatt. Az új eljárás során azonban már üvegszálmerevítést kapnak a profilok. Ennek két fontos hozadéka is van. Egyik értelemszerűen a hőszigetelés javulása, míg a másik a megjelenésben érhető tetten. Az üvegszál merevítőknek köszönhetően úgy lehet jóval karcsúbb profilokat gyártani, hogy azok továbbra sem veszítenek képességeikből. Természetesen a vásárlók igényeitől függ, hogy a hagyományos, vagy a modernebb verzió mellett teszik le a voksukat. 

Míg az acélmerevítőkkel ellátott tolóajtók tokszerkezete rendkívül stabil és magas deformációk elleni képességről tanúskodik, addig a ThermoFibra technológiával gyártott termékek esetében akár 40%-os súlycsökkenést is tapasztalhatunk.

Nem utolsó sorban pedig arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Deceuninck a környezetbarát megoldások híve. Ennek jegyében évente akár 45 000 tonna műanyagot is újrahasznosítanak, ami 2,3 millió régi ablaknak megfelelő mennyiség.

 

Válassza a Realtherm Kft.-t!


Ha Önnek is fontos a megjelenés és a funkcionalitás ötvözése, akkor nálunk jó helyen jár! Válasszon a Realtherm kft. tolóajtói közül!

Ha bővebben is szeretne tájékozódni termékeinkről, akkor tekintse meg katalógusainkat, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot. Amennyiben pedig már konkrét elképzelései is vannak, kérjen tőlünk árajánlatot még ma!

 


AJÁNLATKÉRÉS